• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjajne vesti za Srbiju, "orlove" i Đorđevića!

Autor mondo.rs

Ako bi i Greg Popović i Sem Mičel razmišljali poput Majkla Malouna, šanse srpskih rivala da iznenade u "Areni" bile bi – minimalne!

NBA timovi u milionima dolara plaćaju svoje zvezde i dugo godina unazad od mogućih povreda svojih igrača tokom reprezentativnih pauza brane se osiguranjem, pa čak i ograničavaju broj dana koji oni mogu da provedu na pripremama.

Poseban problem mogao bi da nastane narednog leta, kada su Olimpijske igre. To je takmičenje na koje NBA klubovi ne mogu da ne puste svoje igrače, ali to nije slučaj za predolimpijski kvalifikacioni turnir, kakav će od 4. do 9. jula ove godine biti održan i u Beogradu.

Tada će "orlovi" selektora Aleksandra Đorđevića boriti bitke za "ono pravo" – Rio 2016.

Sa zebnjom smo iščekivali vesti o tome hoće li Denver Nagetsi, San Antonio Sparsi i Minesota Timbervulvsi dozvoliti Nikoli Jokiću, Bobanu Marjanoviću i Nemanji Bjelici nastup na kvalifikacijama, koje su – s naše tačke gledišta – važnije od samih Igara.

Prve pozitivne vesti stigle su iz Kolorada, gde je Jokić prethodne noći odigrao partiju sezone.

Posle pobede Denvera nad Finiks Sansima, trener tog tima Majkl Maloun rekao je nešto što će obradovati sve u Srbiji, počev od selektora Đorđevića.

"Najveća briga, naravno, vezana je za zdravlje, jer ne želite da se neki od momaka vrati povređen", rekao je Maloun, a prenosi "Denver Post".

Ali...

"Ali, ako se pomerim u stranu i sagledam da Danilo (Galinari, prim. aut) ima priliku da odvede Italiju na Olimpijske igre, da Žofri (Lovernj) može da odvede Francusku na Olimpijske igre i da Nikola (Jokić) može da odvede Srbiju na Olimpijske igre, shvatam da je to prilika kakva se pruža jednom u životu", rekao je Maloun i poentirao:

"S te strane, pružamo punu podršku našim igračima".

Sve što je autoru teksta ostalo potom jeste da pita Jokića...

"O, moj Bože...", rekao je Jokić.

"Bio bih počastvovan ako bih dobio priliku da igram za svoju zemlju", rekao je sa osmehom naš, sasvim izvesno, budući seniorski reprezentativac, koji kaže da mu nije smetalo to što ga je prethodnog leta Denver želeo na treninzima i što zbog toga nije mogao da igra za "orlove" na Evrobasketu.

"U redu sam s tim", našalio se.

Bez Jokića, ali i bez Marjanovića, kojeg su Sparsi "povukli" s priprema reprezentacije, posle kontroverznih tekstova o tome da je finiš Superlige Srbije za sezonu 2014/15 igrao s prelomom kosti u stopalu, naša reprezentacija stigla je do polufinala EP i izgubila od Litvanije, zbog čega ćemo u julu morati kroz kvalifikacije do Rija.

Ako bi i Greg Popović i Sem Mičel razmišljali poput Malouna, šanse naših rivala da nas iznenade u "Areni" bile bi – minimalne!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC