• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivan Tomić: Igra važnija od tabele

Autor mondo.rs

S obzirom na to da je Partizan izgubio šanse da se bori za titulu prvaka, trener crno-belih smatra da je od trenutnog stanja na tabeli bitnije kako ekipa izgleda na terenu.

 Ivan-Tomic-Partizan-Vozdovac Izvor: MN PRESS

Partizan u subotu, pred praznim tribinama, dočekuje Voždovac u 26. kolu Superlige.

Crno-beli imaju samo tri boda više od "zmajeva", koji bi eventualnim uspehom u Humskoj praktično obezbedili mesto u plej-ofu, dok "parnom valjku" trijumf donosi napredovanje ka drugom mestu.

"Naravno da bih voleo da napredujemo na tabeli, ali mi je od toga važnije da sprovdemo neke stvari na terenu", počeo je Ivan Tomić konferenciju za medije pred naredni susret u šampionatu.

Trener Partizana dobro poznaje sledećeg rivala, sa trojicom igrača Voždovca je bio čak i saigrač, dok je sa trenerom Bratislavom Živkovićem imao priliku da pre dve decenije odmeri snage u "večitom" derbiju.

"Sa Živkovićem sam igrao u derbijima pre 20 godina. Mislim da dobro rade, da lepo igraju i da sve što pokušavaju da sprovedu na treninzima poprima formu na terenu. Imaju dobru ekipu i klub, kao igrače sa kojima sam igrao u Partizanu, Nenad Marinkovića, Miloša Mihajlova i Obioru Oditu. Sve to ukazuje da nas očekuje jedna teška i neizvesna, ali kvalitetna utakmica", rekao je Tomić.

Šef stručnog štaba crno-belih istakao je da Partizan neće menjati način i stil igre.

"Mi naš način i stil nećemo menjati, pogotovo ne na našem terenu. Pokušaćemo da ga u najvećoj meri sprovedemo na terenu. Utakmica u Nišu je pokazala do sada najveće zajedništo u ekipi i veliki napredak. Veliki je žal što se igra pred praznim tribinama, ali okolnosti su takve kakve su i one se ne mogu menjati".

Tomić ne može da račina na Evertona, svi ostali su spremni.

"Nemam taj pristup da nam određene ekipe leže, niti se bavim tradicijom Trenuci u kojima se igraju mečevi su drugačiji. Razmišljamo da u svaku sledeću utakmicu dobijemo, da igrači što bolje izgledajju na terenu i da pretpostave šta se dešava iza njihovih leđa", napomenuo je Tomić.

Mladi trener se ne slaže da to što Partizan igra bez klasičnog špica čini tim manje ubojitim.

"Saša Ilić je dragocen ovoj ekipi. Meni je važno da se njemu pronađe pozicija, da se njegovi kvaliteti iskoriste na najbolji način u odnosuiu na njegove godine. Zbog cele situacije sa napadačima, došli smo do toga da Sašu koristimo da može da ugrozi gol, ali i da svojom kretnjom oslobodi prostor za naša druga dva napadača. Tako uvek imamo dva ofanzivna vezna koja ubacivanjem mogu da naprave da imamo veći posed i da frontalno ugrožavamo protvnika", podvukao je Tomić.

Utakmica između Partizana i Voždovca igra se u 15 sati na stadionu u Humskoj ulici.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC