• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Humano lice Didijea Drogbe

Didije Drogba odlučio je da cio honorar od tri miliona funti, koliko će dobiti kao zaštitno lice "Pepsija", uplati za izgradnju bolnice..

 Humano lice Didijea Drogbe  Izvor: MONDO

Na terenu vrlo temperamentan, van njega čovjek-dobrotvor. To je Didije Drogba, fudbaler Čelsija, koji je odlučio da cio honorar od tri miliona funti, koliko će dobiti kao zaštitno lice "Pepsija", uplati za izgradnju bolnice u njegovoj rodnoj Obali Slonovače.

Britanski "Dejli mejl" saznaje da će se 31-godišnjem Drogbi u ovom humanitarnom činu pridružiti i njegov gazda, Rus Roman Abramovič, koji će takođe dati veliku svotu novca za bolnicu na Obali Slonovače, a vrlo je moguće da uplati isti iznos kao i njegov fudbaler.

Mnogi na Ostrvu kritikuju Drogbu zbog njegovog stila igre, odnosno žustrog odnosa prema rivalima i sudijama, beskompromisnih ulazaka u duele, na granici fer-pleja, temperamentnih primanja sudijskih odluka zbog kojih često biva kažnjavan...

Međutim, postoji i druga strana Didijea Drogbe. Ona van zelenog tepiha. Prije dvije godine pokrenuo je humanitarnu Fondaciju koja nosi njegovo ime, kupio je zemlju u svom rodnom gradu Abidžanu i obećao da će prikupljati novac za bolnicu koja bi trebalo da bude gotova do kraja 2010. godine.

Fondaciju je pokrenuo nakon što je njegov prijatelj Stefan preminuo od leukemije, a još više je "ušao u tu priču" poslije tragedije prije kvalifikacione utakmice za Mundijal između Obale Slonovače i Malavija u martu kada je poginulo 19 navijača, a 132 osobe su povređene.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC