• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siti ne izgleda kao šampion, visi i Liga šampiona!

Autor mondo.rs

U premijeri 30. kola Norič odoleo Mančester sitiju koji se sada nalazi u velikom problemu. Asistencija i veliki promašaj Dušana Tadića.

"Skraćeno" 30. kolo Premijer lige za početak je donelo duel Noriča i Mančester sitija. Timovi potpuno suprotnih ambicija u ovom takmičenju podelili su plen, a ovo je ponovo bio meč u kome Mančester siti nije ličio na tim koji može da osvoji titulu.

NORIČ - MANČESTER SITI 0:0

Drastičan pad u igri Mančester sitija traje od onog dana kada je kub odlučio da obelodani da ne računa na trenutnog menadžera Manuela Pelegrinija u narednoj sezoni, bez obzira šta on uradio u trenutnoj, a da će ga naslediti Pep Gvardiola.

Pretpostavka je da takve stvari ne bi trebalo da utiču na profesionalce, ali je praksa pokazala sasvim suprotno.

"Srčanost" fudbalera Mančester sitija više i ne postoji, a i onako opušteni Manuel Pelegrini deluje spokojno i kad njegov tim vodi i kada gubi, a naročito izgleda da mu je "svejedno" kada njegov tim pokušava da probije "zid" protivnika.

Tako je bilo i protiv Noriča u meču u kojem Siti nije izgledao kao šampionski tim.

STATISTIKA

Sve je bilo protiv Noriča u ovoj utakmici. Bili su tim koji primio najviše golova u drugom poluvremenu, a Serhio Aguero je do sada protiv njih postigao veliki broj golova. Mančester siti čak nije imao šut u okvir gola u drugih 45 minuta. U ovom meču - sve je bilo obrnuto.

Ubacio je doduše Pelegrini Ihenača i Sterlinga, ali njegov tim je prosto postajao dekoncentrisan u poslednjoj trećini terena, a dugi i organizovani napadi su se završavali lošim dodavanjima, izgubljenim loptama, katastrofalnim odlukama ili lošim udarcima daleko od gola.

Za 90 minuta nisu stvorili naročito ozbiljnu šansu, a videlo se da ekipi nedostaje Jaja Ture koji varira od "motora" do "balasta" ove ekipe. Defanzivni Norič je u ovom meču vrebao šansu iz kontre i imao najbolju priliku na meču kada je Patrik Bamford pogodio stativu.

Ne samo da Mančester siti ne deluje kao tim koji će teško osvojiti Premijer ligu, nego i tabela ovog takmičenja govori da će im biti teško i da odbrane mesto u Ligi šampiona, a s obzirom na to kako igra ekipa Vest Hema - i to će biti vrlo teško.

Svonsi je dva puta stizao prednost Bornmuta, ali gosti ipak nisu uspeli da izbegnu poraz. Na kraju, 3:2 za debitanta u Premijer ligi.

Uzbudljivo je bilo i u Stouku, gde je domaćin poražen od Sautemptona 1:2. Pobeda gostiju mogla je da bude i ubedljivija da se Dušan Tadić nije spetljao u nadoknadi prvog poluvremena, ali je reprezentativac Srbije pre toga uspeo da upiše asistenciju.

REZULTATI 30. KOLA:

Norič - Mančester siti 0:0

Bornmut - Svonsi 3:2 (1:1)
/Gradel 37, King 50, Kuk 78 - Berou 39, Sigurdson 62)

Stouk - Sautempton 1:2 (1:1)
/Arnautović 52 - Pele 11, 30/

u nedelju:

Aston Vila - Totenhem 17.00

u ponedeljak:

Lester - Njukasl 21.00

TABELA: Lester 60 (-1), Totenhem 55 (-1), Arsenal 52 (-1), Mančester siti (-1) 51, Vest Hem (-1) 49, Mančester junajted (-1) 47, Liverpul (-2) 44, Sautempton 44, Stouk 43, Čelsi (-1) 40, VBA (-1) 39, Everton (-2) 38, Bornmut 38, Votford (-1) 37, Kristal Palas (-1), Svonsi 33, Sanderlend (-1) 25, Norič 25, Njukasl (-2) 24, Aston Vila (-1) 16.

*napomena: veliki broj utakmica odložen je zbog FA Kupa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC