• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inter slavio rođendan, Bolonja častila

Autor mondo.ba

Inter pobjedom nad Bolonjom 2:1 zadržao za priključak za vodećim ekipama Serije A i proslavio 108 rođendan. Empoli i Sampdorija remizirali 1:1.

Fudbaleri Intera pred meč sa Bolonjom smjeli su da razmišljaju samo o pobjedi, a na kraju su u rođendanskom ambijentu Đuzepe Meaca stigli do trijumfa 2:1.

Osim činjenice da je bio favorit u ovom meču, Inter je morao da ostvari trijumf kako bi zadržao priključak sa trećeplasiranom Romom, a samo pobjeda dolazila je u obzir na proslavi svog 108. rođendana.

Slavlje je počelo prije samog meča kada su se legende Intera pojavile na centru okruženi članovima navijačkih klubova i djecom iz Interove akademije, uz transparent "Braća iz cijelog svijeta", moto koji je unesen u statutu kluba pri samom osnivanju.

U isto vrijeme na tribinama su viđene zvanice predsjednika Tohira, poput selektora Karlosa Dunge, Antonija Kontea i drugih.

Počelo je loše po Inter, jer je poslije samo pet minuta igre Roberto Manćini mora da napravi prvu izmjenu. Mauricio Ikardi morao je van zbog povrede pa ga je zamijenio Kondogbija, ali Inter je i bez svog najboljeg napadača bio ofanzivan.

U prvom poluvremenu Inter je propustio nekoliko prilika, prvenstveno preko Edera i raspoloženog Perišića, ali nije uspio da slomi otpor Bolonje koja se ne bi bunila da se njen peti uzastopni meč završi rezultatom 0:0.

Taj rezultat stajao je poslije prvih 45 minuta, ali i poslije odlične akcije i pokušaja Perišića, koji je na kraju završio tik pored gola.

Mogla je Bolonja u 68. minutu da pokvari slavlje na Meaci, ali je Đakerini jednostavno bio prespor. Povukao je loptu sa svoje polovine u kontru, ispred njega i Handanovića nije bilo nikoga i činilo se da će to biti lak posao, ali su ga na nekih 35 metara od gola stigli Mede li Nagatomo i propala je odlična prilika.

Kazna je stigla četiri minuta kasnije. Inter je izveo svoj 11. korner na utakmici, D’Ambrozio je vratio loptu sa druge stative, a Perišić ju glavom poslao u mrežu. Uzalud je Diavara reklamirao ofsajd, jer upravo je on zakasnio sa izlaskom.

Samo tri minute kasnije novi korner i novi pogodak za Inter. U šesnaestercu Bolonje ovog puta se najbolje snašao asistent kod prvog gola, D’Ambrozio i doveo udvostručio prednost neroazura.

Meč ipak nije završen bez neizvjesnosti a krivac za to je Kondogbija, koji je u 85. minutu napravio katastrofalnu grešku i poklonio loptu gostima, a to je iskoristio iskusni Brienca i smanjio na 2:1. Gosti su tako stigli do svog prvog gola u posljednjih sedam mečeva.

Bolonja je u posljednjim trenucima mogla čak do izjednačenja, ali je D’Ambrozio izrastao u pravog heroja. Poslije asistencije i gola, uspio je i da odlično izblokira pokušaj gostiju u posljednjem minutu i tako spasi čist pogodak.


Laurini spasio Empoli

U prvom subotnjem meču odigranom nešto ranije Empoli i Sampdorija osvojili sup o jedan bod postigavši po isto toliko golova.

Empoli je u posljednji trenutak izvukao 1:1 i tako se spasio petog uzastopnog poraza u Seriji A, a ujedno i spriječio Sampdoriju da dođe do treće vezane pobjede.

Sampdorija je povela u 42. minute kada je Kvaljarela primio prizeman pas u šesnaesterac, potom otresao svog čuvara sa leđa, a onda iz okreta šutirao i pogodio.

Empoli je do boda stigao osam minuta prije kraje meča, a spasilac domaćih bio je Vinsent Laurini. Bek Empolija najbolje je skočio na drugoj stative poslije slobodnog udarca sa desne strane i glavom matirao Vivijana za 1:1.

Dvadesetšestogodišnjem Francuzu, koji je svoju fudbalsku karijeru počeo da gradi u Italiji 2008. godine, prvo u amaterskom Frozombroneu, a potom u Karpiju, iz kojeg je 2012. stigao u Empoli, ovo je prvi gol u karijeri!

Pogledajte golove!

Empoli - Sampdorija 1:1
Izvor: YouTube

SERIJA A - 29. KOLO:


U subotu:

Empoli - Sampdorija 1:1 (0:1)

/ Laurini 82 - Kvaljarela 42/


Inter - Bolonja 2:1 (0:0)

/Perišić 72, D’Ambrozio 75 – Brienca 85/

Odigrano u petak:

Juventus - Sasuolo 1:0 (1:0)
/Dibala 36/

U nedjelju:

Kjevo - Milan (15:00)
Karpi - Frozinone
Udineze - Roma
Đenova - Torino
Lacio - Atalanta (20:45)
Palermo - Napoli

TABELA: Juventus (+1) 67, Napoli 61, Roma 56, Inter (+1) 54, Fiorentina 53, Milan 47, Sasuolo (+1) 44, Lacio 38, Bolonja (+1) 36, Empoli (+1) 35, Kjevo 34, Torino 33, Sampdorija (+1) 32, Đenova 31, Atalanta 30, Udineze 30, Palermo 27, Frozinone 26, Karpi 22, Verona 18.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC