• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Večito povređeni srušio tužnu Valensiju!

Autor mondo.rs

Jedan šut u okvir gola "slepih miševa" u gradskom derbiju i kazna od čoveka koji je zbog povreda odsustvovao 1.041 dan!

Svaki put kada Đuzepe Rosi postigne gol, to bi trebalo proslaviti, napisati, napomenuti, stavit u naslov, notirati...

Jer, ovaj fantastični levonogi napadač, Italijan rođen u Americi pred 29 godina, zbog serije raznih povreda, a najčešće kidanja ligamenata kolena, odsustvovao je u karijeri 1.041 dan, gotovo tri pune godine i uvek se vraćao golovima.

Sada, kao fudbaler Levantea na pozajmici iz Fiorentine, Rosi je sjajnim potezom rešio gradski derbi u kojem je Levante upisao četvrtu uzastopnu pobedu kod kuće nad tužnom Valensijom Garija Nevila – 1:0 (0:0).

Strelac – Rosi u 65. minutu, što je njegov četvrti gol za crveno-plave od kada je zimus stigao iz Firence, a odigrao je deset utakmica.



Izvor: MONDO

Valensija je doživela treći uzastopni poraz u svim takmičenjima, posle onog na "Mestalji" u Primeri, od Atletiko Madrida (1:3) i onog na "San Mamesu", u Ligi Evrope, od Atletik Bilbaoa (1:0). Nevilovi momci danas su pred 18.190 navijača na "Gradskom stadionu" u Valensiji imali 55 odsto vremena loptu u nogama i uputili jedan udarac u okvir gola.

S druge strane, Levante, koji se grčevito bori za opstanak, šest puta tukao je u okvir, Dijego Alveš odbranio je pet udaraca, jedan nije mogao, tako da su domaći stigli do druge pobede u poslednjih osam kola, uz jedan remi.

Valensija je u prethodna dva meča sa Levanteom, doduše kod kuće, ostvarila dve pobede rezultatom 3:0, ali na komšijskom stadionu nije pobedila u Primeri od 5. novembra 2011. kada je bilo 0:2.

Rosi je karijeru počeo u Mančester junajtedu, gde je doživeo prve teške povrede i bio pozajmljivan Njukaslu i Parmi. Potom je prešao u Viljareal i igrao sjajan fudbal, sve do nove, užasne povrede, od koje se oporavljao godinu i po dana, pa je novu sreću potražio u Fiorentini, međutim...

U razmaku od samo par meseci dva puta je morao ponovo "pod nož", zbog čega sada pokušava da vrati formu, samopouzdanje i fizičku spremu igrajući za Levante.

Najdužu pauzu, od 559 dana, napravio je u periodu od 26. oktobra 2011. do 7. maja 2013. godine. Već 5. januara 2014. ponovo je povredio koleno i pauzirao do 30. aprila, a onda od 18. avgusta 2014. do 31. maja 2015. godine!?

Od 2012. godine propustio je preko 900 dana u sezoni, a u to se ne računa period u kojem se vraćao u formu i postepeno ulazio u igru s klupe i u manje važnim utakmicama.

Kada je bio zdrav, bio je ubojit. Za Viljareal dao je 82 gola uz 26 asistencija na 192 utakmice, za Fiorentinu 19 golova, uz osam asistencija na 41 utakmici, za Parmu je igrao kratko, zabeležio 20 utakmica, ali dao devet golova uz četiri asistencije, itd... Za reprezentaciju Italije nastupio je 29 puta i dao sedam golova.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC