• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Roma na bosanski pogon!

Autor mondo.ba

Roma je nastavila da grabi ka direktnom plasmanu u Ligu šampiona! "Vučica" je u 29. kolu Serije A protiv Udinezea upisala osmu uzastopnu pobjedu - 1:2 (0:1). Edin Džeko strijelac, Miralem Pjanić asistent.

Rimljani su na "Friuli" došli uzdrmani zbog eliminacije u Ligi šampiona od Reala iz Madrida, posebno zbog činjenice da su u revanšu propustili nekoliko dobrih šansi čak i da izbace "kraljevski klub".

U Madridu se obrukao Edin Džeko promašivši prazan gol, pa se posljednjih dana našao na meti kritika javnosti i navijača u Italiji, koji su kapitena Bosne i Hercegovine čak nazvali "hodajućim mrtvacem".

Na te kritike se nije obazirao trener "vučice" Lućano Spaleti uvrstivši Džeku u startnih 11, a centarfor "zmajeva" mu u 15. minutu na povjerenje uzvratio golom, šestim ove sezone poslije odlične lopte Mohameda Salaha.

Imali su gosti još nekoliko šansi u prvom dijelu i mogli su da riješe utakmicu, međutim, Džeko i ostali napadači Rome u nekoliko navrata nisu bili precizni.

To im se moglo osvetiti početkom nastavka, odnosno u 49. minutu kad je Bruno Fernandeš pogodio lijevu stativu poslije centaršuta iz kornera.

Roma je udvostručila prednost samo nekoliko minuta poslije ulaska Miralema Pjanića (umjesto Stefana El Šaravija), koji je sjajno asistirao Alesandru Florenciju, a on loptu proslijedio u lijevi ugao - 0:2.

Mogao je u 79. minutu i Pjanić da se upiše u strijelce, išao je direktno ka golmanu Orestisu Karnezisu, ali je odlučio da asistira Džeki umjesto da sam završi kontranapad, pa je prilika propala.

Uslijedila je kazna u 85. minutu zahvaljujući Zapateu, koji se odlično snašao i uposlio Fernandeša, a Brazilac iz prve pogodio mrežu (1:2).

Ipak, to je ispostavilo se na kraju bio samo počasni pogodak domaćina, koji je upisao 15. ovosezonski poraz i nalazi se samo nekoliko bodova iznad zone ispadanja. Roma je ostala na željenoj trećoj poziciji koja direktno vodi u evropsko elitno takmičenje.

Treći reprezentativac BiH Ervin Zukanović je odigrao svih 90 minuta u dresu Rome, a internacionalac iz Srbije Zdravko Kuzmanović je bio na klupi Udinezea do 78. minuta, kad je ušao umjesto Ganca Badua.

Romin rival u trci za direktnim plasmanom u Ligu šampiona, Fiorentina se poprilično namučila protiv "fenjeraša" Verone na svom stadionu "Artemio Franki".

Viola je povela u 40. minutu kad je Kristijan Teljo prošao po desnoj strani i centrirao, a Mauro Zarate je pospremio u mrežu za 1:0.

Međutim, gosti su uspjeli da u 86. minutu stignu do boda nakon što je poslije centaršuta iz kornera pogodio Eros Pisano!

Najljepšu utakmicu ove nedjelje odigrali su fudbaleri Đenove i Torina (3:2). Gosti su već u 15. minutu pogocima Ćire Imobilea vodili sa 0:2, da bi iz dva jedanaesterca do odlaska na odmor izjednačili Đenovljani preko Alesandra Ćerćija. Za potpun preokret i pobjedu postarao se u 66. minutu Luka Rigoni.

SERIJA A - 29. KOLO:

Kjevo - Milan 0:0

Karpi - Frozinone 2:1 (1:0)
/Bjanko 27, De Guzman 89 pen - Dionisi 27/

Udineze - Roma 1:2 (0:1)
/Džeko 15, Florenci 75/

Fiorentina - Verona 1:1 (1:0)
/Zarate 40 - Pisano 86/

Đenova - Torino 3:2 (2:2)
/Ćerći 20 pen, 45+2 pen, Rigoni 66 - Imobile 4, 15/

Lacio - Atalanta (20:45)

Palermo - Napoli (20:45)

U subotu:

Empoli - Sampdorija 1:1 (0:1)
/ Laurini 82 - Kvaljarela 42/

Inter - Bolonja 2:1 (0:0)
/Perišić 72, D’Ambrozio 75 – Brienca 85/

Odigrano u petak:

Juventus - Sasuolo 1:0 (1:0)
/Dibala 36/

TABELA: Juventus 67, Napoli (-1) 61, Roma 59, Inter 54, Fiorentina 54, Milan 48, Sasuolo 44, Lacio (-1) 38, Bolonja 36, Empoli 35, Kjevo 35, Đenova 34, Torino 33, Sampdorija 32, Atalanta (-1) 30, Udineze 30, Palermo (-1) 27, Frozinone 26, Karpi 25, Verona 18.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC