• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zlatan četiri, PSŽ devet - za šestu titulu!

Autor mondo.rs

Fudbaleri francuskog šampiona stigli do četvrte uzastopne titule osam kola pre kraja. Zlatan Ibrahimović postigao četiri gola, PSŽ čak devet.

Da Olimpijakos prošlog meseca već nije osvojio titulu u prvenstvu Grčke, već danas bismo pričali o tome da je francuski Pari Sen Žermen "najranije" stigao do titule u šampionatu svoje zemlje pošto su 13. marta stigli do novog trofeja.

I to kako!

Fudbaleri PSŽ-a su neverovatno dominantni ove sezone u Ligi 1, ali svu svoju snagu nisu baš uvek pokazivali - sve do 13. marta. Oni su u nedelju u prvoj "meč lopti" za titulu u gostima savladali Troa spektakularnim rezultatom - 9:0!

Oni su dugo u prvenstvu čak bili i neporaženi, ali ih je poraz od Liona sprečio u tome da imaju "perfektnu" sezonu, ali neće mnogo žaliti za tim. U meču u kojem su osvojili četvrtu uzastopnu titulu, a šestu u svojoj ne tako dugoj istoriji (osnovani 1970. godine), bili su naročito raspoloženi.

Do 24. pobede u 30. utakmica u Ligi 1 vodio ih je Zlatan Ibrahimović koji je postigao četiri gola, a het-trik je postigao za devet minuta (46, 52, 55, pa gol i u 88. minutu). Osim njega dva gola je postigao i Edinson Kavani, a po jednom su precizni bili Rabio i Pastore. Upisali su se i domaći igrače, ali su postigli autogol (Sonije 58. minut).

Zlatan het-trik
Izvor: YouTube

I matematički - oni su šampioni.

PSŽ je ove sezone osvojio 77 bodova (gol razlika 77:15), a prvi sledeći pratilac od njih ima čak 25 bodova manje. U pitanju je Monako koji ne samo da ima 25 bodova manje, nego je od Parižana ostvario i 11 pobeda manje ove sezone. Imaju daleko najbolji napad i odbranu lige, a 34-godišnji Zlatan Ibrahimović je ubedljivo i najbolji strelac lige (27 golova), a "odmah" iza njega je Edinson Kavani sa 14.

Zadao je sada zadatak Robertu Levandovskom, Kristijanu Ronaldu, Pjeru Omeriku-Obamejangu, Luisu Suarezu, Lionelu Mesiju i ostalima, a odlična stvar po PSŽ je i to što će moći da potpuno opušteno odigraju narednih osam utakmica u Ligi.

To će im dobro doći u pohodu na Ligu šampiona, pošto su u utorak obezbedili plasman u četvrtfinale drugom pobedom nad Čelsijem, a u toku naredne nedelje će saznati novog rivala.

Ali, da li to može da bude i "negativan" efekat po njih?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC