• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Smrt navijača pomutila slavlje "milionera"

Autor mondo.ba

Novu, 19. pobjedu ove sezone u Bundesligi upisala je Borusija Dortmund. Na "Vestfalenu" je "pao" Majnc (2:0), ali je slavlje pomutila smrt navijača "milionera" koji je preminuo od srčanog udara.

Borusija nije upisala nijedan poraz u 2016. godini!

"Milioneri" su odigrali 17 utakmica u svim takmičenjima ove godine i samo dva puta nisu uspjeli da zabilježe pobjedu - u Berlinu kod Herte (0:0) i u Dortmundu protiv šampiona Bajerna (0:0). Sve ostale mečeve su riješili u svoju korist, a tako je bilo i u posljednjoj utakmici 26. kola Bundeslige protiv Majnca (2:0).

Računica Majnca pred utakmicu je bila jasna - braniti svoju mrežu i vrebati šansu da iz eventualne kontre stignu do trijumfa kojim bi se ekipa Marka Šmita probila na četvrto mjesto na tabeli sa realnim šansama da se domognu plasmana u Ligu šampiona.

Međutim, protiv "milionera" na njihovom "Signal Iduna parku" pred 81.359 navijača ta ideja ne može tako lako da se sprovede u djelo, posljednji put su u Dortmundu slavili fudbaleri grčkog PAOK-a i to krajem prošle godine.

Gosti su se solidno držali do 30. minuta, a onda je Marko Rojs doveo Borusiju do prednosti.

Gonzalo Kastro je navukao nekoliko igrača Majnca i odlično prošao kroz sredinu, a potom "spojio" Marka Rojsa sa golmanom Lorisom Kariusom, kojeg je napadač "milionera" uhvatio na "krivoj nozi", upisavši 10. pogodak ove sezone u Bundesligi - 1:0.

Već početkom nastavka, izabranici Tomasa Tuhela imali su nekoliko dobih prilika da "prelome" utakmicu, međutim, goste je u "igri" čuvao golman Loris Karius fantastičnim intervencijama kod tri pokušaja Pjera Emerika Obamejanga.

Mladi čuvar mreže je nastavio da "skida" stotpostotne šanse ne samo napadaču iz Gabona već i Henriku Mktarijanu u 67. minutu kad je jermenski vezista poslije "odbijanca" mogao da pita golmana gdje će da šutne, a njegov udarac završio pravo u rukama Karuisa.

Par minuta poslije, Borusija je propustila novi "zicer" jer je Rojs poslije prodora Mktarijana sa sedam, osam metara šutirao iznad prečke.

Konačno u 73. minutu kapitulirao je i golman Majnca - Mktarijan je na lijevoj strani uočio Obamejanga, a Gabonac uputio povratnu loptu na peterac, gdje se našao Šinđi Kagava i pospremio je u mrežu za 2:0.

Slavlje i pobjedu na "Vestfalenu" pomutila je tragedija na tribinama, gdje su dvojica navijača doživjela srčane udare, a prema navodima njemačkih medija, jedan je preminuo, dok se ljekari bore za život drugog navijača. Domaći fanovi su u znak poštovanja i solidarnosti prestali s navijačkim pjesmama, a na kraju meča i mirno ispratili minut ćutanja preminulom kolegi.

BUNDESLIGA - 26. KOLO:

Bajer Leverkuzen - HSV 1:0 (1:0)
/Ekdal autogol 18/

Borusija Dortmund - Majnc 2:0 (1:0)
/Rojs 30, Kagava 73/

Subota:

Borusija Menhengladbah - Ajntraht 3:0 (1:0)
/Stindl 36, Rafael 55, Dahud 79 /

Hanover - Keln 0:2 (0:1)
/ Bitenkur 44, 61 /

Hofenhajm - Volfsburg 1:0 (1:0)
/Kramarić 3/

Ingolštat - Štutgart 3:3 (1:1)
/Hartman 4, Leki 56, Lezkano 61 - Kostić 9, Rup 79 , Didavi (p) 84 /

Darmštat - Augzburg 2:2 (2:0)
/ Vrančić 12, Vagner 40 - Fulner 63, Finbogason 90 /

Bajern Minhen - Verder 5:0 (2:0)
/Alkantara 9, Miler 31, 65, Levandovski 86, Alkantara 90 /

petak

Herta - Šalke 2:0 (1:0)
/Ibišević 42, Štark 65/

TABELA: Bajern Minhen 66, Borusija Dortmund 61, Herta 45, Borusija Menhengladbah 42, Šalke 41, Majnz 40, Bajer Leverkuzen 39, Volfsburg 37, Ingolštat 33, Keln 33, Štutgart 32 HSV 31, Verder 27, Augzburg 27, Darmštat 27, Ajntraht 24, Hofenhajm 24, Hanover 17.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC