• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko: Sad znam defanzivce u Italiji

Autor mondo.ba

Napadač Rome i kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine priznao je poslije pobjede nad Udinezeom (1:2) da mu je po dolasku u Seriju A trebalo više vremena da se "aklimatizuje".

Rimski klub je na dobrom putu da ostvari direktan plasman u Ligu šampiona pošto je zabilježio osmu uzastopnu pobjedu u šampionatu Italije i to na teškom gostovanju u Udinama.

Crno-bijele je u 15. minutu "načeo" u posljednje vrijeme osporavani Edin Džeko, a tačku na trijumf stavio je Alesandro Florenci poslije asistencije Miralema Pjanića.

"Igrali smo jako dobro na 'Friuliju', o čemu svjedoči i rezultat", rekao je Džeko italijanskom "Skaj Sportu". "Sad ne smijemo da stanemo, želimo da pobijedimo sve do kraja".

Prema njegovim riječima, zadovoljan je svojom partijom, ali više činjenicom da je Roma osvojila tri boda.

"Srećan sam zbog svoje igre, ali više zbog pobjede i načina na koji je ekipa odigrala u Udinama. Kontrolisali smo meč, a kad to radimo, onda je sve lakše".

Otkako je stigao u "vječni grad" često se nalazio na meti kritičara i navijača, čak su ga pojedinci nazivali "mrtvacem koji hoda". Međutim, ovaj gol dobro će doći Džeki na samopouzdanju.

Dvadesetdevetogodišnji centarfor uvjeren je da je kriza prošlost.

"Došao sam iz drugačije lige, italijanski šampionat se bazira na odbrani i trebalo mi je više vremena da se aklimatizujem. U svakom slučaju, sad znam kako u Italiji igraju defanzivci", naglasio je "Dijamant".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC