• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liga šampiona: Svi prenosi, povrede i suspenzije!

Autor mondo.rs

Ako je Dinamo prežaljen, PSV nije. Prštaće na "Kalderonu". Evo svih suspendovanih i povređenih igrača pred revanše osmine finala, kao i informacije o prenosima mečeva.

Fudbaleri PSV Ajndhovena moraće iz četvrtog pokušaja da pobede Atletiko Madrid kako bi izborili plasman u četvrtfinale Lige šampiona, u koje će Dinamo iz Kijeva ući ukoliko ostvari prvu pobedu u istoriji kluba na tlu Engleske.

Nimalo lak zadatak za Holanđane i Ukrajince posle tankih rezultata na svojim stadionima u prvom mečevima osmine finala odigranim pre tri nedelje.

U Ajndhovenu je bilo 0:0, u Kijevu 1:3.

U utorak uveče, s početkom od 20.45, na "Visente Kalderonu" i "Etihadu" čekaće se proslave ulaska među osam najboljih u Evropi, a to Mančester sitiju, konkretno, nikada nije uspelo.

Utakmice Siti - Dinamo (AS1) i Atletiko - PSV (AS2) možete pratiti na programima "Arene sport", kao i uživo preko weba, na portalu "Klik sport" kompanije Telekom Srbija. Naravno, pratićemo ih UŽIVO i na Mondu, gde ćete iste večeri moći da gledate HD video izveštaje sa oba stadiona.

Ekipa Manuela Pelegrinija ima prednost od dva gola sa "Valerija Lebanovskog" i biće "neophodno" da izgubi bar 0:3 pred svojim navijačima, ali menadžer Manuel Pelegrini upozorava da bi najveća moguća greška bila pomisliti da je sve gotovo.

"Remijem protiv Noriča 0:0 znatno smo smanjili šanse da osvojimo titulu prvaka Engleske i jedino što nam sada preostaje jeste da mislimo na Ligu šampiona. Imamo odličan rezultat iz prvog meča, ali ništa nije završeno", izjavio je Pelegrini, čija ekipa igra očajno od kada je klub saopštio da će Pep Gvardiola biti menadžer naredne sezone i da je Čileanac praktično već smenjen.

Na ruku "građanima" ide i statistika, s obzirom na to da Kijevljani nikada u istoriji nisu pobedili na Ostrvu. Na prethodnih 13 mečeva imaju 11 poraza i dva remija, pa se svi nadaju da će nakon eliminacije od Barselone u prethodne dve sezone, Siti konačno ući među osam.

Ako Siti tamo nije bio, Pelegrini jeste – u sezonama 2005/06 i 2008/09 sa Viljarealom i 2012/13 sa Malagom, što jesu bili pravi podvizi.

Arena sport 1: Mančester siti – Dinamo Kijev 2-0-1 (4:3)

Suspenzije: Tasende (Siti).

Povrede: De Brujne (Siti, koleno), Delf (Siti, zglob), Nasri (Siti, zadnja loža), Morozjuk (Dinamo, koleno).

Pod znakom pitanja: Ribka (Dinamo, koleno), Sidorčuk (Dinamo, list), Jarmolenko (Dinamo, prednja loža).

Arena sport 3: Atletiko Madrid – PSV Ajndhoven 2-1-0 (5:1)

Suspenzije: Pareiro (PSV).

Povrede: Savić (Atletiko, list), Tijago (Atletiko, potkolenica).

Pod znakom pitanja: Guardado (PSV, zadnja loža), Lestijen (PSV, list).

Trener Dinama Sergej Rebrov, koji je igrao za ukrajinski tim 1999. godine kada su poslednji put bili u četvrtfinalu, smatra da je Siti jedan od najboljih timova na svetu.

"Kada to kažem, pre svega mislim na njihov napadački potencijal, videli smo to i u prvom meču. Na nama je da uoči revanša analiziramo greške", izjavio je Rebrov, koji je svojevremeno igrao i u Premijer ligi za Totenhem i Vest Hem.

Mnogo više neizvesnosti biće u Madridu, gde se Atletiko sprema da drugi put ugosti PSV. U sezoni 2008/09, Madriđani su dva puta pobedili "filipsovce" u Ligi šampiona, bilo je 0:3 u Holandiji i 2:1 u Španiji, a posle tvrdog remija pre tri nedelje na "Filips stadionu" neko će morati da postigne gol da bi otišao dalje pre penal serije.

Madriđani su minulog vikenda pobedom protiv Deportiva 3:0 napravili dobru uvertiru za duel sa PSV-om, koji je, sa druge strane, kiksnuo protiv Herenvena 1:1.

"Za nas je ključno da ne primimo gol, jedva čekamo da počne meč i uvereni smo u pobedu", izjavio je Saul Niguez, jedan od sterlaca protiv Deportiva.

Tim Dijega Simeonea sačuvao je mrežu na 12 od poslednjih 16 utakmica u elitnom takmičenju, a na Visente Kalderonu na 11 od poslednjih 13. Atletiko od poraza od Rubina u Ligi Evrope, upisanog u februaru 2013. godine, ima samo jedan neuspeh na "Kalderonu" – jesenas u prvoj fazi takmičenja Benfika je bila bolja.

Prošle sezone u "nokaut" fazi crveno-beli nisu primili gol kod kuće, 1:0 protiv Bajera iz Leverkuzena u osmini finala i prolazak na penale i 0:0 u prvom meču četvrtfinala sa Real Madridom i eliminacija posle poraza od 1:0 u revanšu.

Madriđani nikada, a četiri puta su se sastajali, nisu prošli holandske timove u dva meča eliminacija u evro-kupovima, ali imaju četiri pobede u poslednjih pet duela kod kuće.

S druge strane, PSV igra prvu "nokaut" fazu Lige šampiona od sezone 2006/07, kada su crveno-beli izbacili Arsenal u osmini finala (1:0 kod kuće, 1:1 u gostima) i potom bili počišćeni u dvomeču sa Liverpulom (0:3 kod kuće, 1:0 u gostima).

REZULTATI:

U utorak (20.45):

Mančester siti – Dinamo Kijev, prvi meč 3:1
Atletiko Madrid – PSV Ajndhoven, prvi meč 0:0

U sredu (20.45):

Barselona – Arsenal, prvi meč 2:0
Bajern Minhen – Juventus, prvi meč 2:2

Odigrano prošle nedelje:

Volfsburg – Gent 1:0, prvi meč 3:2
Real Madrid – Roma 2:0, prvi meč 2:0
Zenit – Benfika 1:2, prvi meč 0:1
Čelsi – Pari Sen Žermen 1:2, prvi meč 1:2



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC