• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri nova igrača na Mešinom spisku

Autor mondo.ba

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević pozvao je 25 igrača za prijateljske utakmice protiv Luksemburga i Švicarske

 Meša objavio spisak igrača za Luksemburg i Švicarsku Izvor: MONDO/Samir Cacan

Među novim igračima našli su se Haris Duljević, Mateo Sušić i Daniel Graovac, dok su sa spiska "otpali" neki standardni igrači kao što su Izet Hajrović Mensur Mujdža i Haris Medunjanin.

Na spisku se nalaze

Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Jasmin Burić, Ognjen Vranješ, Emir Spahić, Mateo Sušić, Edin Cocalić, Toni Šunjić, Ervin Zukanović, Daniel Graovac, Marin Aničić, Sead Kolašinac, Senad Lulić, Muhamed Bešić, Anel Hadžić, Miralem Pjanić, Mario Vrančić, Srđan Grahovac, Sanjin Prcić, Tino Sven Sušić, Edin Višća, Haris Duljević, Edin Džeko, Milan Đurić i Vedad Ibišević

"Zbog povreda nekoliko igrača malo smo kasnili sa objavom spiska. Dva mlada igrača, Bajića i Hodžića smo ostavili na raspolaganje selektoru 'U-21' reprezentacije jer je pred njima kvalifikaciona utakmica. Mujdža, Medunjanin i Hajrović nisu dobili pozive za ove susrete, ali to ne znači da su otpisani, znamo koliko vrijede i kada se ustale u svojim klubovima računat ćemo i na njih. Pratimo i Vršajevića, kao i mlade igrače poput Murisa Mešanovića, Krunića i Kodre", kazao je Baždarević.

Iako je riječ o prijateljskim utakmicama, selektor Baždarević kaže kako su ovi mečevi jako važni.

"Dat ćemo priliku i minutažu onima koji do sada i nisu imali previše prostora, ali isto tako su nam i važni susreti sa Luksemburgom i Švicarskom, iako su prijateljski. Potreban nam je jak i čvrst prvi korak, da odmah svima pokažemo šta želimo, da smo ozbiljni i maksimalno angažovani. Svi koji su pozvani moraju biti 100% posvećeni reprezentaciji. Nema kalkulisanja. Forma, ponašanje i želja su kriteriji kojim ćemo se voditi pri odabiru reprezentativaca", kazao je selektor.

Reprezentativci će se okupiti 23. marta u Luksemburgu, a dva dana kasnije planirana je utakmica protiv domaće selekcije. Protiv Švicarske Zmajevi će igrati 29. marta u Cirihu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC