• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP: Spartak ide po finale u Humsku

Autor mondo.rs

Predsednik Subotičana već spremio premije za igrače uoči gostovanja Partizanu u polufinalu Kupa Srbije

 KUP: Spartak ide po finale u Humsku Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Spartaku ne cvetaju ruže u Superligi ove sezone, ali je subotički tim napravio dobru uvertiru pred polufinale Kupa Srbije.

Kod kuće u 26. kolu domaćeg šampionata savladalisu  OFK Beograd (2:1) i orni stižu u Humsku, gde ih u sredu od 18 časova očekuje prvi meč polufinala Kupa Srbije protiv Partizana.

"Odlično igramo i ništa u našim uspesima, začinjenih sa tri pobede i dva remija, nije slučajno. Imaćemo šta da ponudimo i najširem domaćem auditorijumu, u prvom polufinalnom kup susretu sa Partizanom", izjavio je za "Sportski žurnal" Dragan Simović, predsednik Spartaka.

On ističe da njegov tim nije u poziciji da preti crno-belima, ali...

"Pokazali smo i ranije, nekoliko puta, da sa Partizanom možemo da se nosimo. Izbacili smo ga iz četvrtfinala kupa, nekoliko puta ostajali bez bodova u poslednjim sekundama... Sadašnji Spartak vredi više od puke borbe za opstanak. To je, ipak, naša istina i ne bežimo od nje. Naprotiv, uspesima na dva fronta pokušaćemo da dokažemo da je Subotici mesto u eliti".

Prvi čovek Subotičana kaže da će igrači biti posebno motivisani.

"Spremićemo premije za plasman u finale. Nismo odlučili visinu, ali prvotimce će čekati zaslužena nagrada", jasan je Simović.

Spartak u sredu želi revanš za najveći uspeh u nacionalnom Kupu. U sezoni 1993/1994 igrali su finale baš sa Partizanom, koji je dva puta bio ubedljiviji - 3:2 u Subotici i 6:1 u Beogradu.

"Lepo bi bilo da se domognemo finalnog susreta. Nema razloga da krijemo - to nam je i cilj. Stručni štab ima više rešenja, odlično odrađen prelazni rok daje nam pravo da projektujemo ambicioznije planove".

U Spartaku smatraju da je prednost to što će prvi susret igrati u gostima.

"Možda je za nijansu bolje što prvih 90 minuta igramo u Beogradu. Dvomeč je pred nama i nema razloga da se opterećeujemo sa rasporedom. Igraće se u Beogradu i Subotici. Drago mi je što je Partizan odradio kaznu i verujem da će biti lepa poseta u Humskoj", završio je Simović.

U drugom polufinalnom duelu Kupa Srbije u sredu od 16 časova u Ivanjici će se sastati Javor i Borac.

Revanš mečevi na programu su 20. aprila, a u slučaju istog rezultata, posle dva meča, pristupiće se odmah izvođenju jedanaesteraca.

Finale Kupa Srbije zakazano je za 11. maj, a pobedniku će pripasti nagrada od 10 miliona dinara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC