• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prečka i Huanfran odveli Atletiko u četvrtfinale!

Autor mondo.rs

Madriđani posle napete utakmice, penalima savladali PSV. Mančester siti ostao bez štopera, ali ne i bez plasmana u narednu fazu.

Dve utakmice, nula golova! Odavno se ne pamti tako neefikasno veče Lige šampiona kao ovog utorka, ali igrači Atletiko Madrida, PSV Ajndhovena, Mančester sitija i Dinamo Kijeva nisu uspeli da se upišu u strelce. Nijedan od njih 55 (PSV-u je ostala još jedna izmena)!

Barem ne posle 90 i kusur minuta igre, pošto se na Visente Kalderonu igraju produžeci, jer je i u Ajndhovenu bilo 0:0, dok je Siti pobedom u Kijevu 3:1 obezbedio plasman u četvrtfinale...

"Građani" su, ipak, skupo platili prolaz u narednu fazu, jer su već u prvih 25 minuta revanša ostali bez dvojice štopera! Nedavno oporavljeni Vensan Kompani morao je van terena zbog nove povrede u 5, a dvadestak minuta kasnije iz istog razloga zamenjen je i Nikolas Otamendi.

Te situacije su u mnogome uticale na dalji tok utakmice, jer se domaćin opredelio na igru bez rizika, dok su gosti pokazali da nemaju kvalitet za senzacionalan plasman među osam najboljih u Evropi.

Daleko uzbudljivije bilo je u Madridu, iako i tamo posle dva poluvremena nije bilo golova. Gosti iz Ajndhovena istrčali su na teren sa čak petoricom igrača u defanzivnoj liniji, čime je bilo jasno da se neće mnogo zaletati, već će šansu čekati iz eventualnih grešaka igrača Atletika i kontranapada.

Svestan toga, Dijego Simeone nije smeo da se opredeli za previše ofanzivnu taktiku, pa su i "jorgandžije" igrale prilično oprezno.

Bilo je, ipak, nekoliko šansi na obe strane. Domaći su najbliži pogotku bili u 15. minutu kada Antoan Grizman nije iskoristio "zicer" i u 86, kada je Zut odlično zatvorio ugao i uspešno intervenisao na šut Fernanda Toresa. Gosti su u 60. minutu pogidili stativu, tačnije Jan Oblak je uspeo da skrene loptu posle šuta Lokadije, a u nastavku iste akcije, Filipe Luis je glavom blokirao udarac na identičan način De Jonga.

SASTAVI

ATLETIKO MADRID: Oblak - Luis, Godin (89. Ernandez), Himenez, Huanfran -  Saul, Gabi, Fernandez (56. Tores), Koke - Grizman, Karasko (75. Kraneviter).

PSV: Zut - Vilems (75. Brenet), Moreno, Isimat-Mirin, Bruma, Arias - Van Ginkel, Gvadrado, Proper - Lokadia (86. Lestien), De Jong (118. Narsing).

MANČESTER SITI: Hart - Kliši, Otamendi (24. Demikelis), Kompani (7. Mangala), Zabaleta - Fernandinjo, Fernando - Silva (79. Sterling), Ture, Navas - Aguero.

DINAMO: Šovkovski - Antunes, Dragović, Hačeridi, Vida - Veloso - Husjev (62. Jakovenko), Bujalski, Garmaš (65. Sidorčuk), Jarmolenko - Teodorčik (46. Gonzalez).

Utakmicu u Madridu sudi Englez Mark Klatenburg, a u Mančesteru Rumun Ovidiu Hategan.

UŽIVO:

TOK PENALA:

Prvi su šutirali igrači PSV-a.

0:1, precizan je bio Van Ginkel. Ispod ruke Oblaku.
1:1, Antoan Grizman je poslao loptu u jednu, Džeroen Zut otišao u drugu stranu.
1:2 siguran je bio i Gvadrado
2:2 Gabi je šutirao u levu Zutovu stranu, golman PSV-a zakačio loptu, ali nedovoljno
2:3 Izuzetno precizan šut Propera, lopta se od stative odbila u mrežu
3:3 Koke po sredini
3:4 Precizan je i Džefri Bruma
4:4 Saul je uspeo da pogodi, iako je Zut uspeo da zakači loptu. Mnogo sreće za Atletiko Madrid!
4:5 Ektor Moreno, takođe uz mnogo sreće. Između Oblaka i stative
5:5 Fernando Tores po sredini. Veoma samouvereno, ali i sigurno
5:6 "Rezervista" gostiju Lestijen je, takođe, bio siguran
6:6 Hoze Himenez ostavlja Atletiko u igri
6:7 Arias je uhvatio Oblaka na "krivoj nozi"
7:7 Filipe Luis u "malu mrežu"
PRVI PROMAŠAJ, "rezervista" PSV-a Lusiano Narsin je pogodio prečku!
8:7 Huanfran je precizan za plasman Atletiko Madrida u četvrtfinale Lige šampiona!

Kraj. Penali odlučuju ko će u četvrtfinale, da li Atletiko Madrid ili PSV Ajndhoven posle dve utakmice i dva produžetka u kojima nije bilo golova.

- Tu smo, samo nije imalo šta da se piše u drugom produžetku... još dva-tri minuta do penala.

Kraj prvog produžetka.

- Uskoro će kraj prvog produžetka. Atletiko i dalje ima inicijativu, međutim, veliki broj igrača PSV-a pred golom Zuta značajno im otežava nameru da stvore gol-šansu.

Kraj u Madridu. Igraće se produžeci... Kraj i u Mančesteru, gde je Siti zahvaljujući pobedi u prvom meču obezbedio plasman u četvrtfinale.

- Dijego Godin izlazi iz igre u 89. minutu!? Očigledno je jedan od najboljih igrača Atletiko Madrida povređen, čim ga je zamenio Dijego Simeone. Umesto njega ušao je Lukas Ernandez, mladi Francuz koji debituje u Ligi šampiona.

- Odličan šut Toresa u 86. minutu posle solo-prodora, ali je Zut još bolje reagovao i sačuvao mrežu.

- Jarmolenko je imao odličnu šansu da u 83. minutu donese prednost Dinamo Kijevu, međutim, njegov šut glavom nije bio dovoljno precizan.

- Siti je izgleda rešio da u finišu utakmice dođe do pobede, ali Šovkovski, za sada, odbranama čuva remi Dinamu, dok se čini da u Madridu i jedni i drugi čekaju produžetke.

- Još 15 minuta, uz nadoknadu, da igrači Atletika i PSV Ajndhovena postignu gol i izbegnu produžetke.

- Sergej Rebrov je napravio sve tri izmene do 65. minuta, ali to i dalje ne daje promenu u igri Dinama.

- Iako nema golova, jasno je da je Mančester siti u četvrtfinalu. "Građani" kontrolišu igru u drugom poluvremenu, a umalo da povedu protiv Dinamo Kijeva posle slobodnog udarca koji je izveo Jaja Ture u 57. minutu, kao i četiri minuta kasnije, kada je Hesus Navas pogodio stativu na dodavanje Turea.

- Uzvratio je Atletiko Madrid na stativu PSV-a. Filipe Luis je snažno šutirao u 61. minutu, ali pravo u Zuta, koji je kratko odbio loptu. Ona je pala pravo na nogu Karasku, međutim, napadač domaćeg tima je očajno reagovao i šutirao visoko preko gola iz dobre pozicije.

- Stativa na Visente Kalderonu! Malo je nedostajalo da PSV dođe do velikih, velikih 1:0 u 60. minutu, ali je Jan Oblak uspeo da zakači loptu posle šuta Lokadije i uz pomoć stative sačuva svoju mrežu, a zatim je Filipe Luis pokazao odličan refleks i glavom sprečio De Jonga da, takođe glavom, odbijenu loptu pošalje u gol.

- Umalo autogol na Etihadu posle brzog napada Mančester sitija u 50. minutu, ali su uspeli gosti da se odbrane i sačuvaju kakvu-takvu nadu.

- Dijego Simeone pojačava napad. U igri je Fernando Tores, a na klupu se u 56. minutu preselio Augusto Fernandez.

- U prvih pet minuta Atletiko je nekoliko puta zapretio golu PSV-a, međutim, nema promene rezultata.

- Drugo poluvreme utakmice u Madridu počelo je bez promena u sastavima. U Mančesteru je napravljena jedna. U drugih 45 minuta za Dinamo će umesto Teodorčika igrati paragvajski napadač Gonzalez.

Poluvreme i u Mančesteru. Konačan ishod ovog dvomeča može da se promeni jedino ako se dogodi čudo, pa igrači Dinama u drugih 45 minuta postignu tri gola, a sačuvaju svoj. Takav epilog je, ipak, malo verovatan posle viđenog u prvom delu utakmice.

Poluvreme u Madridu. Uzbuđenja nas tek očekuju.


- U finišu prvog poluvremena Atletiko je pojačao tempo i nekoliko puta došao pred gol gostiju, ali bez završnog dodavanja ili šuta... Mančester siti se posle povrede dvojice štopera opredelio da čuva tri gola prednosti iz prvog meča (3:1).

- Posle pola sata nema golova, ali je uzbudljivo na oba stadiona. Na Visente Kalderonu po jedna dobra šansa na obe strane, a na Etihadu gosti iz Kijeva osokoljeni povredama centralnih defanzivaca Mančester sitija.

- Dobar napada PSV-a u 29. minutu, ali je Jan Oblak odlično reagovao i sprečio da lopta posle dodavanja Van Ginkela stigne do De Jonga, koji ne bi imao težak zadatak da je pošalje u mrežu.

- Još jedna povreda u timu Mančester sitija! Posle Kompanija, van terena morao je i Nikolas Otamendi pošto je povredio koleno u sudaru sa protivničkim igračem. Umesto njega, od 24. minuta igraće Martin Demikelis.

- Prošlo je 20 minuta igre na oba stadiona, Atletiko je opasniji u Madridu, a Siti u Mančesteru.

- Umalo da Atletiko Madrid povede u 15. minutu, ali Antoan Grizman nije iskoristio odličnu priliku koju je imao pred golom PSV-a. Bio je to zicer za domaći tim!

- Bez gol-šansi na oba stadiona u prvih 10 minuta. Siti je dobro počeo, ali kao da je povreda Kompanija dala vetar u leđa gostima iz Kijeva koji su preuzeli inicijativu. U Madridu PSV vreba šansu iz kontranapada.

- Veliki problem za Mančester siti! Vensan Kompani se povredio i morao da bude zamenjen već u 7. minutu. Umesto njega u igri je Mangala.

- Utakmica u Madridu počela je sjajnom koreografijom domaćih navijača:


REZULTATI OSMINE FINALA:

MANČESTER SITI – Dinamo Kijev 0:0, prvi meč 3:1

Atletiko Madrid – PSV Ajndhoven 0:0, produžeci su u toku, prvi meč 0:0

U sredu (20.45):

Barselona – Arsenal, prvi meč 2:0
Bajern Minhen – Juventus, prvi meč 2:2

Odigrano prošle nedelje:

VOLFSBURG – Gent 1:0, prvi meč 3:2
REAL MADRID – Roma 2:0, prvi meč 2:0
Zenit – BENFIKA 1:2, prvi meč 0:1
Čelsi – PARI SEN ŽERMEN 1:2, prvi meč 1:2


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC