• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klop zanemeo kad se na treningu pojavio Alan...

Autor mondo.rs

...ali, da stvar bude gora, Liverpul ne može da ga iskoristi. Bar ne sada.

U sezoni čestih, teških i hroničnih povreda fudbalera Liverpula, a retko kada gušćeg rasporeda, svaki par zdravih nogu bio je od ogromnog značaja za novog menadžera Jirgena Klopa.

I onda, prvog dana novembra prošle godine, na treningu se pojavio fudbaler dečijeg lica, visok svega 172 centimetra, jasno je bilo da je tinejdžer...

Sa svega 20 dana staža u Melvudu, Klop je začuđeno pitao: "Ko je ovo!?"

"On je naš igrač koji je prošle nedelje postao šampion finske lige, rekli su mi tada", prepričao je Klop za klupsku televiziju.

"Pitao sam: 'A, što ne igra za nas?' i dobio odgovor da ne može, tako da sam shvatio da moram brzo da učim pravila u Engleskoj".

Alan Rodrigeš de Souza, 19-godišnji levonogi dribler iz Porto Alegrea, nije letos dobio radnu dozvolu u Engleskoj, jer kao talenat Internasionala nije imao ni nastupe za brazilsku reprezentaciju, ni seniorske igre u klubu iz rodnog grada. Plaćen je bio svega 500.000 funti i, dok su mnogi smatrali da se Liverpul ponovo igra skautinga, a zapravo kupuje mačku u džaku, morao je da bude prosleđen na pozajmicu.

Izbor je pao na finski SJK, gde je Alan na samo osam finalnih utakmica u sezoni 2015 uspeo da postigne dva gola i zabeleži još pet asistencija. Nakon što se poradovao osvajanju titule, spakovao je kofere i vratio se u Liverpul.

Njegova pojava zatekla je Klopa, ali ne samo pojava.

"Kada sam video šta radi s loptom na treningu, pomislio sam: 'O, moj Bože, šta možemo da uradimo da zadržimo ovog momka u timu i stavimo ga u startnih 11'. Ima 19 godina, neverovatan je talenat, ima sjajan odnos prema radu, svi ga ovde vole, veoma je prijatan dečko... Zapravo, sve vezano za njega je odlično, igra veoma pametno, osim što ne možemo da ga koristimo", rekao je Klop, koji je potom odlučio da ga u januaru prosledi na još šest meseci na pozajmicu, u belgijski Sent Truden.

"Objasnili su mi da ne postoje šanse da on, u ovom trenutku, igra za Liverpul i da mu zahtev za dozvolom neće biti dozvoljen, tako da smo ga poslali na novu pozajmicu. Odlučili smo da ode u Belgiju, gde se zaista dobro pokazao i gde i sada igra. Nemamo dilemu oko toga, to je bio dobar posao za sve tri strane", dodao je Klop i bio u pravu.

Allan Rodrigues de Souza.
Izvor: YouTube



U paklenoj konkurenciji koja vlada u Brazilu, Alan nije uspevao da se probije u kadetsku i omladinsku reprezentaciju, ali je konačno dobio poziv za U20 reprezentaciju, koja će uskoro natupiti na Kopa Amerika za mlađe kategorije, posle čega bi Alan mogao da konkuriše za radnu dozvolu.

"Mislim da su vesti o njegovim igrama obišle svet i da su ga mnogi videli, iako je bilo teško sakupiti sve informacije s obzirom na to da je menjao zemlje i lige. Nadam se da ćemo naći soluciju da ga u budućnosti imamo kao stalnog člana ekipe, ma uveren sam u to. Sada je na njemu da iskoristi prilike koje su se ukazale, a to što je pozvan u mladu reprezentaciju Brazila je sjajna vest", rekao je Klop.

Alan je opisan kao "box to box" vezista, sa neverovatnim osećajem za pas i igru bez lopte. Kao takav, mogao bi da bude ozbiljna konkurencija našem reprezentativcu Marku Grujiću, a ko zna - možda baš njih dvojica budu oslonac igre Liverpula, u tandenu, narednih sezona...



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC