• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simeone: Nismo ni vežbali penale

Autor mondo.rs

Svi u Atletiku ocenjuju da je bilo mnogo teško na meču protiv PSV Ajndhovena, ali da su želja i vera u tim odigrale ključnu ulogu. "Samo da ne izvučemo španski klub", kaže heroj "jorgandžija"

Atletiko je dobio penal lutriju protiv PSV Ajndhovena (8:7), nakon što je i na Visente Kalderonu, posle meča u Holandiji, bilo 0:0.

Madridski klub izborio je plasman u četvrtfinale sa bele tačke, a igrači kažu da su verovali u pobedu i kada je bilo teško.

"Eliminacija prošle godine nas je veoma pogodila, a sada je bilo još napetije. Naš trener Dijego Simeone nas je naterao da verujemo. Srce i duša su naš zaštitni znak", rekao je strelac odlučujućeg gola Huanfran posle pobede.

On je dodao da Atletiko sada čeka još teži rival i ozbiljniji zadatak, ali i koga ne želi za protivnika.

"Ne želim da dobijemo neki španski klub za narednog rivala. To je moja želja, ali svestan sam da koga god da izvučemo biće veoma teško".

Dijego Simeone imao je mnogo razloga za slavlje. Prvo je otkrio da penale nisu ni vežbali na treningu.

"Nismo uopšte šutirali penale, jer to nije imalo smisla. To bi bilo traćenje vremena", rekao je Simeone i objasnio da on čak ni odredio koji će igrači šutirati jedanaesterce.

"Moj pomoćnik Herman Burgos to je uradio i prošle godine protiv Bajer Leverkuzena, pa smo odlučili da to obavi i protiv PSV Ajndhovena. Čestitam mu", dodao je strateg Atletika.

On je rekao da je bilo veoma napeto.

"I prošle godine je bilo teško, ali i sada. Zaista nikada ne može biti prijatno u takvoj situaciji. To je kao da igrate šahovsku partiju. Presrećan sam, Huanfran je odradio zaista težak posao i usrećio mnoge. Sada idemo dalje. Ne znam ko će nam biti protivnik, ali bez obzira na ime, nećemo potceniti rivala", naveo je Simeone.

Fernando Tores pohvalio je rivala.

"Srećni smo, ali i mnogo umorni. Bilo je veoma teško, a junak osmine finala je golman Holanđana", naveo je Tores.

Njegov saigrač Hoze Himenes posebno je pohvalio navijače Atletika.

"Utakmica je bila prelepa. Mi smo ponosni i srećni zbog uspeha, ali i navijača. Oni su bili fantastični. Bilo je teško, ali su nas podržali kada je bilo najvažnije, protiv izvrsnog protivnika", rekao je Himenez.

"Jorgandžije" sada čekaju žreb koji će biti održan u petak. Na njemu neće biti povlašćenih, što znači da za rivala mogu dobiti bilo koju ekipu koja je izborila plasman u četvrtfinale (PSŽ, Benfika, Real Madrid, Volfsburg, Mančester siti, pobednik meča Barselona - Arsenal i pobednik meča Bajern - Juventus).

Prvi mečevi četvrtfinala igraće se 5. i 6. aprila, a revanši nedelju dana kasnije. Polufinala su na programu 26. i 27. aprila, odnosno 3. i 4. maja, dok je finale zakazano za 28. maj, na stadionu San Siro u Milanu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC