• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odgovor navijača: Prazna Humska! (FOTO)

Autor mondo.rs

Česta slika sa Topčiderskog brda kada je Partizan domaćin - i kad mogu navijači da dođu, tribine prilično prazne.

 Prazne tribine na Partizan - Spartak Izvor: MONDO

Na prste obe ruke mogu da se izbroje utakmice poslednjih sezona kada je stadion Partizana bio pun. Uglavnom kada se igrala neka evropska utakmica ili kada je protivnik bila Crvena zvezda.

Sve ostale utakmice, uz koji izuzetak, u Humskoj se okupi tek hiljadu, dve, tri hiljade gledalaca.

Trener Partizana Ivan Tomić je, kada je dolazio za šefa stručnog štaba crno-belih, a to često ponavlja, izjavio je da želi da njegov tim igra dopadljivo, napadački i da ispuni očekivanja uvek zahtevne Partizanove publike. Koliko juče je, najavljujući duel sa Spartakom, pozvao navijače da poštuju požrtvovanje momaka koji izgaraju za dres Partizana, a mnogi igraju i bolesni ili pod injekcijama/blokatorima.

No, to nije dovoljno za navijače Partizana. Nije bilo ni prethodnih sezona kada je Partizan dominirao u domaćim okvirima.

Ove sezone, Partizan je vrlo loš u domaćem prvenstvu, njegov zaistatak za Zvezdom je istorijski, ali je pružao dobre partije u Evropi.

Ali, da li je posrtanje u domaćem prvenstvu pravi razlog zašto ljubitelja Partizana nema na tribinama? To jeste jedan od razloga, ali svakako nije jedini, niti je najvažniji.

Pre će biti da su se navijači Partizana zasitili konstatnih obećanja upravA da će biti bolje, da će se napraviti tim za duže staze, da će stadion biti komforniji, da će... Ako pogledate i šta se u poslednje vreme događa u upravi Partizana, a reč je o sukobima unutar nje (bar tako izgleda), onda je jasno da im je svega preko glave. Uz to, prethodnih godina, pa i decenija, česte su turbulencije među najvatrenijim navijačima, borba za prevlast... Onim običnim, ali zaista iskrenim i PRAVIM navijačima verovatno je svega ovoga dosta.

Opet, mnogi će primetiti - nije važna uprava, već igrači, odnosno, kako je odavno rečeno u dokumentarnom filmu s kraja 60-ih godina: "Igra Partizan", to je dovoljan poziv.

Uglavnom, fotografije sa utakmice Partizan - Spartak u polufinalu Kupa Srbije jasno pokazuju da će povratak navijača u Humsku biti ozbiljan poduhvat za svaku upravu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC