• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Van Gal: 3:0 protiv Liverpula? Ja bih 2:0!

Menadžer Mančester junajteda govorio je o tome šta očekuje u revanšu osmine finala Lige Evrope protiv Liverpula. Poručio je i kojim to tačno rezultatom želi da pobedi njegova ekipa.

Najveći rivali iz Engleske, Mančester junajted i Liverpul, po prvi put su se prethodne sedmice sastali u nekom od evrokupova. Kako je rekao i naš naslov posle prvih 90 minuta ovog dvomeča: "De Hea sprečio debakl na Enfildu", pravo je čudo kako Liverpul nije pobedio više od dva gola razlike.

Međutim, to se sada sve briše.

Novih 90 minuta na "Old Trafordu" mogli bi da budu meč sezone za ova dva tima, a Luj van Gal ima i plan kako da njegov tim izađe kao pobednik.

"Sutra moramo da razmišljamo samo o tome kako pobeđujemo Liverpul. I moramo da ih pobedio 2:0, a ne 3:0...", kazao je na početku konferencije holandski stručnjak.

Većina prisutnih novinara iznenadila se odgovorom Luja van Gala, a on je i objasnio zašto je važno da pobede "samo" 2:0.

"Pobedu od 3:0 možemo da ostvarimo i u produžecima. U 90 minuta moramo da pobedimo 2:0, a potom ćemo da jurimo treći gol u produžecima. Znate da možemo rano da postižemo golove, tako da je to moguće. Razmišljamo da postižemo golove, a ne da o odbrani", zaključio je Luj van Gal.

Da li je u pravu?

Možda nije baš jasna ovaj Van Galova "matematika" s obzirom na to da ukoliko Mančester junajted pobedi 2:0, pa meč ode u produžetke, Liverpul bi postizanjem jednog gola imao lakši posao, jer bi onda "đavoli" za pola sata morali da postignu još dva gola!

Sa druge strane, njegov kolega Jirgen Klop, nije govorio o tačnom rezultatu koji je potreban Liverpulu da bi prošao u narednu rundu Lige Evrope. Objasnio je da je optimista i da priželjkuje ovaj susret koji se igra u četvrtak.

"Jedna od najboljih stvari kada si menadžer Liverpula je kada igraš protiv Junajteda. Imamo vođstvo od 2:0, ali to je druga stvar. Hoćemo da zaboravimo na to i da ponovo igramo fudbal. Biće teško, okolnosti su drugačije, ali znamo šta je naš zadatak u tom meču", poručio je smireni Nemac.

Ovo će biti 195. duel između Mančester junajteda i Liverpula, a igra se u četvrtak od 21.05.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC