• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo su četvrtfinalisti, ko će biti prvak Evrope?

Autor mondo.rs

Biće lakše odgovoriti na ovo pitanje kada u petak saznate parove četvrtfinala, ali pitamo vas već sada: Novi prvak Evrope biće?

Jako je teško odabrati podatak ili kuriozitet za početak teksta o tome ko se, na kraju, plasirao u četvrtfinale Lige šampiona za sezonu 2015/16 i čija će se imena pojaviti u kuglicama na žrebu zakazanom za petak, 18. mart, u podne.

Nema Italijana i tu je samo jedan engleski klub, najmanje popularan i trofejan u poređenju sa velikanima na koje smo navikli da gledamo u završnici najjačeg evropskog takmičenja – Mančester siti.

Devetu sezonu uzastopno, a to je novi rekord, u četvrtfinalu Lige šampiona je aktuelni i petostruki prvak Evrope, Barselona, a sedmi put u nizu plasirao se i bivši trener tog kluba, i dalje trener Bajerna, Pep Gvardiola.

Nepobedivi Španci!

Kuriozitet je i da i dalje nijedan tim iz Primere nije eliminisan iz evro-kupova, a sredina je marta. Računajući i španske predstavnike u Ligi Evrope i dalje su svi u igri, pa i Valensija, koja je posle prvog kruga Lige šampiona morala da preskoči u drugi po kvalitetu rang takmičenja, ali... U četvrtak uveče neko će morati da "napusti kuću Velikog brata", jer je žreb spojio Valensiju i Atletik Bilbao u osmini finala LE.

On je nekako, posle drame i produžetaka, odveo Bajern do rekordnog, 15. četvrfinala Kupa/Lige šampiona, što je dostignuće kakvo nema ni Real, ni niko drugi u Evropi, a negativan rekord Reala od šest uzastopnih eliminacija u prvoj rundi nokaut faze večeras je izjednačio Arsenal, kojem je Lionel Mesi dao deveti gol.

Niko u Ligi šampiona od njenog nastanka nije dao više golova nekom posebnom klubu.

Juventus je do večeras imao 15 pobeda u 15 utakmica Lige šampiona u kojima je imao dva gola prednosti na poluvremenu, ali je došlo vreme za bolnu eliminaciju, posle koje će Italijani teško, jako teško, prestići Engleze i uzeti im jedno mesto u LŠ za sezonu 2016/17.

Iako je, tu i tamo, bilo svetlih primera u novijoj istoriji, vest da u četvrtfinalu Lige šampiona nema klubova iz Istočne Evrope i nije vest.

Ko će na koga u četvrtfinalu? To će u velikoj meri odrediti i odgovor na pitanje ko će biti novi (ili stari) prvak Evrope, ali mi ćemo zakomplikovati i pitati vas to već sada – ko je vaš favorit?

Anketa

Ko će biti prvak Evrope?

  • Real Madrid

    23.19% (32)

  • Atletiko Madrid

    3.62% (5)

  • Barselona

    33.33% (46)

  • Pari Sen Žermen

    18.12% (25)

  • Mančester Siti

    1.45% (2)

  • Bajern Minhen

    15.94% (22)

  • Benfika

    2.9% (4)

  • Volfsburg

    1.45% (2)

Ko će biti prvak Evrope?

Rezultati


Na žrebu u petak neće biti povlašćenih, niti ograničenja u bilo kom smislu, dakle moguće je da se sastanu Real – Barsa, Barsa – Atletiko, Real – Atletiko ili Bajern – Volfsburg, a potom će biti održan još jedan žreb, za polufinala...

Mečevi četvrtfinala biće odigrani 5. i 6, pa 12. i 13. aprila, a polufinala 26. i 27. aprila, odnosno 3. i 4. maja. Finale je zakazano za 28. maj na stadionu "San Siro", odnosno "Đuzepe Meaca", u zavisnosti za koga navijate, Milan ili Inter.



Titulu prvaka Evrope brani Barselona, koja je u Berlinu na "Olimpijaštadionu" bila bolje od Juventusa 3:1 i to je bio drugi uzastopni trijumf Španaca nakon "svemadridskog" finala iz 2014. godine u Lisabonu, kada je Atletiko imao 1:0 do 90. minuta a na kraju doživeo poraz od 4:1 od Reala.

Real ima deset titula prvaka Evrope, Milan sedam, Bajern, Barselona i Liverpul pet, Ajaks četiri, Inter i Mančester junajted tri, Juventus, Benfika, Notingem Forest i Porto dve, a jednu Seltik, Hamburg, Steaua, Marsej, Dortmund, Čelsi, Fajnord, Aston Vila, PSV i naša Crvena zvezda.

Ukupno gledano, Španci su najuspešniji sa 15 titula iz 25 finala, Italijani imaju 12 titula iz 27 finala, a Englezi 12 iz 19 finala, Nemci imaju sedam titula iz 17 finala, prate ih Holanđani sa šest iz osam i Portugalci sa četiri iz devet. Francuzi imaju jednu titulu iz šest finala, a Škoti, Rumuni i Jugosloveni jedan od jedan.




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC