• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gospodin Alegri: Suđenje? Ja bih da hvalim igrače!

Autor mondo.rs

Trener Juventusa Masimilijano Alegri bio je zadovoljan partijom svojih fudbalera uprkos tome što su ispustili prednost od 2:0. Objasnio je i zašto je uveo Marija Mandžukića.

Crno-beli iz Torina bili su nadomak plasmana u četvrtfinale.

Sjajna postavka trenera Masimilijana Alegrija, koji zapravo i nije imao mnogo opcija zbog velikog broja povređenih igrača, iznenadila je odbranu Bajerna koji je već posle pola sata igre gubio 2:0. Međutim, da li umor Juventusa ili dobre izmene Pepa Gvardiole, a najverovatnije i jedno i drugo, koštali su "staru damu" prolaska u narednu fazu Lige šampiona.

Oni su "poklekli" pred "gotovim poslom" pošto su u poslednjih petnaest minuta primili dva gola, a u dodatnih pola sata još toliko. Posle takvih utakmica uvek je teško naći prave reči, ali je trener Maks Alegrija to uspešno uradio.

"Šteta je kada budete eliminisati nakon ovako dobre partije i to protiv Bajerna koji ima neverovatne igrače. Fudbal je prelepa igra zato što je minut pre kraja prvog poluvremena Huan Kvadrado mogao da postigne gol za 3:0, pa su isto mogli da urade Morata i Lihštajner, ali nisu... Čestitam Bajernu", poručio je italijanski stručnjak.

Prisutne novinare u Minhenu najviše je zanimalo kako komentariše odluku sudija da u 20. minutu ponište, čini se neopravdano, pogodak Alvara Morate zbog ofsajd pozicije.

MANDŽUKIĆ?

Novinare je zanimalo i zašto je u igru ubacio Marija Mandžukića umesto Alvara Morate. Zanimljiv je podatak da je Juventus sa Moratom na terenu postigao 3 gola protiv Bajerna i nije primio nijedan, dok je sa reprezentativcem Hrvatske bilo - 6:1 za Bajern! "Uveo sam Mandžukića jer nam je bio potreban neko svež ko može da "drži" loptu. Mislio sam da njihova niska odbrana ne može da se izbori sa njim, ali nije bilo tako", kazao je on.

Odgovorio je gospodski.

"Nema poente da pričamo o sudijama. Želim samo da hvalim svoj tim. Ovo je bio važan test za nas, čak i sa izmenjenom postavom igrali smo egal sa timom koji je favorit za osvajanje Lige šampiona", kazao je on.

Saigrače je hvalio i Điđi Bufon koji je istakao da je prezadovoljan partijom svog tima, dok je sportski direktor Bepe Marota pričao o sudijama.

"Ne tražim alibi, ali nadam se da će italijanski fudbal biti zaštićeniji u budućnosti. Poništeni gol Alvara Morate bi promenio čitav dvomeč, ovakve odluke na ovako važnim mečevima su nedopustive", kazao je on.

Alegri već misli o narednom meču.

"Prava je šteta, ali moramo da se vratimo na pravi kolosek pošto za vikend igramo gradski debi sa Torinom, a potom sledi reprezentativna pauza nakon koje će nam se valjda oporaviti neki fudbaleri", kazao je Alegri kome sada predstoji odbrana titule u Seriji A i finale Kupa Italije sa Milanom.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC