• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Reprezentativci BiH: Sad ili nikad!

Pred najvažniji meč u istoriji fudbala u BiH, izabranici Miroslava Blaževića su jedinstveno najavili bitku s Portugalcima do posljednjeg daha.

 Reprezentativci BiH: Sad ili nikad! Izvor: MONDO

Uoči subotnje istorijske utakmice sa Portugalom u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo, reprezentativac BiH Vedad Ibišević je kao i većina "zmajeva", neočekivano miran, što je osobina ubojitih napadača.



"Nema treme, ni nervoze, niti straha. Svjesni smo trenutka koji je jako bitan. O tim stvarima se ne smije razmišljati. Imamo prvih 90 minuta protiv jakog protivnika i samo nas to interesuje. Došlo je vrijeme kada moramo da pokažemo da smo se zasluženo izborili dodatne kvalifikacije. Nadam se da ćemo biti pravi ", poručio je centarfor njemačkog Hofenhajma.

Prema njegovim riječima, susret u subotu uveče na stadionu "Luž" u Lisabonu biće najvažniji u karijeri.

"Ne znam da li je iko igrao ovako važnu utakmicu. Zbog takvih stvari smo u ovom poslu. To je ono zbog čega radiš, treniraš i igraš. Meni je to samo dodatna motivacija da odigram najbolje što mogu", dodao je Ibišević i naglasio da je nebitno ko će postizati pogotke.

"Naš cilj je plasman na Mundijal, a nebitno je ko će biti strijelac. Neka mi odemo na SP makar golove postizao i golman Kenan Hasagić",
zaključio je popularni Vedo.



Slično razmišlja i njegov kolega iz vrha napada Edin Džeko.

"Igra naše ekipe ne može da zavisi od bilo kog pojedinca. Moramo da funkcionišemo kao cjelina i samo tako možemo do pozitivnog rezultata u Lisabonu. Iskreno se nadam da ću postići gol, ali je to nevažno. Bitno je da mi zatresemo mrežu Portugalaca, pa da u Zenici osiguramo plasman u Južnu Afriku", rekao je centarfor Volfsburga.



Ćiro: Prolazimo u inat!

Sa druge strane, gostujući na televiziji BHT 1, Blaževića je jako iznervirala anketa u kojoj su neki građani BiH prednost dali izabranicima Karlosa Keiroša.

"Obzirom da je selektor Ćiro Blažević, sve je moguće. Recimo, moguće je da Portugal pobijedi 3:0", izjavio je jedan od anketiranih.

"Malo sam razočaran. Većinom su ljudi dragi i dobronamjerni, ali nas svojim izjavama opravdavaju za slučaj neuspjeha. Ali moram vam reći: ’Mi ćemo proći Portugal! Svima i svemu u inat’. Moram biti optimista, a ova dvojica šta su rekli, sram ih bilo", naljutio se "trener svih trenera".

Ćiro se poslije vratio na temu:

"Ovo što sam čuo je primitivizam i šovinizam. Žive u BiH, a navijaju za Portugal. Kažu da će Portugal da pobijedi. E, 'oće klinac... ".

Ekspedicija reprezentacije BiH doputovala je u petak popodne u Lisabon, pojačana s Visokim predstavnikom Valentinom Inckom i premijerom Federacije BiH Mustafom Mujezinovićem. Pogledajte fotogaleriju!

U taboru Portugalaca pred subotnji dvoboj, ali i kad je pitanje viza za Mundijal narednog ljeta, takođe vlada optimizam.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC