• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćurčić: Kvalifikacije počinju sad!

Autor mondo.rs

Selektor Srbije saopštio imena 23 "orla" na koje računa za predstojeća dva meča, za koja kaže da su prijateljska "samo na papiru".

 Radivan Ćurčić saopštio spisak igrača Izvor: MONDO/V. Sukdolak

Reprezentacija Srbije iduće nedelje će odigrati dve kontrolne utakmice, u sklopu priprema za start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

U sredu, 23. marta (20.45) "orlovi" će u Poznanju igrati protiv Poljske, učesnika predstojećeg Evropskog šampionata, a u utorak, 29. marta (18.00) protiv Estonije u Talinu.

Evo i spiska na kome su 23 kandidata za nastup na tim mečevima.

Golmani: Vladimir Stojković (Makabi Haifa), Predrag Rajković (Makabi Tel Aviv), Marko Dmitrović (Alkorkon).

Odbrana: Branislav Ivanović (Čelsi), Aleksandar Pantić (Eibar), Nikola Maksimović (Torino), Uroš Spajić (Tuluz), Slobodan Rajković (Darmštat), Miloš Kosanović (Standard), Aleksandar Kolarov (Mančester siti), Filip Mladenović (Keln).

Sredina: Nemanja Matić (Čelsi), Luka Milivojević (Olimpijakos), Nemanja Maksimović (Astana), Marko Grujić (Crvena zvezda), Darko Brašanac (Partizan), Adem Ljajić (Inter), Filip Đuričić (Anderleht), Zoran Tošić (CSKA), Filip Kostić (Štutgart).

Napad: Aleksandar Mitrović (Njukasl), Miralem Sulejmani (Jang Bojs), Nikola Stojiljković (Braga).

Ćurčić će na raspolaganju imati četvoricu igrača sa preko 50 nastupa u nacionalnom timu (Ivanović 82, Tošić 69, Stojković 66, Kolarov 59), petoricu debitanata (Dmitrović, Pantić, Maksimović, Grujić, Stojiljković) i još petoricu sa manje od pet nastupa (Rajković, Spajić, Kosanović, Mladenović, Brašanac), što je pokazatelj da je reprezentacija "renovirana" u značajnoj meri.

GRUJIĆ MOŽE U NOVI PAZAR!

Talentovani "vezista" Liverpula na pozajmici u Crvenoj zvezdi, neće biti u konkurenciji za duel sa Poljskom, kako bi nastupio na odloženoj prvenstvenoj utakmici protiv Novog Pazara. "Izašli smo u susret Zvezdi i Grujić će nam se priključiti u sredu. Nećemo računati na njega za Poljsku, ali hoćemo za Estoniju".

Početak priprema zakazan je za ponedeljak, kada će se igrači okupiti u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi i od 17 časova održati prvi trening.

Put za Poljsku predviđen je za utorak pre podne, a trening pred utakmicu za 19 časova istog dana.

"
Predstoje nam dve veoma važne utakmice, koje su samo na papiru prijateljske. Imamo imperativ pobede, jer za nas već sada kreću kvalifikacije. Moramo da vodimo računa o integrisanju mladih igrača, gde dolazi do disbalansa, između pravljenja tima i rezultata", počeo je Ćurčić izlaganje na konferenciji za novinare.

On je naveo da na spisku ima dosta novih igrača, koji su "produkt sistematskog rada u mlađim kategorijama", ali su skrenuli pažnju na sebe dobrim radom u seniorskoj konkurenciji.

"To su zreli igrači, koji imaju kvalitet i zbog toga su pozvani. Nećemo tražiti alibi u podmlađivanju, ovo je u ovom trenutku najbolje što Srbija ima. Nekih igrača nema, zbog različitih okolnosti, ali nikoga se ne odričem".

Tu su i iskusni Matić i Kolarov, na koje se ozbiljno računa u predstojećem ciklusu.

"Oni će imati određenu minutažu, bez obzira na suspenzije. Izuzetno su nam potrebni u kvalifikacijama za Mundijal".

Ćurčić je upitan da li će na ovim utakmicama prioritet biti stvaranje tima ili rezultat?

"Imamo šest meseci do početka kvalifikacija. Rekao sam već da imamo disbalans i to moramo da rešimo. Protiv Portugala (u Beogradu, na kraju kvalifikacija za EURO 2016 - prim. aut) smo možda odigrali i najbolji meč u poslednje vreme, ali nismo uspeli da podignemo samopouzdanje".

Boljka reprezentacije nakon Mundijala u Južnoj Africi 2010. je odsustvo pravog, pobedničkog ambijenta...

"Mi stvaramo ambijent igrom i rezultatima, sami utičemo na to i u sebi tražimo greške. Poljaci su u tome uspeli. U Poznanju će nas dočekati 40.000 navijača sa šalovima i mi želimo da imamo to u budućnosti".

Selektor je o Poljskoj rekao da je "veoma kvalitetna ekipa, možda i bolja od nas", uz podsećanje da je u minulim kvalifikacijama pobedila Nemačku...

"Orlovi" će posle meča protiv Levandovskog i drugova ostati u Poljskoj do subote, a onda im predstoji selidba u Estoniju.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC