• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liga Evrope: Pa gde baš ONI!? Uh...

Autor mondo.rs

Dobro, jasno vam je koji je par izvučen već u četvrtfinalu Lige Evrope. Bilo bi to finale iz snova, ravno Ligi šampiona, ali ako ima nečeg dobrog - gledaćemo ih 180 minuta jedne protiv drugih.

Imamo dve vesti za vas posle žreba za četvrtfinale Lige šampiona. Dobru i lošu.

Da ne bismo čekali vaš odgovor na pitanje: "Koju želite prvo da čujete?", saopštićemo lošu:

U finalu Lige Evrope i borbi za "vajld kard" za Ligu šampiona naredne sezone neće se sastati dva velika kluba, sa armijom vernih navijača, koji tradicionalno pevaju "You'll never walk alone", ali i dva tima koja u poslednje vreme igraju super zanimljiv fudbal. Šteta.

Ali, ako postoji nešto dobro u žrebu koji je odredio Stefan Šapuiza u Nionu ovog petka u 13 i nešto...

Gledaćemo Borusiju Dortmund i Liverpul ne 90, već dva puta po 90 minuta. Prvo na rasprodatom "Vestfalenu", a onda i na rasprodatom "Enfildu".

Biće to veoma emotivan trenutak za harizmatičnog Jirgena Klopa, koji je pravio čuda sa žuto-crnima od 2008. do 2014, a onda prihvatio poziv "redsa", kojima se divio od malena - Jirgen Klop se vraća na mesto uspeha!

Anketa

Ko će proći dalje?

  • Liverpul

    65.63% (21)

  • Borusija Dortmund

    34.37% (11)

Ko će proći dalje?

Rezultati


Da li će imati uspeha protiv tima i kluba koji poznaje u dušu, videćemo... Uglavnom, BVB je poslao snažnu poruku u dva meča osmine finala u kojima je rezultatima 3:0 i 1:2 pobedio drugoplasirani tim Premijer lige, Totenhem, koji ove sezone beleži bolje rezultate od Liverpula, ali to ne mora ništa da znači, naravno.



Možda je krajnje vreme da pomenemo i ostale, nije da ne postoje!

Finale je 18. maja u Bazelu, a ko pobedi na "Jakob parku" biće učesnik Lige šampiona naredne sezone bez obzira na plasman na tabeli u nacionalnom prvenstvu. S obzirom na to kako stoje osam učesnika završnice LE, itekako će se "tući" za pozivnicu za evropsku elitu u sezoni 2016/17.

Dvostruki uzastopni osvajač bivšeg Kupa UEFA je Sevilja, koja je i dalje tu i koja će za protivnika imati starog rivala, Atletik Bilbao. Inače, Baskijci drugo kolo zaredom dobijaju Špance, nakon što su u osmini finala izbacili Valensiju.

Valensija je, inače, prvi španski klub koji je eliminisan ove sezone u evro-kupovima i to možda baš zato što je neko morao da ispadne, a klubovi iz La Lige danas su bili suđeni jedni drugima, jer je pored para Bilbao - Sevilja izvučen i par Barselona - Atletiko Madrid u Ligi šampiona.

Neko će reći da je žreb "istrebio" Špance, kad već niko ne može da ih izbaci, ali ima i toga da će klubovi iz ove zemlje imati bar po jednog sigurnog učesnika polufinala dva evropska takmičenja u sezoni 2015/16.

Ograničenja na žrebu, poput onog za Ligu šampiona, nije bilo, mogao je svako sa svakim da se sastane.

Parovi četvrtfinala (7. - 14. april):

Braga - Šahtjor Donjeck
Viljareal - Sparta Prag
Atletik Bilbao - Sevilja
Borusija Dortmund - Liverpul

Pročitajte parove četvrtfinale Lige šampiona.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC