• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vijeira i Ristić povukli 23. recku!

Autor mondo.rs

Crvena zvezda ubedljiva protiv Spartaka. Portugalac nastavio golgetersku seriju i iznudio dva penala, mladi vezista odlično nadomestio izostanak Grujića.

 Crvena zvezda pobijedila Spartak 4:0, rekordna 23. pobjeda Izvor: MN PRESS

Još jednom ovog proleća nešto kasnije su upalili motore, ali kada su to učinili, nisu mogli da se zaustave. Fudbaleri Crvene zvezde upisali su i 23. uzastopnu pobedu, pošto su na svom stadionu savladali Spartak iz Subotice ubedljivih 4:0.

Nije delovalo da će biti tako, međutim, penal u 45. minutu "otključao" je bravu gostiju, a precizan šut Ristića nepun minut po povratku sa odmora nagovestio pobednika.

Dvostruki strelac za crveno-bele, oba puta sa bele tačke, bio je Luis Ibanjez (u 45. i 65. minutu), a po jednom su se u strelce upisali Mihailo Ristić (46) i Ugo Vijeira (57).

Portugalac je nastavio svoj golgeterski niz 18. pogotkom ove sezone (osmim uzastopnim), ali je zasluge za ovu pobedu poneo i zbog dva iznuđena penala. Prvo je njegov šut laktom blokirao Vladimir Kovačević, a potom ga je povlačenjem oborio Goran Antonić.

Trener lidera Superlige, Miodrag Božović za ovu utakmicu nije mogao da računa na suspendovanog Srđana Plavšića, a odlučio je da odmori "rovite" Sava Pavićevića i Marka Grujića, pa su u startnoj postavi njihove pozicije zauzeli Edson i Mihailo Ristić.

Ristić je na sjajan način iskoristio ukazanu šansu. Bio je jedan od najraspoloženijih za igru u domaćem timu, nekoliko puta je pretio udarcima sa distance, sredinom prvog poluvremena maestralno proigrao Vijeiru, a zatim se na početku drugog dela utakmice oštrim udarcem po zemlji upisao u strelce.

Taj pogodak doneo je crveno-belima 2:0 i praktično rešio pitanje pobednika. Gosti iz Subotice bili su mnogo bezopasniji po povratku sa odmora nego u prvih 45 minuta, što su domaći igrači umeli da iskoriste.

Zvezdin napad i ovaj put je dobro funkcionisao, ali je odbrana nastavila da zadaje glavobolju treneru Božoviću i "kida živce" navijačima. Luković, Edson, Ibanjez i Petković nekoliko puta tokom prvog poluvremena lako su "ispadali" daleko od svog kaznenog prostora, samo što gosti to nisu znali da kazne. U 68. minutu umesto Edsona je zaigrao mladi Miloš Stojanović i moguće je da ćemo upravo igrača, koji ima pravo nastupa i za Bežaniju, češće gledati u crveno-belom dresu ovog proleća.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman - Petković, Luković, Edson (68. Stojanović), Ibanjez - Le Talek, Donald - Srnić (75. Sikimić), Ristić, Katai (62. Babunski) - Vijeira.

SPARTAK: Janošević - Jondić, Antonić, Kovačević, Milošević - Šljivić, Jočić - Torbica, Novaković (46. Ivanović), Mrkela (59. Makarić) - Milić (53. Mudrinski).

Teamsheet Crvena Zvezda - SPARTAK Superleague 27th round

A photo posted by FC Spartak (@fcspartaksubotica) on


Utakmicu je sudio Nenad Đokić.

TOK UTAKMICE:

KRAJ! Crvena zvezda - Spartak 4:0 (1:0).

- Vladimir Torbica je imao dobru priliku da postigne utešni gol za goste, međutim, loše je šutirao kapiten Spartaka u 84. minutu, iako je iskosa po levoj strani bio sam naspram Damira Kahrimana.

- David Babunski je raspoložen za igru. Pokazao je da poseduje zavidnu tehniku u nekoliko navrata... Još desetak minuta do kraja.

- Treća izmena i u Zvezdi. Umesto Srnića od 75. minuta na terenu je Sikimić.

- Iz igre izlazi Edson, a umesto njega u igru će mladi Miloš Stojanović (68. minut).

- GOOOL, 4:0! Još jedan gol Luisa Ibanjeza iz penala, u 65. minutu.


- PENAL! Ponovo će crveno-beli šutirati sa bele tačke. Antonić je povlačenjem oborio Vijeiru u 64. minutu, a Luis Ibanjez ponovo bio precizan!

vijeira
Izvor: YouTube


- Prva izmena u Crvenoj zvezdi. Umesto Kataija od 62. minuta na terenu je Babunski.

- Poslednja izmena u timu Spartaka u 59. minutu. Umesto Andreja Mrkele u igri je Milan Makarić.

- GOOOL, 3:0! Ugo Vijeira postiže svoj 18. pogodak ove sezone! Mičel Donald mu je odlično asistirao u 57. minutu.

...
Izvor: YouTube


- Još jedna dobra kombinacija Kataija i Ristića u 57. minutu, ali je mladi fudbaler ovaj put bio neprecizan.

Gosti su u drugom poluvremenu, za sada, potpuno bezopasni.

- Druga izmena u timu Spartaka. Od 53. minuta na terenu je Ognjen Mudrinski, bivši napadač Crvene zvezde kojeg su domaći navijači pozdravili aplauzom.

- Dobar pokušaj Kataija u 52. minutu, međutim, asistent kod drugog pogotka crveno-belih nije bio dovoljno precizan.

- GOOOL, 2:0! Nije moglo da počne drugo poluvreme po crveno-bele. Manje od jednog minuta prošlo je od povratka sa odmora, a Mihailo Ristić je duplirao prednost preciznim udarcem sa leve strane po zemlji u dalji ugao.

Zvezda - Spartak 2:0
Izvor: YouTube


- Drugo poluvreme počelo je izmenom u timu Spartaka. Umesto Novakovića od 46. minuta na terenu je Ivanović.

- Poluvreme. Ponovo je Zvezdinim igračima trebalo nešto više vremena da se "probude" i počnu da stvaraju šanse. Evidentno je da crveno-beli ovog proleća ne igraju kao u prvom delu sezone, ali i dalje beleže pobede, a to je ono što se računa. Protiv Spartaka na odmor su otišli vođstvom 1:0.

- GOOOL, 1:0! Crvena zvezda vodi od 45. minuta golom Luisa Ibanjeza iz penala. Pogodio je Janošević u koju straću će Argentinac šutirati, ali je lopta prošla ispod njega.

- PENAL za Crvenu zvezdu u 44. minutu! Le Talek je očajno šutirao, Vijeira pokupio tu loptu okrenut leđima golu, zatim posle nekoliko driblinga i on šutirao, a lopta je u ruku pogodila Kovačevića. Sudija Nenad Đokić pokazao je na belu tačku, sa koje je precizan bio Luis Ibanjez.

...
Izvor: YouTube


- Blizu pogotka bili su fudbaleri Crvene zvezde u 40. minutu, iako po akciji nije tako izgledalo - najbliži u ovom meču. Ristić je centrirao sa leve strane, a Vijeira sa ivice kaznenog pokušao da odbijenu loptu lob udarcem pošalje u mrežu, ali je GoranAntonić bio na gol-liniji. Na usporenom snimku vidi se da lopta, čak, nije išla u mrežu...

- Motivisan je Ristić da se nametne treneru Božoviću u ovoj utakmici. Posle sjajnog dodavanja za Vijeiru upisao je i opasan šut u 37. minutu. "Opalio" je levicom po lopti sa skoro 30 metara, ali je ona otišla malo iznad prečke.

- Još jedna šansa za Spartak. Nemanja Milić je u 33. minutu šutirao glavon na centaršut Andreja Mrkele, ali visoko preko gola.

- Maestrealno dodavanje Ristića ka Vijeiri u 25. minutu, ali je Janošević na vreme istrčao i stigao da onemogući bolju reakciju portugalskog napadača. Ristić je desnom, slabijom nogom, poslao loptu ka saigraču kroz sredinu Spartakove odbrane, nešto kao što je svojevremeno radio Ćavi u Barseloni...

Vijeira
Izvor: YouTube


- Dobar solo-prodor Kataija kroz sredinu Spartakove odbrane u 18. minutu, ali potom loš šut ka golu Janoševića.

- Zvezda ima inicijativu u prvih 10 minuta utakmice, ali su gosti imali šanse za gol.

- Dobra šansa za Spartak u 9. minutu, ponovo preko Slobodana Novakovića, ali je Luković odličnim uklizavanjem blokirao šut napadača gostiju i poslao loptu u korner.

Novaković
Izvor: YouTube


- Šansa za Spartak posle samo 30 sekundi! Novaković je bio pred golom domaćeg tima, ali je neprecizno šutirao.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC