• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda vodila 3:0 i nije pobijedila

Fudbaleri Crvene zvezde poveli su sa 3:0 već u 29. minutu prijateljskog meča sa Sionom u Švajcarskoj, ali nisu pobijedili.

 Zvezda vodila 3:0 i nije pobijedila Izvor: MONDO

Poslije velikog broja izmjena na obje strane, domaći su uspjeli bolje da se snađu i dođu do remija pred 3.000 navijača na svom Turbilon stadionu.

Golovima Blažića, Savija i Kadua, crveno-bijeli su nagovijestili rezultatsku katastrofu trenutno petoplasiranog tima švajcarske elitne lige, koji slavi stogodišnjicu od osnivanja, ali se to nije dogodilo.

Prije odlaska na odmor, Sion je smanjio poslije kornera i pogotka Aliuija, a onda su rezervisti poklekli u nastavku i primili još dva gola u 78. i 85. minutu, a strijelci su bili ponovo Aliui i Domingez.

SION: Benej - Buhler, Sarni, Aliui, Servin - Mitreski, Zambrela, Marin, Obradović - Dos Santos, M. Futi.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković (od 46. Pavlović) - Ninkov (od 68. Vasiljević), Đorđević, Tutorić, Ignjatijević - Isah (od 46. Cvetković), Savio, Lazetić (od 25. Lazović), Blažić - Kadu (od 69. Mijović), Jevtić (od 46. Srećković).

Beograđani su potpuno dominirali na početku meča, a akcije i golovi redali su se kao na traci.

Poslije polukontre u kreaciji Aleksandra Jevtića i Nikole Lazetića u 15. minutu, uslijedilo je dodavanje Lazetića u prostor za Marka Blažića, a on je u punom trku istrčao pred Beneja i sa 15 metara vješto ga prevario - 0:1.

Tada su na scenu stupili Brazilci u crveno-bijelom.

U 28. minutu, Savio je povratio izgubljeni posjed svog zemljaka Kadua na sredini terena i odigrao dupli pas sa njim. Kadu ga je vješto izbacio pred golmana domaćih, a Savio je iz sve snage poslao bombu pod prečku - 0:2.

Nije prošao ni pun minut, a Zvezda je imala tri gola prednosti... Ponovo je tim Vladimira Petrovića Pižona probio Sion po desnoj strani, mladi Darko Lazović koji je već u 25. minutu zamijenio kapitena Lazetića, ušao je u situaciju "1 na 1" sa čuvarom mreže Švajcaraca, ali mu je ovaj skratio ugao u posljednjem trenutku i zaustavio šut, ali tako da je lopta završila na Kaduovoj kopački, koji je zatresao mrežu sa desetak metara - 0:3.

Ni to nije bilo dovoljno da Zvezda slomi otpor domaćina, koji se povratio u 37. minutu, kada je dobro izveden korner, Aliui završio pogotkom glavom sa sedam metara - 1:3.

Drugo poluvrijeme počelo je drugom, trećom i četvrtom izmjenom koju je napravio Pižon. Golman Bojan Pavlović, Nemanja Cvetković i Nenad Srećković zamijenili su Sašu Stamenkovića, Avala Isaha i Aleksandra Jevtića. Od tog trenutka igralo se najviše na sredini terena, prilično mirno, a strasti je zakuvao oštar start nad Kaduom u 59. minutu.

Kraće koškanje nije preraslo u ozbiljniji sukob, a kada je Pižon u 68. minutu umjesto Pavla Ninkova ubacio Nikolu Vasiljevića, a umjesto Kadua, omladinca Igora Mijovića, Sion je počeo da preuzima inicijativu i na kraju je realizuje sa dva gola.

U 78. minutu, ponovo je Aliui bio najspretniji u šesnaestercu Crvene zvezde poslije prekida, samo što je ovog puta gol postigao tijelom. Sedam minuta kasnije bilo je 3:3, a strelac je bio Domingez, koji se bolje snašao neposredno ispred gol crte Pavlovića. Ispred Vasiljevića ćušnuo je loptu u gol.

Polovinu od 3.000 navijača na tribinama činili su navijači Crvene zvezde, koji su svih 90 minuta pružali glasnu podršku svojim ljubimcima.

Pižon na ovom meču nije mogao da računa na reprezentativce Dejana Lekića, Slavka Perovića, Vujadina Subotića (Srbija), Ognjena Vranješa (BiH), Nemanju Nikolića (Crna Gora), kao i na povrijeđenog Vladimira Bogdanovića, dok je Nemanja Obrić ostao u Beogradu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC