• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIJATELJSKA: Turneja lijepo počela

Srbija je u Belfastu pobijedila Sjevernu Isku 1:0, golom Danka Lazovića u 57. minutu.

 PRIJATELJSKA: Turneja lijepo počela Izvor: MONDO

Lijep početak srpske fudbalske reprezentacije na mini-turneji na britanskom Ostrvu u sklopu priprema za "operaciju Mundijal".

Srbija je u Belfastu pobijedila Sjevernu Isku 1:0, golom Danka Lazovića u 57. minutu.

Radomir Antić, ostajo je vjeran formaciji 4-3-3, ali je malo kadrovski eksperimentisao, pa je tako dao šansu grupi fudbalera koja je shvatila poruku da treba da "grize" da bi se našla među onima koji će putovati u Južnu Afriku.

Od početka meča igrali su Bojan Isailović, na golu, potom Antonio Rukavina na desnom boku, a priliku su kao starteri dobili i Radosav Petrović i Zoran Tošić. U drugom poluvremenu, između ostalih, ušli su i Jagoš Vuković i Dejan Lekić, koji su tako upisali prve nastupe u dresu nacionalnog tima.

Protiv tvrde i fizički vrlo jake reprezentacije, Srbija je odigrala vrlo disciplinovano, a utisak je da je najbolje funkcionisao dvojac - Zoran Tošić i Danko Lazović.

Tošić, fudbaler Mančester junajteda koji se bori da dobije pravu šansu u ekipi ser Aleksa Fergusona, bio je učesnik i najčešće začetnik svih akcija iz kojih je Srbija stvarala dobre prilike, ali i dala jedini gol.

U 57. minutu, Tošić je krenuo po lijevoj strani, napravio par "biciklica", potom je loptu ubacio u sredinu, gde Gojko Kačar pravi tunel, odnosno propušta loptu, a Lazović iz trka šalje loptu iza leđa golmana Sjeverne Irske Majka Tejlora.

U prvom poluvremenu, "orlovi" su napravili dve, tri dobre akcije koje su mogle da završe pogotkom. U 9. minutu, Rukavina je odložio loptu do Zdravka Kuzmanovića, a fudbaler Štutgarta je sa 20 metara opalio po njoj. Golman Sjeverne Irske Tejlor odlično je reagovao i paradom je odbio u korner.

U 27. minutu, Tošić je "promiješao" odbranu Iraca, ali je Tejlor ponovo na mjestu.

Dva minuta prije toga domaćin je tražio penal, smatrajući da je vezista Partizana Radosav Petrović igrao rukom u šesnastercu Srbije. Ponovljeni snimak potvrdio je tvrdnje Iraca, ali utisak je da nije bila nikakva namjera srpskog fudbalera da napravi prekršaj.

Najbolju priliku Srbija je propustila u finišu prvog dijela. Aleksandar Kolarov odlično je prošao po lijevoj strani, prevario je fudbalera Mančester junajteda Džonija Evansa, ubacio u šesnaesterac domaćih gdje je Tošić odložio do Kuzmanovića, koji sa 15-ak metara šutira preko gola.

Početak drugog poluvremena pripao je domaćinu koji je dva puta ozbiljno priprijetio, a onda je Srbija ponovo preuzela kontrolu.

Prije vodećeg gola dobra šansa za Srbiju. Ponovo je Zoran Tošić bio začetnik akcije, ubacio je do Miloša koji je prosljeđuje do Lazovića, ali je njegov šut izblokiran.

U 64. minutu, udarac Branta poslije kornera, a Isailović je loptu izbacio sa gol-linije.

Lazović je imao još jednu priliku za gol i to ponovo poslije asistencije Tošića, ali je šut napadača PSV-a iz okreta završio pored okvira gola.

Dosta sreće Srbija je imala u finišu meča kada je Dejvid Hili šutirao iskosa sa ivice šesnaesterca. Bio je to odmjeren udarac, a lopta je prohujala pored lijeve stative gola Isailovića.

Zanimljivo, Srbija je na ovom meču promijenila čak tri kapitena. Sa trakom na ruci meč je počeo Nemanja Vidić, kada je izašao ona je prešla na ruku Danka Lazovića, a do kraja meča nosio je Miloš Krasić.

Kraj mini-turneje Srbije na Ostrvu biće u srijedu u Londonu kada će na stadionu Fulama protivnik biti Južna Koreja.

SJEVERNA IRSKA: Tejlor - Evans, Mekartni, Kregan, Laferti, Hjuz, Berd, Brant, Mekgin, Dejvis, Fini.

SRBIJA: Isailović - Rukavina, Luković, Vidić, Kolarov - Kuzmanović, Milijaš, Petrović - Jovanović, Tošić, Lazović.

Igrali su još: Miloš Krasić, Gojko Kačar, Miloš Ninković, Neven Subotić, Jagoš Vuković, Dejan Lekić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC