• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BARAŽ : Portugal – BiH 1:0 (kraj)

Reprezentacija BiH poražena je rezultatom 1:0 od Portugala u prvom meču baraža za SP 2010 igranom u subotu u Lisabonu

 BARAŽ : Portugal – BiH 1:0 (kraj) Izvor: MONDO

Strijelac za Portugal bio je Bruno Alveš u 31. minutu. Akcija Portugala išla je po desnoj strani i lopta je došla do Nanija, a veznjak Mančestera uputio je odličan centaršut na drugu stativu gdje se našao usamljeni Bruno Alveš i sa tri metra zatresao mrežu Hasagića.

Poslije primljenog gola BiH se oslobodila pritiska i imala tri odlične prilike, a minut prije kraja prvog poluvremena Ibričić je pogodio prečku.

Ekipa Ćire Blaževića loše je otvorila drugo poluvrijeme dozvolivši Portugalcima da stvore nekoliko odličnih prilika pred golom Hasagića. 

IZ MINUTA U MINUT:

Prvu priliku selekcija BiH imala je u 6. minutu kada je Ibišević spustio loptu za Misimovića, ali je veznjak Volfsburga sa 18 metara šutirao preko gola.

U 8. minuti Portugalci su uzvratili preko Lidsona čiji je pokušaj glavom sa pet-šest metara završio pored stative.

U 21. minutu Portugalci su kombinovali u šesnaestercu, Lidson je vratio do Bruna Alveša koji je šutirao pored gola Kenana Hasagića.

U 31. minutu Bruno Alveš doveo je Portugal u vođstvo nakon centaršuta Nanija.

U 34. minutu BiH imala je odličnu priliku da izjednači. Poslije centaršuta s lijeve strane Vedad Ibišević primio je loptu na osam metara od gola i iz okreta šutirao, ali preko gola. 

Tri minute kasnije Eduardo je odbranio odličan šut Salihovića sa 15-ak metara.

U 37. minutu Muratović je dobio žuti karton zbog prekršaja na sredini terena i neće ga biti u revanšu u Zenici.

U 44. minutu ekipa Ćire Blaževića bila je najbliža postizanju pogotka kada je Senijad Ibričić, poslije kornera šutirao glavom i pogodio prečku.

Drugo poluvrijeme počelo je pehom za selekciju BiH. Rahimić je u 48. minutu dobio žuti karton zbog namjernog igranja rukom pa ni on neće igrati u revanšu.

U 56. minutu Lidson je propustio najbolju priliku za Portugal. Napadač domaćih primio je dodavanje Deka, odličnom varkom prebacio Jahića, a zatim sa pet metara volejom šutirao pored gola.

Samo minut kasnije Deko je odlično šutirao sa ivice šesnaesterca, ali njegov šut okrznuo je jednog reprezentativca BiH i završio iznad prečke.

Selektor BLažević moraće dobro da "promiješa" sastav u revanšu pošto je parni žuti karton dobio i kapiten Spahić.

U 77. minutu Džeko je odlično šutirao iskosa sa lijeve strane ali lopta je završila samo nekoliko centimetara od gola Eduarda, koji je već bio savladan.

U 89. minute nevjerovatne prilike za BiH. Poslije centaršuta s desne strane prvo je Džeko pogodio prečku, a na odbijenu natrčao je Muslimović i pogodio stativu!

Meč na stadionu Luž u Lisabonu pred više od 60.000 gledalaca sudi Englez Martin Atkinson, a njegovi pomoćnici su Peter Kirkup i Filip Šarp.

Izabranici Ćire Blaževića imaju podršku oko pet hiljada navijača koji su doputovali u Portugal iz svih dijelova svijeta.

Tokom dana bh. navijači pravili su dobru atmosferu na lisabonskim ulicama i trgovima pjevajući navijačke pjesme, a nakratko im se pridružio i bivši reprezentativac i kapiten Sergej Barbare.

SASTAVI EKIPA:

PORTUGAL: Eduardo, Bruno Alveš, Fereira, Duda, Carvaljo, Pepe, Deko, Nani, Simao, Meireleš, Lidson.

BiH: Hasagić, Spahić, Muratović, Rahimić, Jahić, Ibričić, Muratović, Rahimić, Masimović, Džeko, Ibišević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC