• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BARAŽ: Minimalan poraz BiH

Fudbaleri BiH poraženi su u Lisabonu od Portugala rezultatom 1:0 u prvom meču baraža za SP. Portugalce u finišu spašavali prečka i stativa.

 BARAŽ: Minimalan poraz BiH Izvor: MONDO

Ekipa Karlosa Keiroša jeste nadigrala svog protivnika, ali kada vas tri puta spašavaju prečka i stativa i strepite do posljednjeg sekunda, jasno je da ste se provukli kroz iglene uši.

A strepili su navijači Portugala kada je Edin Džeko minut prije kraja pogodio prečku a Muslimović u nastavku pogodio stativu!

Izabranici Ćire Blaževića pokazali su da mogu da iznenade kada se protivnik najmanje nada i sigurno je da će na revanšu pred fanatičnim navijačima u Zenici pokušati sve da nadoknade minus od (samo) jednog gola.

Pobjeda Portugala, ipak, nije nezaslužena. Lomili su Portugalci odbranu BiH od početka i nakon promašaja Lidsona i Alveša uspjeli da je slome na isteku pola sata igre.

Veznjak Mančester junajteda Nani, koji je u odsustvu Kristijana Ronalda bio najveća prijetnja za odbranu BiH, u 31. minutu odlično je centrirao na drugu stativu gdje se našao zaboravljeni Bruno Alveš i neometan sa tri metra poslao glavom loptu u mrežu.

Nakon primljenog pogotka BiH se oslobodila pritiska i već na drugoj strani sjevnule su prilike pred golom Eduarda. Prvo je promašio Ibišević, zatim i Salihović, a onda i Ibričić minut prije kraj prvog dijela poslije kornera uzdrmao prečku i samopouzdanje Portugalaca.



Drugo poluvrijeme u potpunosti je pripalo domaćinu koji je lako stvarao šanse pred golom Hasagića.

Najbolju je propustio Lidson u 56. minutu kada je, na dodavanje Deka, odličnom varkom prebacio Jahića, a zatim sa pet metara volejom šutirao pored gola.

Malo je nedostajalo da im se propuštene prilike osvete u samom finišu.

Napadač Volfsburga Edin Džeko sve je dobro uradio poslije centaršuta s desne strane ali se lopta nakon njegovog šuta odbila od prečke. Navijači Portugala već su odahnuli, a na loptu je natrčao rezervista Muslimović, opalio i pogodio stativu!

Reprezentacija BiH u revanšu u srijedu na Bilinom Polju u Zenici pokušaće da nadoknadi minus od jednog gola, a problem za selektora Blaževića biće odsustvo kapitena Spahića, te Rahimića i Muratovića koji su dobili parne žute kartone i neće imati pravo nastupa u reanšu.

Foto galeriju sa meča na lisabonskom Lužu pogledajte OVDJE.

REZULTATI PRVIH MEČEVA BARAŽA:

Rusija - Slovenija 2:1 (1:0)
/Biljaledinov 40, 52 - Pečnik 88/

Grčka - Ukrajina 0:0

Irska - Francuska 0:1 (0:0)
/Anelka 72/

Portugal - BiH 1:0 (1:0)
/Alveš 31'/

Revanš mečevi igraju se 18. novembra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC