• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MLADI: Sulejmani može sam

Miralem Sulejmani čuva nadu “orlića” da neće putovati u Dansku samo na prijateljski meč u srijedu već i na Evropsko prvenstvo 2011.

 MLADI: Sulejmani može sam Izvor: MONDO

Kapiten mlade reprezentacije Srbije tvorac je velikog preokreta u utakmici kvalifikacione Grupe 7 u Novom Sadu. On je sa tri projektila doveo tim Ratomira Dujkovića do pobjede nad Norveškom poslije minusa od dva gola – 3:2 (1:2).

Tako su “orlići” i drugi put u tekućem ciklusu savladali Norvežane (u prvom meču jedini gol dao je Milan Milanović u sudijskoj nadoknadi vremena) i otpisali ih iz borbe za jedno od prva dva mjesta u grupi (u baraž će se plasirati pobjednici deset grupa i četiri najbolje drugoplasirane ekipe).

Evropsko prvenstvo još nije blizu poslije dva poraza (Slovačka, Hrvatska) i tri pobjede (Kipar, Norveška dva puta) u pet utakmica, ali cilj izabranika Ratomira Dujkovića, da nastave lijepu tradiciju utemeljenu od prethodnika koji su učestvovali na posljednja četiri kontinentalna šampionata (dva puta finalisti, jednom polufinalisti), i dalje su realne.

Nadu podgrijava ne samo pobjeda nad Norveškom već i izdanje “orlića” u drugom poluvremenu utakmice na Karađorđu. Anemična i bezidejna igra u prvom poluvremenu ličila je na većinu prethodnih predstava Dujkovićevog tima, ali je kapiten konačno odigrao “kapitenski” i reprezentaciju Srbije poveo iz ambisa.

Gosti su uzdrmali “orliće” golom već u 3. minutu, prednost su duplirali u 34, a mogli su i do ubjedljivijeg vođstva.

Djelovalo je da grogirani domaćin ne može da se uspravi. A onda je Sulejmani počeo da pokazuje potencijal koji mu je omogućio da postane najskuplji igrač u istoriji holandskog fudbala.

U finišu prvog poluvremena prepolovio je prednost Norvežana što je bila varnica koja je zapalila vatru među “orlićima”. Poslije odmora su se vratili na teren kao preporođeni i zaigrali ofanzivno i borbeno kako se od njih i očekuje.

Na kraju, došli su do zaslužene pobjede potvrdivši da su kvalitetniji od Norvežana. Razlika u klasi mogla je da bude izražena i većom razlikom, ali su domaći igrači u drugih 45 minuta propustili da realizuju nekoliko šansi.

Utakmica u Novom Sadu počela je minutom ćutanja. Akteri meča odali su počast preminulom patrijarhu srpskom Pavlu.

GOLOVI

3. MINUT - Norvežani su izveli korner sa lijeve strane, lopta je stigla do Vegarda Forena na “drugoj stativi”, koji je prihvatio i neodbranjivo tukao u mrežu Branislava Danilovića – 0:1.

34. MINUT - Gosti su izveli prekid sa desne strane, Tomas Rogne je glavom spustio loptu do Tarika Eliounusija, koji je usamljen sa šest metara “uhvatio” neodbranjiv volej – 0:2.

42. MINUT - Sjevnula je ljevica Miralema Sulejmanija sa 17-18 metara iskosa sa desne strane. Napadač Ajaksa ciljao je i pogodio bliži ugao golmana Hansena.

52. MINUT – Kapiten reprezentacije Srbije je izjednačio na gotovo identičan način na koji je postigao prvi gol. Samo što je tukao sa veće udaljenosti, sa oko 20 metara, i što loptu nije poslao po zemlji već “poluvisoko”.

72. MINUT – Sulejmani je postigao i treći gol. Ponovo sa 20-ak metara, ponovo je tukao lijevom nogom, ali sada iskosa sa lijeve strane. Lopta je zakačila norveškog igrača i prevarila golmana Hansena.

Srbija – Norveška 3:2 (1:2)

STRIJELCI: 0:1 – Foren u 3, 0:2 – Eliounusi u 34, 1:2 – Sulejmani u 42, 2:2 – Sulejmani u 52, 3:2 – Sulejmani u 72. minutu.

SRBIJA (4-2-3-1): Danilović – Stevanović, Jovanović, Milanović, Gulan – Fejsa, Matić – Ljajić (od 62. Tadić), Milinković (od 46. Đuričić), Sulejamni (od 87. Tomić) – Aleksić.

NORVEŠKA: Hansen, Simonsen, Nordtveit, Foren, Rogne, Sing (od 76. Lekven), Jensen, Par, Eliounusi, Stokelien (od 76. Knudtzon), Bernfsen (od 64. Nuri).

STADION: Karađorđe u Novom Sadu. SUDIJA: Mauro Bergonci (Italija). ŽUTI KARTONI: Stevanović, Milinković, Matić (Srbija), Nordtveit, Sing (Norveška).

Ove godine igraće se još samo jedna utakmica u kvalifikacionoj Grupi 7 - Slovačka u srijedu dočekuje Hrvatsku.

Reprezentacija Srbije će naredni meč igrati tek 11. avgusta 2010. kada će gostovati u Slovačkoj. Zatim joj slijede i dueli sa Hrvatskom kod kuće (4. septembar) i na Kipru (9. septembar).

GRUPA 7

Srbija – Norveška 3:2 (1:2)
/Sulejmani 42’, 52’, 72’ - Foren 3’, Eliounusi 34’/

Subota

Kipar - Hrvatska 1:2 (1:0)
/Kristofi 26' - Vida 60', Rakitić 65'/

TABELA:

Slovačka 4 3 1 0 10
Hrvatska 4 3 0 1 9
Srbija 5 3 0 2 9
Norveška 5 1 1 3 4
Kipar 6 1 0 5 3

(MONDO, foto MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC