• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Portugalci: Nećemo se braniti u Zenici

Reprezentativci Portugala djelimično su zadovoljni pobjedom (1:0) nad BiH u prvom meču baraža za odlazak na Mundijal.

 Portugalci: Nećemo se braniti u Zenici Izvor: MONDO

Kapiten selekcije Portugala Simao Sabrosa smatra da je njegov tim mogao ubjedljivije da pobijedi izabranike Miroslava Blaeževića u Lisabonu (1:0), ali i dodao da će upravo zbog minimalne prednosti da napadne "zmajeve" u srijedu na "Bilinom polju" u Zenici.

"BiH je odigrala dobru utakmicu i stvorili su nam mnoge teškoće. Mi smo nastojali kontrolisati igru, ali nam nije uspijevalo. Nadali smo se ubjedljvijoj pobjedi za miran revanš, ali i s ovim moramo biti zadovoljni", rekao je napadač Atletiko Madrida.

Prema njegovim riječima, u srijedu u Zenici, Portugal sigurno neće doći da se brani.

"Biće nam lakše igrati jer će BiH morati da napadne. Neće moći da se brane sa pet igrača kao što je to bilo u Lisabonu. Ići ćemo da postignemo pogodak, koji bi nas odveo u Južnu Afriku", naglasio je Simao.

Jedini strijelac u subotu uveče na stadionu "Luž", Bruno Alveš uvjeren je da je minimalna pobjeda dovoljna za plasman na Svjetsko prvenstvo.

"Pokušali smo da ostvarimo veću prednost, ali mislim da je i ovaj rezultat jako dobar. BiH ima kvalitetan tim, ali smo mi za nijansu bili bolji. Međutim, i oni zaslužuju čestitke", rekao je Alveš.

Portugalski defanzivac je dodao da se njegov tim ne smije braniti protiv Ćirinih "zmajeva" u revanšu.

"Imamo prednost, ali ne smijemo i nećemo isključivo čuvati našu mrežu. Oni moraju da napadnu i tu vidim našu šansu da potvrdimo plasman na Mundijal", zaključio je Alveš.

"Bila je to veoma teška utakmica, ali smo uspjeli da u većem dijelu nametnemo svoju igru i da kontrolišemo loptu. Na kraju smo imali mnogo sreće što nismo primili gol i to je sada najvažnije. U Zenici ćemo morati da postignemo gol, a da bismo to uspjeli da uradimo biće nam potrebno mnogo mudrosti", rekao je Deko.



Slično ramišlja i selektor Karlos Keiroš: "Bosna i Hercegovina je pokazala da ima snažan tim, pa ćemo u Zenici morati biti još bolji ukoliko želimo da izborimo plasman u Južnu Afriku".

Napadač Liedson smatra da svi mogu biti prezadovoljni ishodom prve utakmice.

"Uradili smo ono što smo željeli, ali ne smijemo da zaboravimo da je lako moglo da bude mnogo nepovoljnije po nas. U Zenici nas čeka paklena utakmica, a naša prednost je što će oni morati da jure pobjedu, tako da ćemo imati više prostora za igru", ističe golgeter Sportinga.

Ako Portugal ne uspije da se kvalifikuje za Mundijal, takmičenje u Južnoj Africi biće siromašnije za najskupljeg fudbalera planete, Kristijana Ronalda.

Komentare iz tabora BiH pročitajte OVDJE.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC