• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real vraća Moratu da bi ga preprodao Arsenalu...

Autor mondo.rs

Ishod se naslućuje, Real će probati da otkupi napadača. Pitanje samo da li će ga Real "preprodati" Arsenalu...

Španski fudbaler Alvaro Morata rekao je danas da nije siguran da li će ostati u Juventusu i poručio da ne isključuje mogućnost povratka u madridski Real.

Arsenal i Real, koji ima klauzulu da ga vrati u Madrid, obnovili su interesovanje za Moratom posle sjajne partije protiv Bajerna u Ligi šampiona.

"Ne znam da li ću igrati za Juventus sledeće sezone. Srećan sam u Torinu, ali videćemo šta će se desiti. Engleska i Nemačka su zemlje u kojima mogu da napredujem. Juventus je veliki klub, osećam se kao kod kuće, ali sviđa mi se Premijer liga jer je atraktivnija liga za napadače. Imam opciju i povratka u Madrid, sve je u igri", rekao je Morata za "Marku".

Morata je 2014. godine prešao iz matičnog Reala u Juventus u transferu vrednom 20 miliona evra, ali su Madriđani tada zadržala prava da ga u naredna tri leta vrate.

Ovaj 23-godišnji napadač je ove sezone dao 10 golova na 40 utakmica za italijanskog šampiona.

A, Madriđani? Oni verovatno razmišljaju u stilu "zašto da Juventus zaradi 50 miliona evra, kada mi možemo da zaradimo 18?"

Ovako izgleda dilema pred kojom se nalaze čelnici Real Madrida, pre svih predsednik Florentino Perez, koji je u Moratinom transferu ostavio prostor za kajanje u vidu "buy back" klauzule.

Ova klauzula varira u odnosu na to koliko je Morata igrao do sada i koliko će igrati do kraja sezone, ali realno je da bi u junu Real morao da ga otkupi za celih 32 miliona evra, odnosno 12 više nego što je na njemu zaradio.

Zašto?

U Realu su, a i ovo je potvrda da je danas fudbal samo biznis, procenili da je velika želja Arsenala i Mančester junajteda vredna 50 miliona evra i bi klub svakako mogao da zaradi na njemu, makar ga platio 32 miliona.

Upravo ovo najavljuje španski "As" kao mogućnost i to nedelju dana nakon što je Morata izjavio da bi voleo da ostane u klubu u kom je dobio daleko iskreniju i konkretniju šansu nego u matičnom Realu, za koji je od 2010. do 2014. odigrao 52 utakmice i dao deset golova, dok je u crno-belom dresu za nepune dve sezone igrao 86 puta i postiga 25 pogodaka.

"As" piše da će Morata biti samo prosleđen Arsenalu, koji će zagristi da ga dovede u junu.

Jedna od zainteresovanih strana je i Bajern Minhen, jer je budući trener kluba Karlo Anćeloti navodno prezadovoljan saradnjom sa Moratom u njihovim madridskim danima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC