• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sulejmani: Više ćemo vjerovati u sebe

Kapiten "orlića" i trostruki strijelac smatra da su tri boda osvojena u duelu sa Norveškom (3:2) možda i ključna u borbi za odlazak na EP.

 Sulejmani: Više ćemo vjerovati u sebe Izvor: MONDO

Mlada reprezentacija Srbije pod vođstvom Ratomira Dujkovića za sada ne obećava da će ponoviti sjajne rezultate prethodnih generacija.

Ipak, po načinu na koji su "orlići" u nedelju u Novom Sadu pobijedili Norvešku 3:2 (1:2), može se zaključiti da im nije svejedno da li će se plasirati na Evropsko prvenstvo u Danskoj 2011. i kakav će utisak ostaviti u kvalifikacijama.

Kapiten ekipe i trostruki strijelac, Miralem Sulejmani, smatra da su tri boda osvojena u duelu sa Skandinavcima možda i ključna u borbi za odlazak na EP.

"Znali smo da nas samo pobjeda održava u igri. Igrali smo od početka požrtvovano, ali smo u toj želji dosta griješili, zbog čega smo i gubili sa 2:0 u prvom poluvremenu. Do odmora smo uspjeli da damo gol, koji nam je pomogao da napravimo preokret i stignemo do trijumfa. Ovi bodovi nam daju dobru poziciju za finiš kvalifikacija".


Sulejmani je dodao da je poslije herojske pobjede nad Norvežanima samopouzdanje ekipe sigurno veće.

"Jako je teško vratiti se i pobijediti poslije minusa od dva gola. Mislim da ćemo sada više vjerovati u sebe. Ostvarili smo ono što smo željeli u ovoj utakmici, a sada idemo u Dansku (na prijateljsko odmjeravanje snaga u srijedu), da profesionalno odradimo taj meč i onda u miru analiziramo gdje smo griješili i ispravimo te propuste".

U plej-of za odlazak na EP 2011. plasiraće se pobjednici deset grupa i četiri najuspješnije drugoplasirane selekcije.

"Orlići" u svojoj grupi zauzimaju treće mjesto sa devet bodova iz pet utakmica. Ispred su Slovačka sa deset i Hrvatska sa devet bodova, ali iz po četiri meča. To znači da su pobjede imperativ i u preostala tri susreta - sa Slovacima i Kipranima u gostima, odnosno sa Hrvatskom kod kuće.

"Sve je u našim rukama, samo moramo ozbiljnije da krenemo od početka, a ne da dozvolimo protivniku da lako stekne prednost. Vjerujemo u sebe i svoje mogućnosti i znamo kakva nam je računica do kraja. Dobiti sve preostale mečeve i kao prvi u grupi proći u sljedeću fazu kvalifikacija", jasan je Dušan Tadić.

Naredna utakmica, protiv Slovačke, na rasporedu je tek 11. avgusta 2010. Do tada će u grupi 7 igrati samo Slovačka - Hrvatska, 18. novembra i 19. maja.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC