• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saša Stamenković "orao" u decembru?

"Nadam se da će Stamenković dobiti šansu već u decembru, kad bi trebalo da se sastavi selekcija Superlige", kaže Rade Zalad.

 Saša Stamenković "orao" u decembru? Izvor: MONDO

Od kada je 23. avgusta prvi put stao na gol Crvene zvezde, umjesto u početku izabranog Bojana Pavlovića, Saša Stamenković je na 13 mečeva u Evropi, prvenstvu i Kupu savladan samo četiri puta.

Posljednji gol, a drugi iz igre, Stamenković je primio 3. oktobra u 7. kolu JSL, u pobjedi Zvezde nad OFK Beogradom (2:1). Tada je u 89. minutu, poslije greške odbrane crveno-bijelih, potpuno neometan sa sedam metara Petar Jelić uspio da proturi loptu ispod Stamenog.

Njegov prethodnik Pavlović izgubio je mjesto startera poslije poraza od 3:0 u prvom meču posljednje runde kvalifikacija za Ligu Evrope, protiv Slavije u Pragu.

Na narednoj utakmici sa Radom u Superligi, na crti je stajao Stamenković i pokazao se kao najbolji golman naše lige do sada... Ali, nema ga na reprezentativnoj crti, uprkos tome što su Vladimir Dišljenković i Željko Brkić morali da se zahvale selektoru Radomiru Antiću zbog povreda.

"Stamenković je obilježio ovu jesen u dresu Zvezde", kaže trener golmana u reprezentaciji Srbije Rade Zalad za "Sport".

Mrežu je na meču sa Sjevernom Irskom u Belfastu čuvao Bojan Isailović iz Čukaričkog, a jedina alternativa je inače standardni Vladimir Stojković.

"Stamenković drži konstatnu formu, a to što nije pozvan ne znači da nije potreban. On zavređuje pažnju, redovno ga pratimo, ali selektor se ovaj put opredijelio za provjerene ljude, koji su iznijeli teret kvalifikacija. To je jedini razlog zbog kojeg nije pozvan", tvrdi Zalad.



"Nadam se da će Stamenković dobiti šansu već u decembru, kad bi trebalo da se sastavi selekcija Superlige za kontrolni meč", dodao je on.

Stamenkovića je iz neposredne blizine savladao rezervista Slavije iz Praga Stanislav Vlček u revanš meču na "Marakani" (2:1), potom je rašlje Zvezdinog gola iz slobodnjaka pogodio igrač Napretka Branislav Punoševac u jedinom remiju crveno-bijelih ove sezone u 11 kola JSL (1:1), a taj šut ne bi odbranio ni Đanluiđi Bufon na vrhuncu karijere, da bi Stamenog u Kupu sa bijele tačke savladao Vejanović iz apatinske Mladosti.

Doduše, Vejanović je dao gol Stamenković tek "iz druge", jer mu je golman Zvezde prvobitno odbranio udarac sa 11 metara, a kasnije na utakmici Zvezdin golman zaustavio je još jedan šut Apatinaca sa bijele tačke.

Saša Stamenković sačuvao je svoju mrežu na devet od 13 takmičarskih mečeva ove sezone, branio je 1.170 minuta i bio savladan četiri puta, a računajući i Kup meč u Novom Pazaru nalazi se u seriji od 453 minuta bez primljenog gola.

Stamenković je rođen 5. januara 1985. godine u Kragujevcu, a u Zvezdu je došao ljeta 2008. godine iz kruševačkog Napretka.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC