• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivić: Ćiro je doktor za Keiroša!

Jedan od najboljih trenera u bivšoj Jugoslaviji Tomislav Ivić oduševljen je selekcijom BiH i kolegom Miroslavom Blaževićem.

 Ivić: Ćiro je doktor za Keiroša! Izvor: MONDO

Poslije prvog susreta protiv Portugala (1:0), Ivić je pohvalio selektora BiH, rekavši da su "zmajevi" najbolji tim cijelog baraža za odlazak na Mundijal.

"Godinama sam radio u Portugalu vodeći Porto i Benfiku i znam kako je teško igrati protiv njih na ’Lužu’. BiH je bila izvanredna, fasciniran sam njihovom odmjerenom oštrinom. Podsjetili su me na najbolje dane Željezničara", izjavio je legendarni hrvatski stručnjak, koji je u karijeri između ostalih vodio Ajaks, Olimpik Marsej, Anderleht, Panatinaikos, Fenerbahče, Atletiko Madrid, Pari sen Žermen...



Kao selektor Ivić je sjedio na klupama one velike Jugoslavije, Hrvatske, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Irana, a prema njegovim riječima, Ćirin tim je najbolji u cijelom baražu.

"Kako su samo snažni u duelu, smatram da je Bosna bolja od svih reprezentacija koje igraju dodatne kvalifikacije. Čak i od Portugala, koji je u tehničkom smislu fantastičan", izjavio je Ivić za "Jutarnji list".

Ivić je podvukao da će u srijedu svim srcem navijati za BiH.

"BiH je hendikepirana neigranjem trojice vrlo važnih igrača, ali ako Ćiro napravi taktički dobru igru, ako se osloni više na Edina Džeku, može na Svjetsko prvenstvo".

Kao glavni adut "zmajeva", Ivić je podvukao upravo "trenera svih trenera".

"Iako je 1:0 varljiv rezultat, možda i najneugodniji od svih rezultata, Ćiro ima šansu. Zašto? Iako Portugal može igrati bolje, jeste li vidjeli njihovog selektora Karlosa Keiroša, kako je iz igre 'nepogrešivo' izvukao trojicu najboljih", aludirao je Ivić na razliku u kvalitetu selektora.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC