• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmaj" na listi najomraženijih fudbalera!

Autor mondo.ba

Francuski "Frans fudbal" objavio je rezultate ankete "10 najomraženijih fudbalera današnjice" po izboru tamošnjih navijača na kojoj se našlo ime i jednog reprezentativca Bosne i Hercegovine.

  Ljubitelji fudbala u Francuskoj u anketi uglednog sportskog lista "Frans fudbal" su odabrali 10 "najomraženijih" fudbalera.

Na prvom mjestu i poslije 10 godina od incidenta je Italijan Marko Materaci, koji je u finalu Mundijala u Njemačkoj isprovocirao Zinedina Zidana, zbog čega ga je aktuelni trener Real Madrida udario glavom u grudi.

Zizu je isključen, pa su "trikolori" ostali sa desetoricom u polju i omogućili "azurima" da na kraju osvoje titulu.

...
Izvor: YouTube

Francuzi ne vole ni svoje sunarodnike Samira Nasrija, Matjua Valbuenu, Franka Riberija i Patrisa Evru, a interesantno je da je na šestoj poziciji nekadašnji njemački golman Harald "Toni" Šumaher, čiji je divljački start slomio nogu Patriku Batistonu na Svjetskom prvenstvu 1982. godine u Španiji.

...
Izvor: YouTube

Nasri se našao na udaru javnosti zbog loših partija u nacionalnom dresu, Valbuena je na meti zbog seks snimka, a Riberi zbog afere sa prostitukom Zahiom Dehar, porijeklom iz Alžira.

Sedmo mjesto "osvojio" je Tijago Mota, Italijan iz Pari sen Žermena zbog udaranja fudbalera Olimpika iz Marseja, dok se penzionisani francuski fudbaler Fabris Fioreze iz ekipe Troa na neslavnoj listi našao zbog simuliranja.

Na devetom stepeniku je Brazilac Brandao zbog "glavometa" Tijaga Mote, a na posljednjoj poziciji 10 najgorih našao se reprezentativac BiH.

Pogodili ste, riječ je o Emiru Spahiću.

Defanzivac Hamburgera je zbog svog temperamenta pravio mnogo problema gdje god da je igrao. U Francuskoj je bio član Monpeljea i koliko je bio "fin" najbolje govori izjava tadašnjeg predsjednika francuskog kluba da "više nijedan igrač iz BiH neće igrati u Monpeljeu".

...
Izvor: YouTube

TOP 10

1. Marko Materaci
2. Samir Nasri
3. Matju Valbuena
4. Frank Riberi
5. Patris Evra
6. Harald Šumaher
7. Tijago Mota
8. Fabris Fioreze
9. Brandao
10. Emir Spahić



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC