• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SP 2010: Srbija u drugom šeširu?

Reprezentacija Srbije bi u žrijeb za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi mogla da krene iz drugog šešira, sa još sedam evropskih ekipa!

 SP 2010: Srbija u drugom šeširu? Izvor: MONDO

Španski list "Marka" objavio je projekciju četiri šešira, pozivajući se na informacije iz Izvršnog komiteta Svjetske fudbalske federacije (FIFA).

Nosioci grupa, po tiražnom sportskom dnevniku, trebalo bi da budu Južna Afrika, Brazil, Španija, Italija, Njemačka, Argentina, Engleska i Francuska, pod uslovom da u baražu eliminiše Republiku Irsku (prvi meč u Dablinu "trikolori" su dobili sa 1:0).

U tom slučaju, drugi šešir činili bi Holandija, Portugal ili Bosna i Hercegovina, Rusija ili Slovenija, Švajcarska, Grčka ili Ukrajina, Srbija, Danska i Slovačka. Sa tim ekipama, naravno, ne bismo mogli da se sastanemo u prvoj fazi Mundijala.

Holanđani "navijaju" za podvig Iraca u revanšu sa Francuskom, jer bi takav ishod njih promovisao u jednog od nosilaca.

Kao na žrijebu za prethodni Mundijal u Njemačkoj, drugi, treći i četvrti šešir biće sastavljeni po geografskom principu.

Tako će se u trećem naći selekcije iz Afrike i Južne Amerike, a u četvrtom timovi iz Azije, Okeanije i zone KONKAKAF.

Obala Slonovače, Gana, Kamerun, Nigerija, Egipat ili Alžir, Paragvaj, Čile i Urugvaj, pod uslovom da eliminiše Kostariku (Urugvaj pred revanš u Montevideu ima prednost od 1:0), činiće treći, a Japan, dvije Koreje, Australija, Novi Zeland, SAD, Meksiko i Honduras četvrti šešir.

Selektor Srbije Radomir Antić nije želio da se bavi pretpostavkama, mada je ocijenio da ovakav raspored vjerovatno nije daleko od istine.

"Poznajem tog novinara, upućen je u materiju i sigurno ne priča napamet. Ali ne bih da licitiram željama uoči žrijeba. Dosta je vremena ostalo do Mundijala, igraće se u atipičnim uslovima...", rekao je Antić izvještaču "Sportskog žurnala" sa mini-turneje "orlova" po Velikoj Britaniji.

Žrijeb za SP biće održan 4. decembra u Kejptaunu, a prethodiće mu sastanak Izvršnog odbora FIFA, kao i objavljivanje mjesečne rang-liste svjetskih reprezentacija, što može da utiče na sastav četiri šešira.

Laički gledano, idealna za Srbiju, po rasporedu koji je objavila "Marka", bila bi grupa sa Južnom Afrikom, Čileom i Novim Zelandom.

Ako "orlovi" ne budu imali sreće, kao u Njemačkoj, žrijeb će nam "podariti" Brazil, Obalu Slonovače i SAD. "Srednja" varijanta mogla bi da glasi: Njemačka, Srbija, Nigerija, Japan...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC