• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćiro: Misimović ili Medunjanin?

Selektor BiH Miroslav Blažević obratio se novinarima uoči revanš meča baraža protiv Portugala. "Prvi put u karijeri, smanjujem tenzije".

 Ćiro: Misimović ili Medunjanin? Izvor: MONDO

"Prkos! To je riječ koja mi ovih dana najčešće pada na pamet. Naš prkos zaslužuje cijela nacija. Uh, toliko sam uzbuđen pred ovaj istorijski susret. Sep Blater (predsjednik FIFA) nam je svojom navodnom izjavom da želi vidjeti Portugal na Mundijalu dao samo motiv više", rekao je Blažević.

Iako je poznat kao trener koji "uliva ulje na vatru", priznao je da sada mora da "spušta loptu" među igračima.

"Prvi put u karijeri pokušavam da smanjim tenzije. Plašim se da naša fanatičnost ne uzme danak lucidnosti", dodao je Ćiro.

Prema njegovim riječima, riješio je gotovo sve dileme oko sastava koji će istrčati u srijedu uveče na Bilino polje, osim rovitog Zvjezdana Misimovića ili mladog veziste Valjadolida Harisa Medunjanina.

"Miske ima manjih problema sa koljenom, ali sam siguran da će ko god bude igrao dati svoj maksimum. Izabrao sam startnih 11, a to su: Hasagić, Nadarević, Jahić, Pandža, Bajramović, Pjanić, Misimović (Medunjanin), Ibričić, Salihović, Džeko, Ibišević. Garantujem navijačima da će oni dati posljednji atom snage".

I na kraju Ćiro je zaključio da je optimista.

"Naša misija možda se čini nemoguća, ali ne bih bilo prvi put da u pobijedi hrabrija i odlučnija ekipa. Šanse su i dalje fiti-fiti", zaključio je kormilar BiH.

Nešto ranije, Ćiro je pozvao navijače da grmljavinom preplaše Portugalce, koji takođe imaju svoja očekivanja na Bilinom polju.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC