• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real jači od Barse i sudija!

Autor mondo.rs

Madriđani napravili podvig, ako može tako da se kaže, i u 31. kolu Primere pobedili Barselonu na Kamp Nou sa desetoricom na terenu i pošto im je poništen čist gol.

Veliki je REAL MADRID!

"Kraljevski klub" ponovio je rezultat generacije iz 1965. godine, koja je kao i ova gubila u Kataloniji 0:1, ali se posle 90 minuta radovala pobedi na terenu najvećeg rivala.

Zinedin Zidan je jedan od najvećih igrača u istoriji fudbala, a večerašnjom partijom na terenu Barselone pokazao je da ima i ogroman potencijal da postane veliki trener. U svom prvom "El Klasiku" (kao trener) pobedio je Barselonu pred 100.000 protivničkih navijača 2:1 (0:0).

Sa igračem manje, kada mu sudija nije bio naklonjen...

Svaka čast!



Rezultat Reala još više dobija na značaju zbog činjenice da je Đerar Pike doveo Barsu u vođstvo u 56. minutu, a da su rezultat preokrenuli Karim Benzema u 63. i Kristijano Ronaldo u 85. minutu.

Defanzivnom igrom Zidan je potpuno umirio paklen napadački trio Barselone. Kvaliteti Nejmara, Luisa Suareza i posebno Lionela Mesija nikako nisu uspevali da dođu izražaja. Doduše, Suarez je još u ranoj fazi mogao da postigne gol posle dodavanja Nejmara, ali se baš obrukao promašivši loptu ispred praznog gola.

Koliko je ideja Zidana bila uspešna govori i podatak da je Mesi prvi šut u okvir gola uputio tek posle pet minuta igre u drugom poluvremenu. I konačno, kada je poklekla odbrana Madriđana, bilo je to posle prekida, a ne nakon prepoznatljivog kombinovanja i stvaranja viška aktuelnog evropskog prvaka.

Kada je Pike pogodio, nije bilo teško pomisliti da je pitanje pobednika rešeno. Sve, skoro sve, je išlo u prilog domaćinu. Jedino nije želja fudbalera Reala da dokažu da su, ipak, previše potcenjeni pred 173. prvenstveni "El Klasiko". Još pesma navijača posle gola Pikea nije prestala na Kamp Nou, a Benzema je iskoristio asistenciju Marsela i atraktivno u padu, iz voleja, savladao Brava.

Barselona je krenula silovito, tražeći rešenje u napadu.

Nije ga pronašla...

Sa druge strane, Real je bio strpljiv, čekao je priliku da napadne i zada konačan udarac. Kako se bližio kraj igrači u belim dresovima postajali su sve opasniji. Trebalo je da Madriđani i ranije povedu, ali je gol Gereta Bajela poništen zbog navodnog faula u napadu, od kojeg, ruku na srce, nije bilo ni govora.

Ni to nije slomilo Real, kao ni isključenje Serhija Ramosa minut-dva kasniuje. Naprotiv.

Igrao se 85. minut kada je do tog trenutka ne baš mnogo zapaženi Kristijano Ronalo rešio veliki derbi. Bio je na "drugoj stativi" kada je usledio centaršut. Lopta je preletela Danija Alveša, a umesto šuta iz prve, Ronaldo ju je primio na grdui, stekao još bolju poziciju i 16. golom u "El Klasiku" doneo veliku pobedu Realu.



Neće Madriđanima mnogo pomoći tri boda. I dalje imaju veliki zaostatak za Barselonom (seam bodova) i minimalan za Atletikom (bod), ali će sigurno Zidanovim pulenima i samom treneru "belih" uliti ogromnu količnu samopouzdanja pred odučujuće borbe u Ligi šampiona. A ko zna, možda i u Primeri...


UŽIVO:

Verovali ili ne, ali pobeda Real Madrida u "El Klasiku, 264. po redu, predstavljala bi iznenađenje.

Barselona je veliki favorit na Kamp Nou, a u prilog tome ne ide samo koeficijent u svetskim kladionicama, koji se kreće na pobedu Katalonaca od 1.50 do 1.75, već i mnoge druge činjenice. Pre svega bolja forma, atmosfera u ekipi, rezultati, paklen napadački trio Mesi-Suarez, Nejmar...

Barsa je na korak od nove titule, a pobeda protiv Madriđana praktično bi bila i potvrda da je tim Luisa Enrikea odbranio istu, jer bi i posle 31. kola rastojanje u odnosu na drugoplasirani Atletiko Madrid, koji je ranije danas deklasirao Betis (5:1), bilo velikih "+9", a na "kraljevski klub" uvećano na ogromnih "+ 13".

TABELA: Barselona 76, Atletiko (+1) 70, Real 66, Viljareal 54...

U svim dosadašnjim utakmicama (263) Barselona je uspešnije sa 109 trijumfa. Real je pobedio 96 puta, dok je 58 mečeva završeno bez pobednika. Ipka, u prvenstvenim susretima uspešniji je desetostruki prvak Evrope i najtrofejniji klub Španije. Madriđani su slavili na 71 meču, Barsa je dobila 68, dok je 32 duela završeno neodlučeno.

MONDO najava utakmice Barselona - Real Madrid

Anketa

Ko će trijumfovati u 172. El klasiku?

  • Barselona

    39.13% (9)

  • Real Madrid

    56.52% (13)

  • Biće nerešeno

    4.35% (1)

Ko će trijumfovati u 172. El klasiku?

Rezultati


BARSELONA: Bravo - Žordi Alba, Maskerano, Pike, Alveš - Inijesta, Buskets, Rakitić - Nejmar, Suaret, Mesi.

REAL MADRID: Navas - Marselo, Ramos, Pepe, Karvahal - Kros, Kasemiro, Modrić - Ronaldo, Benzema, Bejl.


IZ MINUTA...

85' - GOOOL! Kristijano Ronaldo, MAJSTORSKI! Izbacio je Alvesa u prijemu lopte na grudi, a onda rutinski smestio loptu u mrežu. Njegov 16. gol u "El Klasiku".

83' - Ramos dobija drugi žuti karton i ostaje sa desetoricom.

82' - Ronaldo pogađa prečku, puno sreće za Barselonu.

80' - Neverovatno kako je poništen gol gostima. Bejl je pogodio posle skoka i duela sa Alvešom. Sudija je smatrao da je Velšanin napravio faul, ali o tome nema govora.

REALU PONIŠTEN ČIST GOL!

63' - GOOOL! Real se vraća u život. Odgovor "kraljevskog klub" bio je brži nego što se očekivalo. Marselo je centrirao, a Benzema u padu, iz voleja pogodio mrežu za 1:1.



56' - GOOOL! Pike je strelac... Barselona postiže gol posle kornera. Pepe je bio pored Pikea, ali je defanzivac Barselone sjajno iskoristio blokove saigrača i glavom postigao gol.



54' - Čekao se Mesijev prvi udarac u okvir gola i dočekao. Tek nekoliko centimetara je falilo da Barsa povede, Argentinac je pokušao da lobuje Navasa sa ivice kaznenog prostora, ali Kostarikanac odbranio.

- Početak drugog dela obeležio je prekršaj Serhia Ramosa i "slobodnjak" Masija. Ponovo je šutirao preko gola.

- Završeno je prvo poluvreme. Jedna prava prilika za Suareza. Mesi bez šuta na gol. Ni Real nije opasan.

- Bliži se kraj prvog poluvremena. Real je u 44. minutu izveo prvi korner na utakmici, Barselona nije imala nijedan.

- Penal nije bio, faul jeste!


34' - I dalje je 0:0. Nema golova, ima humora na društvenim mrežama. Pepe je pao posle duela sa Luisom Suarezom. Fudbaler Barselone ga je zakačio, ali je reakcija Portugalca bila kao da ga je "udario voz". Navijači su je uporedili sa ovom...



25' - Šansa za Real, šutirao je Kristijano Ronaldo, Bravo je odbio loptu. U nastavku je pokušao i Benzema, njegov udarac iskosa sa leve strane je završio preko gola.

20' - Real igra defanzivno, Barsa napada. Rakitić je imao šansu, Kejlor Navas je odlično odbranio šut!

10' - Velika greška sudije i pomoćnika, Barsi nije sviran ofsajd, što je Nejmaru omogućilo da "servira" idealnu šansu za Luisa Suareza, koji promašuje ceo fudbal i ne uspeva da spremi loptu u mrežu. Veliki promašaj Urugvajca, neverovatan za igrača takve klase.

Urugvajac, pošto mu prethodno sudije nisu svirale čist ofsajd, nije uspeo da pogodi prazan gol Reala, ali ni loptu.
Izvor: YouTube


- Od početka utakmice proteklo je osam minuta. Barselona ima više loptu u posedu, ali pravih prilika za gol i dalje nema.

- Utakmica je počela.

- Kamp Nou i Barselona su odali počast Johanu Korjfu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC