• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vučica" suvereno vlada Rimom!

Autor mondo.ba

Poluprazne tribine, uspavanka i dominacija Rome u prvom poluvremenu, pa vatromet u nastavku 146. Derbija dela Kapitale. Novi gol Edina Džeke, Miralem Pjanić dva puta pogodio stativu. Lacio - Roma 1:4.

Derbi dela Kapitale, 146. po redu, pripao je Romi, treći put zaredom, čime je "vučica" potvrdila dominaciju u susretima sa najljućim rivalom.

Lacio oslabljen brojnim izostancima, naročito u defanzivnoj liniji, bez povrijeđenog Dušana Baste i Sergeja Milinković-Savića, te suspendovanog Senada Lulića, nije mogao da pruži veći otpor, pa je Roma na kraju ubjedljivo slavila.

LACIO - ROMA 1:4 (0:1)

Sumoran derbi, kada je posjeta u pitanju (najvatrenije pristale i jedne i druge ekipe i dalje bojkotuju utakmice), u prvih petnaestak minuta nije donio prilike, a iz prvog ozbiljnog napada Roma je povela.

Luka Dinj odlično je pronašao Stefana El Šaravija, a ubojiti golgeter "vučice" nadvisio je svoje čuvare, sjajno reagovao glavom i savladao slabo postavljenog golmana domaćih Federika Marketija. Bio je to šesti gol "Faraona" od dolaska u Rim, a njegov prvi glavom u Seriji A od 27 postignutih do sada.



Pet minuta pred odlazak na odmor Roma je imala veliku šansu da možda i riješi derbi. Rađa Naingolan izborio se za loptu u protivničkom šesnaestercu, dodao do Miralema Pjanića, a bh. reprezentativac odmjerenim udarcem uzdrmao je stativu.

Par trenutaka kasnije Belgijanac je i sam pokušao nakon odličnog solo prodora, ali nije bio dovoljno precizan, lopta je otišla preko gola.

U nastavku meča mnogo bolja igra na obje strane.

Strijelca jedinog gola El Šaravija u 60. minutu zamijenio je Edin Džeko, a samo četiri minuta kasnije "dijamant" je pogodio za 0:2.

Sjajno se ponovo za loptu izborio Naingolan, dodao do Pjanića, koji drugi put na susretu pogađa stativu. Srećom po Romu, lopta se odbila direktno na nogu Džeki, koji reaguje iz prve i pogađa praznu mrežu Lacija.



Prvu veliku šansu Lacio je imao tek u 67. minutu, kada je Vesli Het pogodio stativu. Nakon drugog gola Rome uslijedio je ozbiljan pritisak nominalnog domaćina u ovom meču, a svega par trenutaka kasnije ponovo je okvir gola bio saveznik Rome. Marko Parolo je šutirao, a Vojček Šćešni uz pomoć prečke sačuvao svoju mrežu.

Sve je mirisalo na gol Lacija, a to se i desilo u 75. minutu. Konačno su domaći uspjeli da iskoriste bolju igru u tim trenucima i smanje na 1:2 preko Marka Parola. Miroslav Kloze nadvisio je Poljaka na golu Rome, šutirao glavom, lopta je išla u gol, gdje su je dočekao Parolo i sproveo u mrežu.



U jeku napada Lacija, Alesandro Florenci postigao je treći gol za Romu i riješio pitanje pobjednika. Rođeni Rimljani, nasljednik Romine tradicije da kapitensku traku nose fudbaleri rođeni u Gradu svjetlosti, prvi put u karijeri zaigrao je kao kapiten u derbiju i u 83. minutu povisio na 1:3.



Svega četiri minuta kasnije, novi gol u mreži Marketija. Dijego Peroti još jednom je pokazao da je pravi majstor i da je Roma idealno pogodila njegovim dovođenjem iz Đenove u prošlom prelaznom roku. Sjajan solo prodor okončao je golom za konačnih 1:4.

MILAN VODIO, PA IZUBIO

Siniša Mihajlović doživio je još jedan poraz, iako je njegov Milan poveo u Bergamu. Ipak, Atalanta je uspjela da preokrene rezultat i dođe do veoma bitnih bodova u borbi za opstanak.

Da rimski derbi ne završi bez isključenja, pobrinuo se Het u 95. minutu, kada je zbog drugog žutog kartona morao prije ostalih u svlačionicu.

Roma se ovim trijumfom približili na samo četiri boda drugoplasiranom Napoliju, koji je današnjim porazom od Udinezea skoro izgubio šanse za borbu za titulu, s obzirom da aktuelni šampion Juventus sada bježi velikih šest bodova.

SERIJA A - 31. KOLO:

Udineze - Napoli 3:1 (2:1)
/Fernandez 14 pen, 45, Tero 57 - Iguain 24/

Đenova - Frozinone 4:0 (1:0)
/Suso 43, 59, 76, Rigoni 72/

Atalanta - Milan 2:1 (1:1)
/Pinilja 44, Gomez 63 - Luiz Adriano 4 pen/

Kjevo - Palermo 3:1 (1:1)
/Kačatore 6, Rigoni 53, Birsa 73 - Đilardino 28/

Lacio - Roma 1:4 (0:1)
/Parolo 75 - El Šaravi 15, Džeko 64, Florenci 83, Peroti 87/

Fiorentina - Sampdorija 1:1 (1:1)
/Iličić 24 - Alvarez 39/

Inter - Torino (20:45)

U ponedjeljak:

Bolonja - Verona (20:45)

Odigrano u subotu:

Karpi - Sasuolo 1:3 (1:2)
/Galjolo 25 - Sansone 4, Defrel 35, Aćerbi 73/

Juventus - Empoli 1:0 (1:0)
/Mandžukić 44/

TABELA: Juventus 73, Napoli 67, Roma 63, Fiorentina 56, Inter (-1) 55, Milan 49, Sasuolo 48, Lacio 42, Kjevo 41, Đenova 37, Bolonja (-1) 36, Atalanta 36, Empoli 36, Udineze 34, Torino (-1) 33, Sampdorija 33, Karpi 28, Palermo 28, Frozinone 27, Verona (-1) 19.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC