• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Remi kandidata za "zmajeve"

Autori mondo.ba Autori Anadolija

U susretu između dva tima, ekipa "sivih" i "rozih", rezultat je u dva skraćena poluvremena ostao neriješen 1:1. Prvi gol dao je Ajdin Redžić u 5. minutu susreta, dok je u 15. minutu rezultat izjednačio Mladen Veselinović.

Igrači iz Premijer lige Bosne i Hercegovine koji su dobili poziv na testiranje za "A" reprezentaciju, nakon testiranja popodne su u Zenici odigrali i utakmicu.

Na spisku selektora reprezentacije BiH, Mehmeda Baždarevića, našlo se 29 igrača te su nakon jutrošnjih testiranja igrači ostali da odigraju i testnu utakmicu u Trening centru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

U susretu između dva tima, ekipa "sivih" i "rozih", rezultat je u dva skraćena poluvremena ostao neriješen 1:1. Prvi gol dao je Ajdin Redžić u 5. minutu susreta, dok je u 15. minutu rezultat izjednačio Mladen Veselinović.

Ovo je bila prilika za sve pozvane igrače, ali i selektora Mehmeda Baždarevića da se upoznaju i dobiju bolji uvid u domaću ligu.

Pomoćni trener A selekcije, Dragan Perić rekao je kako su svi zadovoljni današnjim radom.

"Sigurno je da je ovo jedan pomak u odnosu na dosadašnje vrijeme i da je ovo vid naše dobre volje i naše težnje da u Premijer ligi BiH nađemo ove momke. Čast mi je što su ovi momci većinom prošli kroz mladu selekciju u čijem kreiranju sam i ja učestvovao. Pokazali su da je to na naše opšte zadovoljstvo bilo dobro i nadam se da će se ove akcije nastaviti", rekao je Perić.

Dodao je kako ima dosta potencijala za A selekciju Bosne i Hercegovine i da će vjerovatno ovi momci biti budućnost A selekcije.

Selektor bosanskohercegovačke reprezentacije Mehmed Baždarević nije htio precizirati koja imena su mu ostala pribilježena kao potencijal za A selekciju.

"Zadovoljni smo svi što smo vidjeli jednu dobru grupu, jedno dobro ponašanje, jedan dobar rad, ozbiljan. Nismo željeli da radimo previše i da ih opterećujemo, ovo je bio način da ih upoznamo u novom okruženju, da vidimo kako se ponašaju u novim uslovima. Zbog njihovih obaveza u klubovima, nismo htjeli da ih guramo još više i zadovoljni smo što smo upoznali dobre momke i nadam se, buduće reprezentativce Bosne i Hercegovine", rekao je popularni Meša.

Dodao je kako je ovo prvi korak i da se dobro radilo, dodavši kako, kada se radi o imenima potencijalnih kandidata za A selekciju, radi o svih 29 imena koja se i nalaze na spisku.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC