• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP U-17: “Zmajići” čekaju protivnike

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Žrijeb grupa za kadetsko EP održaće se u petak, 8. aprila, od 10.30 časova po srednjeevropskom vremenu na Olimpijskom stadionu u Bakuu.

U žrijebu će se naći 16 nacionalnih timova, među kojima i dva debitanta, Azerbejdžan i BiH. “Zmajići” su do EP stigli kroz kvalifikacije dok je Azerbejdžan domaćin.

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) za sutrašnji žrijeb odredila je šešire na osnovu kojih će biti formirane četiri grupe u prvoj fazi takmičenja na EP.

U prvom šeširu naći će se Portugal, Srbija, Ukrajina, Njemačka, Danska, Italija, Francuska i Azerbejdžan, koji je kao domaćin završnog turnira po automatizmu izborio nastup na EP.

Među nepovlaštenim reprezentacijama u žrijebu će biti Belgija, Engleska, Austrija, Holandija, Bosna i Hercegovina, Švedska, Škotska i Španija.

Timovi iz prvog šešira ići će na pozicije „jedan“ i „dva“ po grupama, dok će nepovlašteni biti žrijebani na treće i četvrto mjesto. U isto vrijeme tri ekipe iz nekog od šešira neće moći činiti istu grupu.

Dakle, šesnaest reprezentacija će žrijebom biti podijeljene u četiri grupe. Po dvije najbolje plasirane selekcije nakon takmičenja jednokružnim bod sistemom po grupama izboriće plasman u četvrtfinale.

Evropsko prvenstvo održaće se u Azerbejdžanu od 5. do 21. maja ove godine. Utakmice grupne faze igrat će se, prvo kolo 5. i 6. maja, drugo 8. i 9., te treće 11. i 12. Četvrtfinalni dueli bit će na programu 14. i 15. maja. Oba meča polufinala zakazana su za 18. dan u petom mjesecu. Finale će se igrati 21. maja.

U dosadašnjih 15 odigranih fudbalskih U-17 EURO Francuska, Holandija, Engleska i Španija su pobjeđivale po dva puta, odnosno u Azerbejdžanu će se boriti za treću titulu. Englezi su zabilježili najviše nastupa na završnim turnirima, jer su 11 puta učestvovali, jednom više od Francuska, Holandije i Španije.

Uz BiH, po prvi put na U-17 EURO nastupiće i ovogodišnji organizator Azerbejdžan. To znači da će na 16 šampionata nastup upisati reprezentacije iz 38 od ukupno 54 članica UEFA.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC