• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đukić zvao Kolarova, Lukovića, Milovanovića...

Na spisku selektora Đukića za meč u Ukrajini nema Kežmana i Pantelića, ali su šansu dobili Luković, Kolarov, Milovanović...

 Đukić zvao Kolarova, Lukovića, Milovanovića...  Izvor: MONDO

Spekulacije medija da selektor Srbije Miroslav Đukić neće pozvati u tim napadače Herte i Fenerbahčea Marka Pantelića i Mateju Kežmana za prijateljski duel protiv Ukrajine pokazale su kao tačne u petak kada je selektor objavio spisak tima.

Na tom spisku našlo se ponovo ime golmana Sportinga Vladimira Stojkovića, igrača Udinezea Aleksandra Lukovića i Saše Ilića, ali i debitanata Aleksandra Kolarova, člana Lacija i kapitena Zvezde Dejana Milovanovića, koje selektor odlično poznaje iz mlade reprezentacije.

"Svestan sam da neki od pozvanih igrača ne igraju baš mnogo u svojim klubovima, ali oni se uklapaju u moju vizije ekipe i spadaju među fudbalere koji mogu da pomognu u stvaranju dobrog tima. Ja pokušavam da napravim ekipu koja će doneti dobre rezultate i shodno tome pozivam igrače", izjavio je selektor Đukić, naglasivši da kod njega nikada nije bilo bitno da li igrači u svojim klubovima vode glavnu reč.

Na Đukićevom spisku za meč protiv Ukrajine u Kijevu, 26. marta, nalaze se: golmani Vladimir Stojković (Sporting) i Radiša Ilić (OFK Beograd), odbrambeni igrači Antonio Rukavina (Borusija Dortmund), Pavle Ninkov (Crvena zvezda), Aleksandar Luković (Udineze), Duško Tošić (Verder), Nemanja Vidić (Mančester junajted), Branislav Ivanović (Čelsi), Aleksandar Kolarov (Lacio), Nemanja Rnić (Partizan), igrači sredine terena: Dejan Stanković (Inter), Nenad Kovačević (Lans), Milan Smiljanić (Espanjol), Deajn Milovanović (Crvena zvezda), Saša Ilić (Salcburg), Zoran Tošić (Partizan), Zdravko Kuzmanović (Fiorentina), Miralem Sulejmani (Herenven) i napadači: Nikola Žigić (Valensija), Danko Lazović (PSV Ajndhoven), Milan Jovanović (Standard), Boško Janković (Palermo).

Đukić je posle serije tekstova o tome da li su Kežman i Pantelić zaslužili poziv u A tim, odbio da komentariše zbog čega ih nema na spisku.

"Ne želim da pričam o igračima kojih nema na spisku. Možemo da pričamo o ovima koje sam pozvao, a ne želim da ulazim u polemiku da li je nečije ime trebalo ili nije da se nađe na spisku. Ovo je moj izbor", izjavio je Đukić.

Selektor Srbije je istakao da je meč u Ukrajini veoma važan za njegov tim, koji treba da se uigra pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. godine.

"Meni je svaki meč važan i uvek nam je bitan rezultat. Za mene ne postoje trening utakmice i prijateljske, već je svaka bitna, ne samo za samopouzdanje, već i za uigravanje i stvaranje željenog tima", rekao je Đukić.

On je istakao da je za meč u Kijevu pozvao neke iskusnije igrače poput Stojkovića i Ilića, odnosno ukazao i šansu novajlijama za koje smatra da mogu da daju veliki doprinos stvaranju pravog tima, koji je spreman da izbori plasman na Mundijal.

"Saša Ilić je ofanzivan igrač, koji igra jednostavan fudbal, možda ne mnogo brz, ali je svakako fudbaler koji može da razigra ekipu. Šansu će prvi put dobiti i Dejan Milovanović, kao i Aleksandar Kolarov, za koje smatram da su neophodni ovom timu. Njih veoma dobro poznajem iz mlade selekcije, pratio sam njihove igre u poslednje vreme i smatram da je potrebno da im se ukaže šansa i u A timu".

Reprezentacija Srbije okupiće se u Kovilovu u ponedeljak, gde će boraviti do polaska u Ukrajinu. Oni će prvog dana održati konferenciju za medije u podne, a zatim i trening u popodnevnim časovima.

Prijateljski meč na stadionu Valerij Lobanovski u Kijevu počinje u sredu u 19 časova po lokalnom, odnosno u 18 sati po našem vremenu.

(Opširnije na www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC