• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Toti nije za staro gvožđe!

Autor mondo.ba

Pod pritiskom italijanske javnosti, Frančesko Toti je zaigrao protiv Bolonje u drugom poluvremenu i asistencijom omogućio rimskom klubu da osigura bod u posljednjem meču 32. kola Serije A (1:1).

U najavi utakmice, novinari su „izrešetali“ trenera Rome Lućana Spaletija pitanjima šta je za njega „Princ Rima“ s obzirom da uglavnom s klupe posmatra mečeve i već je projektovan na funkciju u klubu koju god bude želio.

„Totija tretiram kao fudbalera“, rekao je Spaleti, ali ga je ipak ostavio među rezervistima iako nije zbog suspenzije mogao da računa na Belgijanca Rađu Naingolana u veznom redu.

Imali su Rimljani više od igre u prvom poluvremenu, stvarali su šanse, Mohamed Salah je u 23. minutu pogodio stativu, a Miralem Pjanić minut kasnije „promašio što se promašiti nije moglo“, pa je kako „nepisano fudbalsko pravilo“ kazuje uslijedila kazna na „Olimpiku“.

Igrao se 25. minut, Kolumbijac Huan Zuniga je centrirao iz slobodnog udarca i pronašao glavu Luke Rosetinija, a ovaj je s peterca zakucao pod prečku za 0:1.

Od vodećeg gola gostujućeg tima Roberta Donadonija, slabo šta je funkcionisalo u ekipi Rome, koja do odlaska na odmor nije uspjela da stvori nijednu zreliju šansu, pa je na scenu morao da stupi legendarni Toti umjesto Jaga Falkea.

Najprije je u prvom napadu Salah po drugi put na susretu uzdrmao stativu, a onda je u svom sedmom ovosezonskom meču, Toti pokazao da još nije za „staro gvožđe“ pripremivši šansu koju bi malo ko, a kamoli odlični Egipćanin mogao da promaši - 1:1.


Mohamed Salah Goal HD - AS Roma 1-1 Bologna...by replayplanettv

Pritiskala je Roma s namjerom da stigne do sva tri boda, pa je Spaleti u 70. minutu poslao i kapitena Bosne i Hercegovine Edina Džeku umjesto Stefana El Šaravija, ali golgeter „zmajeva“ nije uspio da se nađe u nekoj izglednoj prilici.

Ali, jeste Dijego Peroti u 88. minutu i to opet poslije sjajne akcije Totija, međutim, šutirao je visoko iznad prečke pa su Rimljani uknjižili 10 remi ove sezone i do kraja će se boriti sa Interom za željenu treću poziciju koja vodi u Ligu šampiona.

„Vučica“ ima pristojnih šest bodova viška i realno je očekivati da na kraju sezone prođe treća kroz cilj.

Fudbalerima Bolonje je s druge strane, ovo bio sedmi „egal“ kojim su praktično osigurali opstanak u Seriji A jer u odnosu na timove iz zone ispadanja imaju devet bodova prednosti.

SERIJA A - 32. KOLO:

Roma - Bolonja 1:1 (0:1)

/Salah 49 - Rosetini 25/

Nedjelja:

Empoli - Fiorentina 2:0 (1:0)

/Pućareli 41, Zjelinski 88/

Torino - Atalanta 2:1 (1:0)

/Peres 35, Lopez 46 – Čigarini 82/

Napoli – Verona 3:0 (2:0)

/Gabjadini 33, Insinje 45+2 penal, Kaljehon 70/

Sampdorija – Udineze 2:0 (0:0)

/Armero 58 autogol, Fernando 85/

Palermo - Lacio 0:3 (0:2)

/ Klose 10, 15, Anderson 63 /

Odigrano u subotu:

Frozinone - Inter 0:1 (0:0)

/Ikardi 74/

Kjevo - Karpi 1:0 (0:0)

/Pelisije 83/

Sasuolo - Đenova 0:1 (0:1)

/Džemaili 42/

Milan - Juventus 1:2 (1:1)

/Aleks 18 - Mandžukić 27, Pogba 65/

TABELA: Juventus 76, Napoli 70, Roma 64, Inter 58, Fiorentina 56, Milan 49, Sasuolo 48, Lacio 45, Kjevo 44, Đenova 40, Empoli 39, Torino 39, Bolonja 37, Atalanta 36, Sampdorija 36, Udineze 34, Karpi 28, Palermo 28, Frozinone 27, Verona 22.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC