• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusi: Nećemo da igramo sa Kosovom

Autor mondo.rs

Rusija poručuje da će izbegavati mečeve sa reprezentacijom Kosova, dok "politički ne bude regulisano to pitanje".

 Rusija neće da igra protiv Kosova Izvor: MN PRESS

Ruski ministar sporta i predsednik Fudbalskog saveza Rusije izjavio je danas da ta zemlja nije podržala prijem Kosova u UEFA i da će izbegavati mečeve sa tom selekcijom sve do "političkog reguilisanja tog pitanja", preneo je Sputnik.

"Rusija taj predlog nije podržala, ali u evropskom fudbalu vlada demokratija. Većina je odlučila. Tu odluku moramo ispuniti", rekao je Mutko.

On je izrazio nadu i da UEFA neće stavljati rusku i kosovsku reprezentaciju da igraju u istoj grupi na nekom od predstojećih takmičenja.

Prijem Kosova u UEFA je, prema mišljenju počasnog predsednika ruskog saveza i nekadašnjeg potpredsednika FIFA, Vjačeslava Koloskova uneo raskol u fudbalsku Evropu, jer je 28 članova glasalo ZA, a 24 PROTIV.

"Praktično, polovina federacije je glasala protiv. Postoji neslaganje u tome šta je napisano u Statutu UEFA i u tome kakvo je objašnjenje dao advokat UEFA. U statutu piše da u UEFA mogu da budu primljene samo zemlju koju su priznale Ujedinjene nacije, ali UN nisu još priznale Kosovo kao državu. Vodeći se tom logikom, ovo pitanje čak nije trebalo ni da bude razmatrano! Ipak, većina članica UN je već priznala Kosovo i ovde postoji pravna kolizija između onog što piše u Statutu i time kakvo su objašnjenje dali u UEFA", rekao je Koloskov.

Izvor: MN PRESS

Kosovo je u utorak postalo 55. članica UEFA, sledeće nedelje trebalo bi da bude primljeno u FIFA, a Srbija je najavila žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC