• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Titula stiže u MADRID, Real ili Atletiko!

Autor mondo.rs

Real Madrid pobedio Mančester siti i plasirao se u finale Lige šampiona gde ga čeka veliki gradski rival Atletiko. "Kraljevski klub" zasluženo do 1:0.

Madrid će 28. maja u Milanu dobiti šampiona Evrope!

Real 11. put ili Atletiko prvi, u svakom slučaju gledaćemo reprizu finala od pre dve sezone, kada je "kraljevski klub" uz dosta sreće na Da Lužu, tek posle produžetaka, savladao gradskog rivala (4:1) i stigao do desete titule prvaka Evrope, a "jorgandžije" izgubile drugo finale.

Atletiko će imati veliku priliku za revanš i ne samo to, već i šansu da osvoji takmičenje pošto je prethodno eliminisao na početku sezone tri najveća favorita - Barselonu, Bajern i Real Madrid. Prva dva su precrtana, ostaje još treći!

Ali, otom potom...

Real je do 14. finala Lige i Kupa šampiona stigao posle minimalne pobede protiv Mančester sitija na "Santjago Barnabeu" - 1:0. Na Etihadu je pre osam dana bilo 0:0, tako da je jedan pogodak bio sasvim dovoljan da Zinedin Zidan obezbedi svoje prvo veliko finale kao trener.

Trenutak odluke dogodio se u 20. minutu. Gol je u prvi mah pripisan Geretu Bejlu, ali je komisija UEFA na poluvremenu, ipak, odlučila da "kazni" Fernanda i fudbaleru "građana" pored imena dopiše autogol, jer je očigledno i bio.

Velšanin je pokušao da centrira, pošto ga je prethodno proigrao Karvahal, ali je Brazilac uklizao, zakačio loptu, a ona je preletela Džoa Harta i završila u "maloj mreži".

Sreća!


Ali, miljenici fortune u sredu uveče su mnogo više bili igrači iz Engleske. Samo zahvaljujući vrlo dobrom golmanu Hartu, pa i okviru gola, ne tako sjajan Real nije slavio ubedljiviju pobedu.

Siti je za 90 minuta ostao bez direktnog udarca prema Kejloru Navasu. Imao je Fernandinjo veliku priliku dva minuta pre odmora, ali njegov šut nije bio dovoljno precizan. Lopta je okrznula spoljni deo stative i šansa, ispostaviće se jedina prava, je otišla u nepovrat. Do kraja meča još je Kun Aguero šutirao sa distance tik iznad prečke i to je bilo sve od izabranika Manuela Pelegrinija.

Oni finale u Berlinu u sredu nisu zaslužili.

Nekako su i stizali do polovine Reala, ali je završni pas ili onaj koji bi trebalo da omogući šnasu bio katastrofalan, a u lošoj igri prednjačio je De Brujne. Ni ostali nisu blistali... Možda ih je i povreda kapitena Kompanija već u 10. minutu poremetila.

Real je tako od izgubljene sezone ostao u trci za dva velika trofeja.

Postavljanje Zidana se ispostavilo kao ključno, jer je madridski sastav ponovo u borbi za titulu prvaka Španije, gde ima manje šanse, i Evrope, gde će, ipak, ponovo imati ulogu favorita protiv njihovog glavnog dželata ove sezone Atletika.


UŽIVO:

Svetske kladionice zatrpane su uplatama na Real Madrid, koji je, ruku na srce, veliki favoriti protiv Mančester sitija u revanš meču polufinala Lige šampiona.

Ali...

Rezultat prvog meča odigranog pre osam dana na Etihadu (0:0) daje za pravo svima kojima je Siti u srcu da se nadaju istorijskom uspehu i plasmanu u finale, prvom evropskom još od 1970, kada je Mančester osvojio jedini UEFA trofej - nekadašnji Kup kupova.

Zinedin Zidan je preporodio Real, koji ponovo igra šampionski, a za klub takve tradicije sve osim osvajanja trofeja, bez obzira o kom se takmičenju radilo, predstavlja uspeh.



"Kraljevski klub" moraće da postigne gol i sačuva mrežu za prolaz u 14. finale, od kojih je čak 10 pobedio. Ako eliminiše Siti, treći put u istoriji igraće za titulu protiv klubova iz Španije. U dosadašnja dva puta je pobeđivao - Valensiju 2000. (3:0) i Atletiko Madrid 2014. (4:1).

"Jorgandžije" su u utorak skinule "skalp" još jednom velikanu. Ekipa Dijega Simeonea je poražena u Minhenu 2:1, ali im je gol u gostima obezbedio treće finale u istoriji kluba, jer je Atletiko u Madridu pobedio 1:0.

FINALE (28. maj, San Siro, Milano):

Atletiko Madrid - ?



SASTAVI:

REAL: Kejlor Navas - Karvahal, Pepe, Ramos, Marselo - Kros, Modrić, Isko - Bejl, Hese, Ronaldo.

MANČESTER SITI: Hart - Sanja, Kompani, Otamendi, Kliši - Fernando, Fernandinjo, Ture, Navas - De Brujne, Aguero.

IZ MINUTA...

63' - Skomina oprašta ronaldu gol sa dve ruke, posle ofsajda. Portugalac ne dobija žuti karton. Smešno scena u Madridu, ne zbog toga što nije dobio karton koji je zaslužio, već zbog samog poteza.

63' - STATIVA!

Bejl je imao priliku posle kornera, ali okvir gola spasava "građane".


Bejl je ipak gađao u sredinu, a nije hteo da šutira, odlučila je komisija UEFA.



59' - Hart dobija još jedan duel sa Ronaldom, ponovo mu hvata loptu posle udarca po zemlji iskosa sa desne strane.

56' - Hese je izašao, a umesto njega igraće Lukas Vaskez. Podsetimo, Kompani je već u desetom minutu morao da izađe zbog povrede.

- Gol je pripisan Fernandu, dakle AUTOGOL!

55' - I Kristijano Ronaldo tuče, ovaj put glavom, Hart je na mestu.

52' - Veeeelika prilika za Luku Modrića i odlična intervencija Džoa Harta. Hrvat je dobio dubinsku loptu i ostao zatečen kada se našao "oči u oči" sa golmanom Sitija. Pokušao je da ga prebaci, ali je Hart sjajno reagovao i izbio loptu u korner.

- Završeno je prvo poluvreme. Real je bliži finalu...

44' - Velika šansa za goste! Hesus Navas, De Brujne, pa Fernandinjo u odličnoj prilici, najboljoj do sada. Ali, Real je imao sreće, lopta je pogodila spoljni deo stative. Ostaje 1:0 za Real.

37' - Real postiže još jedan gol, ali je on poništen jer se Pepe nalazio u ofsajdu.

- Ovako je tekao napad Reala iz kojeg je stigao do vođstva.



- Produžetaka i penala sigurno neće biti. Ori se Bernabeu, mada se čuju i navijači Sitija.

20' - GOOOL! Kakav gol Gereta Bejla... Karvahal ga je prvo vrlo lepo proigrao iza leđa odbrane Sitija, Bejl je pobegao svojim čuvarima, ali je bio isuviše iskosa sa desne strane. Kada se očekivao centaršut, usledio je direktan i vrlo neobičan udarac u okvir gola. Lopta je preletela Harta i završila u "maloj mreži". Njegov prvi gol u Ligi šampiona ove sezone, od čak 27 Reala.



13' - Real je imao prvu priliku, ostaje 0:0.

10' - Velika nevolja za Siti. Povredio se Kompani. Umesto njega ušao je Mangala.



- Meč je počeo, na tribinama je i Novak Đoković.


Nema dileme ko će biti u centru pažnje...


U toku dana veselo je bilo i na ulicama Madrida.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dukadan

Finale je u Milanu , u Berlinu se igra finale kosarke

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC