• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ranijeri: 20 godina do novog Lestera

Autor mondo.rs

"Veliki novac stvara velike timove, a veliki timovi osvajaju trofeje, ali ne u 100 odsto slučajeva".

Menadžer Lestera Klaudio Ranijeri veruje da će se Premijer liga sledeće sezone vratiti u "normalu" i da će do sledećeg trijumfa neke autsajderske ekipe, poput njegovog Lestera, možda proći 20 godina.

"Koliko je prošlo vremena posle titula Notingem Foresta (1978) i Blekburna (1995)? To nam govori da će sledeće sezone i sledećih 10 ili 20 godina biti isto kao pre ove. Veliki novac stvara velike timove, a veliki timovi osvajaju trofeje, samo što se to ne dešava u 100, nego u 99 odsto slučajeva", rekao je Ranijeri.

Britanske kladionice su pre početka sezone davali Lesteru izglede 5.000 prema jedan da postane šampion. Igrači koji su se osmelili da prihvate ponudu i ulože nešto novca (najveća pojedinačna uplata iznosila je 50 funti), zajedno su zaradili više od 11 miliona funti.

Lester je tek šesti šampion od osnivanja Premijer lige 1992. godine. Prethodno su pehar podizali Mančester junajted, Blekburn, Arsenal, Čelsi i Mančester siti.

Ranijeri je svestan popularnosti koju je njegov tim stekao širom sveta i kaže da će tek za godinu ili dve, kada se slegne "prašina", postati jasno koliki je zaista bio uspeh Vardija, Mahreza i ekipe.

Do kraja takmičenja u Premijer ligi ostala su još dva kola, slavlje na ulicama grada zakazano je za 16. maj, a onda će se menadžer i uprava posvetiti prelaznom roku, uoči sezone u kojoj će Lester braniti titulu i debitovati u Ligi šampiona.

"Nisu nam potrebni superstarovi. Želim da unapredimo ekipu, ali ne zvezdama, nego pravim igračima. Još je rano pričati da li nam je potrebno pet, šest, sedam ili osam novih igrača. Videćemo...".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC