• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muslin: Ako budu igrali koliko mogu, biće teško!

Autor mondo.rs

"A ako budu igrali kao što su igrali do sada, onda nemamo šanse", rekao je novi selektor Srbije, koji je nedvosmisleno ukazao na primerni uzrok svih dosadašnjih neuspeha "orlova".

 Muslin-o-reprezentaciji-dresu-igri-Rusiji-2018-mladima Izvor: MN PRESS

Nije počeo da radi, ali sa strane je jasno uočio problem.

U četvrtak zvanično imenovan u selektora Srbije, uz potpisan ugovor u Staroj Pazovi do 2018. i kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji, Slavoljub Muslin iste večeri razgovarao je s novinarom Televizije "Al Džazira Balkans" i jasno ukazao na primarni uzrok svih dosadašnjih neuspeha "orlova"...

A, bilo ih je, i nadovezivali su se jedan za drugim...

"Mislim da je pitanje kompleksno, ali jedan od razloga svakako je privrženost dresu s državnim grbom. Moraju da promene odnos prema reprezentaciji, jer kvalitet imaju. Igraju bolje u klubovima nego u reprezentaciji, ja ću ih pitati da za našu zemlju igraju na istom nivou kao u klubovima i onda problema ne bi trebalo da bude", rekao je Muslin za "Al Džaziru" i dodao:

"Tada ćemo početi da pravimo dobre rezultate..."

O šansama za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji, nakon što smo olako propustili da odemo na tri vezana velika takmičenja, Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini, Svetsko prvenstvo u Brazilu i Evropsko prvenstvo u Francuskoj, bivši trener Crvene zvezde govorio je još opreznije i još jače ih vezao za odnos prema obavezama, radu, igri i ljubavi prema zemlji.

"Ako igrači budu igrali na nivou na kom mogu, koji jeste njihov nivo, na kom igraju u klubovima, onda će biti teško, ali ćemo imati šanse. Ako budu igrali na nivou na kom su igrali u prethodnim kvalifikacijama, za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, onda nemamo šanse", izričit je Muslin, koji je sam napomenuo da mu se ne sviđa jedna stvar.

"Ovde se stvorilo mišljenje da imamo laku grupu, ali ne bih rekao, jer treba pobediti Severnu Irsku i Vels kod njih, što je jako teško, jer znate kakva je atmosfera na Ostrvu, ali da ne verujem da možemo da se kvalifikujemo ne bih ne preuzeo ovu reprezentaciju", rekao je Muslin, koji je pobrkao Severnu i Republiku Irsku.

Inače, "orlovi" se nalaze u Grupi D kvalifikacija za Mundijal u Rusiji sa Velsom, Republikom Irskom, Austrijom, Moldavijom i Gruzijom. Za razliku od EURO 2016, na koje nije otišao samo "ko nije hteo", u Rusiju će samo odabrana grupa.

Dalje idu samo pobednici grupa, a osam od devet drugoplasiranih igraće u baražu, posle kojeg će dalje još četiri reprezentacije. "Orlovi" počinju kvalifikacije 5. septembra kada nam gostuju Irci i već tada postojaće ogroman pritisak i na novom selektoru i na igračima.

Mladim? Starim?

"Ne delim igrače na stare i mlade, već biram samo one koji mogu da nam daju maksimum u momentu kada se igra utakmica. Pokušaću da ubacim i mlade, jer sam trener s kojim je mnogo mladih igrača počelo svoje karijere, ali ovo je Evropa, ovo su kvalifikacije, tako da će igrati fudbaleri koji u tom momentu budu najbolji i najspremniji", rekao je Muslin, koji je istakao i šta će biti njegov prvi posao...

"Da upoznam igrače, da oni upoznaju mene i ove tri prijateljske utakmice koje slede i kratke pripreme od 15-ak dana dozvoliće mi da to uradim. I da sastavim najbolju ekipu, koja će se najbolje uklopiti, kako bismo počeli da pobeđujemo".

Anketa

Da li je FSS dobro izabrao?

  • Apsolutno, Muslin je pravi izbor!

    46.81% (44)

  • Nikako, ovo mi se ne sviđa...

    13.83% (13)

  • Moguće, ali hajde da sačekamo

    34.04% (32)

  • Nemam stav

    5.32% (5)

Da li je FSS dobro izabrao?

Rezultati


Bilo bi dobro da počnemo da pobeđujemo već sada, 25. maja igramo sa Kiprom u Užicu, 31. maja sa Izraelom u Novom Sadu, a 5. juna sa Rusijom u Monaku, ali će biti najvažnije da kvalifikacije otvorimo sa devet osvojenih bodova pred put u Vels, 12. novembra, a do tada se sastajemo sa Ircima, pa Moldavijom u gostima (6. oktobra) i Austrijom kod kuće (9. oktobra).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC