• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko sve propušta EURO2016?

Autor mondo.rs

Ostalo je još nešto više od mesec dana do početka Evropskog prvenstva u fudbalu koje se igra u Francuskoj. Zbog povreda, nažalost, nećemo videti neke sjajne fudbalere.

Već 10. juna počinje Evropsko prvenstvo!

Utakmicom Francuske i Rumunije na "Sen Deniju" biće otvoren 15. šampionat planete, na kome će po prvi put učestvovati čak 24 reprezentacije, ali, kako to obično bude pred šampionata, neće svi učestvovati u najboljem sastavu.

Igrači su tokom zime menjali klubove i tražili veću minutažu kako bi skrenuli pažnju selektoru, drugi na kraju sezone ne daju svoj maksimum u baš svakom duelu jer se plaše povreda, a drugi ipak nisu bili te sreće i zbog toga će propustiti ovogodišnji EURO.

Poslednja u nizu povreda je ona koju je zadobio Ilkaj Gindogan, fudbaler Dortmunda, koji se pokazao kao ključni čovek u sistemu Joakima Leva. Prvak sveta će tako biti bez jednog od najboljih veznjaka, a njegova zamena će biti verovatno neko od mlađih fudbalera iz Bundes lige. "Udarac" po Leva je toliki da se uoči prvenstva Evrope razmišlja i da promeni čitav sistem igre, ali nema dovoljno vremena.

Osim njega, on neće moći ni da računa na Bastjana Švajnštajgera, koji čitavu sezonu ima problema.

Problem sa veznim redom ima i italijanski selektor Antonio Konte koji neće moći da računa na dvojicu standardnih: Marka Veratija iz Pari sen Žermena i Klaudija Markizija iz Juventusa, ali, za razliku od Leva, on i nema toliko alternativa... Konte se takođe brine i da li će Đorđo Kijelini biti spreman za EURO.

Nije lako ni Didijeu Dešamu koji ne može da računa na "suspendovanog" Karima Benzemu, koji je izbačen iz tima dok se ne okončna postupak na Sudu u vezi sa ucenjivanjem Mateja Valbuene, dok zbog povreda ne može da vodi ni dvojicu štopera - Kurta Zumu i Ajmerika Laporta. Obojica imaju teže povrede, Zuma je povredio ligamente, a Laport ima frakturu zgloba.

Dešam neće moći da računa ni na "dopingovanog" Mamadua Sakoa, ali je sreća u nesreći da na raspolaganju ima dovoljno štopera na koje može da računa.

Roj Hodžson je srećan jer se od povrede oporavio Vejn Runi, ali će ipak morati da nastupi bez AleksaOkslejda-Čembrlena iz Arsenala, koji neće biti spreman za EURO, ali je pitanje i da li bi bio putnik zbog velike konkurencije i ne tako sjajne sezone.

"Favoriti iz senke", reprezentacija Belgije, strepi zbog povreda defanzivaca Vensana Kompanija i Jana Vertongena, ali je prvi daleko neizvesniji za put. Štoper Sitija je ove sezone propustio većinu utakmica, a na "Santjago Bernabeu" je izdržao svega 10 minuta, a još nije objavljeno koliko je teška povreda. Problem sa povredom ima i Divok Origi koji se ustalio u ekipi Liverpula, a pitanje je da li će biti spreman za jun. Podsetimo, on je predvodio napad "đavola" u Brazilu nakon loših partija Romelua Lukakua na početku takmičenja.

Neizvesna su i dva leva beka - Fabio Konetrao iz Portugala i Josip Pivarić iz Hrvatske.

Nadamo se da se ovaj spisak neće produžavati više...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC