• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Znamo ko neće osvojiti titulu!

Autor mondo.rs

Tim Dijega Simeonea poražen na gostovanju Levanteu, timu koji je već ispao iz Primere, pa o prvaku Španije odlučuju samo Real Madrid i Barselona.

Trka u troje postala je trka u dvoje!

Porazom od "fenjeraša" Levantea u gostima rezultatom 2:1, Atletiko Madrid se sam "otpisao" iz trke za prvaka Španije, a s obzirom na to da su Barselona i Real Madrid upisali očekivane pobede, ove dve ekipe će odlučivati o šampionu naredne subote.

Povezane vesti

Barsa će za "overavanje" titule morati da savlada Granadu u gostima, a Real ide na noge Deportivu.

Atleti je prvi od svih timova poveo na današnjim mečevima fenomenalnim golom Toresa posle sto sekundi, ali je negde krenulo naopako po ekipu Dijega Simeonea. Nije izveo najjači sastav, a njegovi igrači su se povukli posle ranog vođstva, a Kasedeus je nakon pola sata iskoristio nalete svog Levantea.

Već posle 45 minuta Simeone je shvatio da mora da rizikuje, ubacio je Grizmana i Karaska, ali su napadi njegovog tima bili nedovoljno opasni.

Anketa

Ko će osvojiti Primeru?

  • Barselona

    50% (4)

  • Atletiko Madrid

    0% (0)

  • Real Madrid

    50% (4)

Svi su krenuli u napad po pogodak koji bi ih ostavio u trci, ali je odličnu kontru Levantea u poslednjim minutima meča iskoristio Rosi i "oduzeo" im titulu.

U najavi meča činilo se da Barselona ima težak zadatak, ali su gradskom rivalu očitali lekciju. Počelo je fenomenalnim golom Mesija iz slobodnog udarca, a u nastavku je i njima mrski Espanjol dokrajčen, pa se nije ponovila situacija od pre 10 godina kada je Tamudo golom u finišu meča doneo titulu Real Madridu.

Suarez je sa dva brza gola u 52. i 62. povećao na 3:0, a do kraja meča pogodili su i Rafinja i Nejmar.

Real Madrid je slavio protiv Valensije i tako ostao na bod od Barselone, što je bila udaljenost i uoči ovog kola. Zidan je izveo najjači sastav, a Ronaldo je prvu šansu pretvorio u gol. Do kraja poluvremena upisao se i Benzema, iz vrlo sumnjive situacije, a igrači Valensije su ozbiljnije zaigrali tek u nastavku.

Rodrigo je u 52. minutu smanjio rezultat, ali je Ronaldo odmah uzvratio i vratio na "dva gola odstojanja". Zidan ga je potom zamenio, kako bi ga sačuvao za kraj sezone, a onda je Andre Gomeš odlično reagovao i ponovo vratio Valensiju u igru, ali samo na kratko jer su ubrzo dobili crveni karton.

Real je slavio 3:2.

Zanimljivo je i uborbi za opstanak, za koji sada konkurišu tri ekipe, pored već "prežaljenog" Levantea. Odlučivaće poslednje kolo, a Hetafe i Hihon imaju po 36, a Valjekano 35 bodova.

Sve golove pronađite ispod u delu "uživo".

Izvor: MONDO

REZULTATI:

Barselona - Espanjol 5:0 (1:0)
/Mesi 9, Suarez 52, 62, Rafinja 74, Nejmar 82/

Real Madrid - Valensija 3:2 (2:0)
/Ronaldo 26, Benzema 42, Ronaldo 59 - Rodrigo 52, Gomeš 81/

Levante - Atletiko Madrid 2:1
/Kasedeus 29, Rosi 90 - Tores 2/

Selta - Malaga 1:0
/Nolito 31/

Eibar - Betis 1:1 (0:1)
/Enrih 72 - Kastro 38/

Hetafe - Hihon 1:1 (0:0)
/Šćepović 80 - Alvarez 50/

Las Palmas - Bilbao 0:0

Real Sosijedad - Valjekano 2:1 (1:0)
/Ojarzabal 12, Đon 50 - Gera 69/

Sevilja - Granada 1:4 (0:1)
/Gonzales 73 - Kuenka 45+1, 88 Baban 80, El-Arabi 85/

Viljareal - Deportivo 0:2 (0:1)
/Fajr 32, Perez 57/

N A J A V A

Sve utakmice u isto vreme, jer nikada nije bilo neizvesnije!

Dva kola do kraja ne samo da ne znamo ko će biti prvak, već za to mesto ravnomerno konkurišu tri ekipe na tabeli. Barselona je u daleko najboljoj poziciji jer "samo mora da pobedi sve mečeve do kraja i ne brine za ostale", dok Atletiko Madrid i Real Madrid čekaju kiks svojih rivala. 

Uoči ovog kola, tabela je sledeća: Barsa 85, Atletiko 85, Real Madrid 84...

Real Madrid ima težak zadatak nakon plasmana u finale Lige šampiona, pošto na "Santjago Bernabeu" dolazi Valensija, koja sa novim trenerom Pakom igra sve bolje. Barseloni na noge dolazi gradski rival koji je obezbedio opstanak, ali daleko od toga da želi da njihov rival osvoji titulu. Jednom su ih već sprečili u tome kada je Raul Tamudo u sezoni 2006/07 kasnim golom doneo titulu Real Madridu.

Altetiko Madrid gostuje prežaljenom Levanteu koji je ispao u prošlom kolu, a pitanje je da li će Dijego Simeone opet odmarati neke igrače i da li su se previše "potrošili" u Minhenu. Izazov je pred njima, iako rival nije po meri.

Poznato je i da je Viljareal poslednji putnik u Ligu šampiona, što može biti i Sevilja ako osvoji Ligu Evrope, dok se Hetafe, Hihon, Valjekano i Granada pitaju o putniku u Segundu.

Pogledajte sastave na ova tri meča...

BARSELONA: Ter Štegen - Alba, Maskerano, Pike, Alves - Inijesta, Buskets, Rakitić - Nejmar, Suarez, Mesi.

ESPANJOL: Pau - Lopez, Roko, Duarte, Alvarez - Diop, Kanjas, Sančez - Perez, Kaisedo, Asensio.

REAL MADRID: Kasilja - Marselo, Ramos, Varan, Danilo - Rodrigez, Kazemiro, Kros - Ronaldo, Benzema, Lukas.

VALENSIJA: Alves - Baragan, Mustafi, Abdenur, Sikera - Perez, Fuego, Pareho - Rodrigo, Pako, Kanselo.

LEVANTE: Marino - Huanfran, Navaro, Međani, Lopez - Lerma, Verza, Morales, Verdu, Kuero - Kasadeus.

ATLETIKO: Oblak - Huanfran, Himenez, Savić, Filipe - Koke, Fernandez, Gabi, Saul - Korea, Tores.

UŽIVO:

- GOL ZA LEVANTE, ATLETIKO SADA GUBI 2:1! ROSI!

- Crveni karton za Valensiju, Rodrigo je isključen. Ovo bi trebalo da olakša posao Realu.

- Šćepović izjednačuje i vraća Hetafe u igru!

- Valensija smanjuje na 3:2! Andre Gomeš, spektakularan gol! 

Real do kraja utakmice bez Kristijana Ronalda koji je izašao iz igre, verovatno da "odmori". Ali, ovde se tek očekuje zanimljivih poslednjih desetak minuta. Na drugoj strani, Barselona "razbija" Espanjol, sada je 5:0, Nejmar.

- Velika greška Pau Lopeza, pa Rafinja ni kriv ni dužan postiže gol za 4:0. Njegov prvi od teške povrede... Izgleda da je ovde sve rešeno.

- Valjekano smanjuje rezultat, ali su i dalje u velikoj opasnosti.

- Panika u Valensiji, Himenez je napravio faul na ivici kaznenog, ali Levante ne pogađa iz dobre situacije. Oblak je bio siguran, ali je sada potrebno da proradi napad.

- Barsa odlazi na 3:0, da li nedostižnih?

 Suarez nastavlja da rešeta i ponovo beži Ronaldu u borbi za najboljeg strelca Primere. Svakako je važniji onaj timski trofej za koji Barsa igra danas, a po svemu sudeći najbliži su osvajanju.

- Ne da Real! Ili bolje rečeno: Ne da Ronaldo!

Delovalo je kao da se Valensija početkom drugog dela igre "vratila u igru", ali je kontru Džejmsa Rodrigeza završio Ronaldo. Prelako su dopustili odbrambeni igrači Valensije da Portugalac uđe u šansu, nikoga nije bilo u "bloku", vrlo loša igra...

- Valensija se ne predaje, smanjuju na 1:2!

Posle dva odlična napada i intervencija Kasilje, Valensija postiže i pogodak. Lepo je probio po levoj strani Andre Gomeš, a napadač Rodrigo je iskoristio povratni pas i lako je postigao gol i smanjio prednost "kraljevskog kluba".

Trener Pako hrabri ekipu, želi više!

- Gol Hihona za beg iz opasne zone!

- Gol Barse, sada je "lagodnih" 2:0! Suarez!

Velika greška odbrane Espanjola, koja nije ni blizu agresivna kao u prvom delu igre, a Lionel Mesi koristi tu grešku da asistira za najboljeg strelca ekipe. Suarez nije bio naročito "aktivan" u prvom delu utakmice, ali je sada iskoristio prvu šansu koju su mu stvorili šansu.

Miriše na još!

- Počela su druga poluvremena, a Simeone je odmah napravio dve promene. Karasko umesto Fernandeza, što je izmena koja se desila i u Minhenu, a potom i Grizman umesto Koree.

- Poluvreme... Real ima sigurno vođstvo, Barsa je bila bolja, ali ipak postigla samo jedan gol, dok je Atletiko Madrid u najgoroj poziciji pošto posle prvih 45 minuta igra 1:1 sa Levanteom.

- Real dolazi do drugog gola, strelac je Benzema! 

Konfuzija pred golom Alvesa, a sudija je nakon malo premišljanja ipak priznao gol. Ronaldo je počeo napad na levoj strani, poslao loptu ka Benzemi koji je bio u ofsajdu, ali je Alves lepo odbranio. Potom je došlo do sudara glavama Abdenura i Mustafija, a Benzema je ponovo došao do lopte nakon odbitka od noge Kansela, a sada je bio precizan.

Konfuzna situacija...

- Gol koji je Altetiko primio je prvi posle 7 sati i 39 minuta! Loš tajming za kiks...

- Dosta problema za sudiju Manzana na "Kamp Nou", rasplamsala se borba, biće ovde mnogo žutih...

- Iznenađenje u Valensiji, Levante izjednačio protiv Atletika!

Ovo nisu očekivali navijači Atletija... Njihov tim se previše povukao nakon vodećeg gola, a to je "bezbrižni" Levante iskoristio. Domaći tim nema šta da izgubi, pa je rešio da napadne ekipu koja se bori za naslov prvaka, iako njima pobeda ništa ne znači jer su već u "drugoj ligi".

Kuero je dobro prošao po desnoj strani, Stefan Savić je loše uklizao, a Kolumbijac je pogodio u glavu napadača Kasedeusa za izjednačenje. 

Čeka nas lud finiš!

- Prvi šut i odmah gol Reala! Ronaldo!

Sada je sve kao pre početka mečeva, samo uvećano za tri boda za tri vodeća tima. Real je poslednji postigao gol, ali je to bilo iz prve prilike koju su stvorili na ovom meču. Lepo je povukao Marselo na levoj strani, dodao za Ronalda u sredinu, a onda je Portugalac u svom stilu produžio korak, ostavio Abdenura iza sebe, a onda preciznim udarcem po zemlji doneo vođstvo.

Sada je na 33 gola, ima dva manje od Suareza!

- Valensija se pokazala kao tvrd rival, bez šuta u okvir gola za dvadesetak minuta na "Santjago Bernabeu".

- Pokušava Nejmar sada iz slobodnjaka, ali nije to ni blizu. 

- Vodi i Sosijedad golom Ojarzabala, što ne odgovara Valjekanu u borbi za opstanak.

- Da li pod utiskom iz prethodne situacije, ali sada vrlo neoprezan start Mesija kojim zaustavlja kontru. Srušio je Alvareza i sasvim zasluženo za to "nagrađen" je žutim kartonom. Retko ovo viđamo, ali se ipak dešava.

- Još jedan gol Mesija, ali ofsajd... Vrlo sumnjiva situacija!

- Barsa majstorijom odgovara na majstoriju! 1:0!

Dugo se polemisalo o tome da li su slobodni udarci jedna od slabijih strana Lionela Mesija, ali posle ove sezone niko više neće pričati o tome. Lionel Mesi postigao je spektakularan gol na utakmici protiv Espanjola, baš iz slobodnog udarca.

Sa dvadesetak metara uputio je neodbranjiv šut ka golu Pau Lopeza, a lopta je u pravom trenutku "propala" tačno pod prečku. To je, verovali ili ne, već njegov sedmi gol iz slobodnog udarca ove sezone.

Prelepo!

- Ružan start igrača Espanjola na Maskeranu, možda je trebalo da vidimo i crveni karton...

- Gol na meču Levante - Atletiko!TORES!

Nije prošlo ni sto sekundi, a "jorgandžije" već vode. Koke je poveo kontru, u pravom trenutku uputio pas u prostor za Fernanda Toresa, a ovaj kao u najboljim danima prebacio golmana za vođstvo od 1:0. Ne zna se da li je lepša asistencija ili pogodak, a Marino zaista nije mogao ništa da uradi u ovoj situaciji. Sve je bilo savršeno.

Atletiko je povukao prvi potez, čekaju se ostali!

- Počele su sve utakmice.

- Na "Kamp Nou" minut ćutanja za dugogodišnjeg spikera koji je nedavno preminuo.

- Real Madrid je do sada osvojio 32 titule, Barselona 23, a Atletiko 10.

- Zna se ko je favorit, sve govori da će Barselona pobediti, ali...

- Simeone je na klupi ostavio Grizmana, Karaska i Godina, ali daleko od toga da je izveo rezervni sastav.

- U poslednjem kolu Real gostuje u Korunji, Atletiko dočekuje Seltu, a Barselona Betis. Ko će na tom meču slaviti titulu, možda saznamo i danas.

TABELA: Barselona 85, Atletiko 85, Real Madrid 84, Viljareal 64, Bilbao 58, Selta 57, Sevilja 52, Malaga 45, Valensija 44, Las Palmas 43, Real Sosijedad 42, Eibar 42, Betis 41, Espanjol 40, Deportivo 39, Granada 36, Valjekano 35, Hihon 35, Hetafe 35, Levante 29.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC