• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tužan oproštaj "šarmantnog čoveka"

Autor mondo.rs

Manuel Pelegrini dobio priliku da se direktno obrati navijačima Mančester sitija, ali posle remija sa Arsenalom nije ih ostalo mnogo...

Manuel Pelegrini odlazi iz Mančester sitija sa jednom titulom prvaka Engleske i dva Liga kupa za tri sezone rada.

Sudeći po broju navijača koji su nakon utakmice protiv Arsenala (2:2) ostali da pozdrave ekipu i čuju oproštajni govor čileanskog trenera, takav bilans ga u očima velike većine neće učiniti legendom kluba.

Od 60.000 posetilaca derbi meča, među kojima je, naravno, bilo i gostujućih navijača, ostalo je njih petnaestak hiljada, raštrkanih po celom stadionu Etihad.

"Proveo sam ovde tri divne i nezaboravne godine i mogu samo da kažem 'hvala' svim navijačima. Ostanite takvi kakvi ste, nikada vas neću zaboraviti", rekao je Pelegrini.


Rezultat nedeljne utakmice dovodi u pitanje plasman Sitija čak i u kvalifikacije za Ligu šampiona, jer sada petoplasirani Mančester junajted - koji je uoči poslednjeg kola na "minus dva", uz zaostali meč protiv Vest Hema u gostima - drži sve u svojim rukama.

Otuda je i Pelegrinijeva poslednja poruka, da je "siguran da će Siti i sledeće sezone biti uspešan u svim takmičenjima", nosila sa sobom veliku dozu nespokoja.

Ako Junajted u sredu u Londonu osvoji sva tri boda, u nedelju će protiv Bornmauta na Old Trafordu imati "zicer" za proboj na četvrtu poziciju.

A, to bi značilo da će Pep Gvardiola preuzeti Mančester siti kao učesnika Lige Evrope 2016/17.

"Nismo želeli ovako da završimo sezonu pred svojim navijačima. Želeli smo da pobedimo i kvalifikujemo se za Ligu šampiona, jer to zaslužujemo. Proveli smo 37 nedelja među prve četiri ekipe na tabeli", lamentirao je Pelegrini, uzalud.

Jer, sada "građani" mogu samo da se uzdaju da će Vest Hem posle debakla protiv Svonsija u subotu - 1:4, biti motivisan da se iskupi i povoljnim rezultatom im učini veliku uslugu...

Siti je prošle nedelje ispao od Reala (0:0, 0:1) u polufinalu Lige šampiona, što je najbolji rezultat na evropskoj sceni u klupskoj istoriji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC